REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
18.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Italia propune pentru o nominalizare la Oscar filmul ''Il Capitano'', de Matteo Garrone

Italia propune pentru o nominalizare la Oscar filmul ''Il Capitano'', de Matteo Garrone

A.F. 22 septembrie 2023 | 00:00 277

Asociaţia Naţională Italiană a Industriilor Cinematografice (ANICA) a ales miercuri seară filmul "Il Capitano", regizat de Matteo Garrone, pentru a încerca să participe în cursa pentru premiile Oscar, informează AFP.

Italia propune pentru o nominalizare la Oscar filmul ''Il Capitano'', de Matteo GarroneMatteo Garrone

În acest film, Matteo Garrone, cunoscut pentru lungmetrajul "Gomorra", relatează povestea emoţionantă a doi tineri verişori senegalezi care decid să plece din Dakar pentru a-şi încerca norocul în Europa. Călătoria lor este periculoasă, fiind marcată de marşuri istovitoare prin deşertul Sahara, de torturi în închisori libiene şi de indiferenţa Europei faţă de situaţia lor.

Filmul "Il Capitano" a fost ales "pentru că întruchipează cu mare forţă şi măiestrie cinematografică dorinţa universală de a căuta libertatea şi fericirea", a explicat ANICA într-un comunicat.

Pelicula a fost proiectată şi la cea mai recentă ediţie a Mostrei, Festivalul de Film de la Veneţia.

"Suntem foarte mândri să putem reprezenta Italia", a reacţionat Matteo Garrone, citat de agenţia de presă AGI, adăugând că speră că filmul său "va impresiona inimile publicului american".

Academia de film americană este instituţia care va selecta cele cinci filme care vor concura la premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internaţional dintre producţiile care îi sunt propuse de ţările străine, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768