REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Italia îl va propune pe fostul ministru al Economiei, Daniele Franco, în Comitetul executiv al BCE

Italia îl va propune pe fostul ministru al Economiei, Daniele Franco, în Comitetul executiv al BCE

Ana Maria LIPAN 22 august 2023 | 00:00 369

Candidatul Italiei pentru funcţia de membru al Comitetului executiv al Băncii Centrale Europene (BCE) este fostul ministru al Economiei, Daniele Franco, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit agerpres.ro.

Italia il va propune pe fostul ministru al Economiei, Daniele Franco, in Comitetul executiv al BCE

Un loc în Comitetul executiv al Băncii Centrale Europene, compus din şase membri, va deveni vacant în octombrie, când Fabio Panetta va demisiona cu patru ani mai devreme, pentru a prelua noua sa funcţie, de guvernator al Băncii Centrale a Italiei. Toţi membrii sunt numiţi de Consiliul European în baza unei decizii adoptate cu majoritate calificată. Franco, în vârstă de 70 de ani, este unul dintre economiştii italieni cu cea mai mare experienţă, ocupând atât funcţia de viceguvernator al Băncii Centrale a Italiei cât şi de auditor de stat, un rol cheie în gestionarea finanţelor publice. El a fost numit ministru al Economiei în 2021 în Guvernul condus de Mario Draghi, şi a ajutat Italia să treacă de perioada dificilă provocată de pandemie şi de turbulenţele cauzate de invadarea Ucrainei de către Rusia.

În mod tradiţional, fiecare dintre cele trei mari economii din zona euro (Germania, Franţa şi Italia) au un reprezentant în Comitetul executiv al BCE, chiar dacă nu există o regulă scrisă care să stipuleze acest lucru. Italia intenţionează să îşi păstreze un loc în Comitetul executiv al BCE, care supervizează politica monetară din zona euro, pe măsură ce instituţia de la Frankfurt îşi propune să combată o inflaţie care se menţine la un nivel de trei ori mai mare decât ţinta de 2% a BCE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699