REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
21.8° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Italienii căutau un infractor la Constanța, iar el acționa sub nasul lor

Italienii căutau un infractor la Constanța, iar el acționa sub nasul lor

Replica API 22 aprilie 2022 | 23:23 754

Emre Osman Kaya este căutat de autoritățile din Italia întrucât a săvârșit infracțiuni, motiv pentru care a cerut audierea sa prin videoconferință. Însă, surpriză! Curtea de Apel Constanța a constatat imposibilitatea efectuării comisiei rogatorii, pentru că individul nu se mai află în penitenciar și nu a fost găsit nici la adresa de domiciliu. Unde credeți că se află? În Italia.

foto: sportmedia.ro

Astfel, s-a luat în examinare cererea de punere în executare a ordinului european de anchetă emis de Tribunalul din Taranto – Secţia Penală, Republica Italiană, privind audierea prin videoconferinţă a lui Emre Osman Kaya, în calitate de persoană acuzată, de către autoritatea judiciară emitentă prin intermediul instanţei române de executare.

Videoconferinţa s-a realizat prin utilizarea echipamentului din dotarea Curţii de Apel Constanţa, legătura audio-video cu autoritățile judiciare italiene, respectiv de Tribunalul din Taranto – Secţia Penală, Republica Italia, fiind stabilită prin intermediul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, înregistrată pe un suport optic tip DVD. Însă, preşedintele completului de judecată a comunicat autorităţilor judiciare italiene prin videoconferinţă faptul că individul s-a liberat din penitenciar la data de 24 noiembrie 2021, că s-au făcut demersuri pentru identificarea acestuia la domiciliu însă, din procesul – verbal de executare al mandatului de aducere rezultă faptul că la adresa de domiciliu locuieşte o mătuşă a acestuia care a arătat faptul că este plecat în Italia din luna ianuarie 2022. În aceste condiţii, autorităţile judiciare italiene constată imposibilitatea audierii persoanei acuzate.

Mandat de aducere

”Constată imposibilitatea efectuării comisiei rogatorii. După şedinţă, instanţa constată că mandatele de aducere au fost emise cu menţionarea altei adrese (str. Poporului nr. 24) decât cea la care s-a indicat prin cerere că locuieşte inculpatul Emre Osman Kaya (str. Poporului nr. 105), astfel că repune cauza pe rol, stabilind termen la data de 14.04.2022, ora 11:00, pentru când se va emite mandat de aducere pe numele inculpatului, la adresa corectă”, potrivit minutei judecătorești.

Însă, pe 14.04.2022, magistrații au constatat imposibilitatea efectuării comisiei rogatorii.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768