Italia respinge categoric făina din insecte: a fost interzisă în aluatul de pizza și în paste
Italia respinge categoric făina din insecte: a fost interzisă în aluatul de pizza și în paste
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUtilizarea tot mai frecventă în bucătărie a făinii fabricate din greieri, lăcuste și larve de insecte a întâmpinat o opoziție acerbă în Italia, unde guvernul va interzice utilizarea acestui tip de făină în pizza și paste. De asemenea, făina va expusă separat pe rafturile supermarketurilor.
"În mod fundamental, aceste făinuri nu pot fi asociate cu alimentele produse în Italia", a declarat ministrul agriculturii Francesco Lollobrigida.
"Cine vrea să mănânce aceste produse o poate face, dar cei care nu vor, și îmi imaginez că vor fi majoritatea italienilor, vor putea alege", a declarat Lollobrigida, informează The Times.
Orazio Schillaci, ministrul sănătății, a declarat că legislația va interzice, de asemenea, utilizarea făinii de insecte în produsele "tipice" italiene, precum pizza și paste.
Într-o altă încercare de a promova mâncarea italiană, guvernul a anunțat joi că va propune includerea bucătăriei italiene pe lista patrimoniului mondial UNESCO, citează stiripesurse.ro.
Ungaria respinge făina din insecte
Ministrul agriculturii, István Nagy, a anunțat că de acum înainte se va cere ca alimentele care conțin proteine de insecte să poarte eticheta "Atenție! Alimente care conțin proteine de insecte" și trebuie să fie expuse separat pe rafturi.
Ministrul a subliniat că guvernul dorește să protejeze consumatorii maghiari de alimentele care conțin proteine de insecte autorizate de Bruxelles în Uniunea Europeană (UE) prin reguli stricte de etichetare și separare a produselor.
Ungaria a fost singurul stat membru care nu a susținut intenția UE de a permite comercializarea insectelor ca alimente și ingrediente alimentare în UE.
El a adăugat că Comisia Europeană pune în pericol tradițiile noastre gastronomice și obiceiurile noastre alimentare. De aceea, Ministerul Agriculturii a modificat regulamentul privind etichetarea alimentelor pentru a oferi informații corecte consumatorilor.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News