REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

ITM Constanța, ANCHETE la două centre comerciale!

ITM Constanța, ANCHETE la două centre comerciale!

Replica API 4 ianuarie 2022 | 22:50 3517

Ultimele zile ale anului 2021 au fost de foc pentru inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța. Într-o singură zi au avut loc 2 evenimente soldate cu pierderea temporară a capacității de muncă a unor angajați. Ambele evenimente au fost înregistrate în cadrul unor hipermarketuri din municipiul Constanța.

Zi de foc pentru inspectorii din cadrul ITM Constanța. În cursul zilei de joi, 30 decembrie 2021, au avut loc 2 evenimente soldate cu pierderea temporară a capacității de muncă a unor angajați. Primul eveniment s-a produs în cadrul societății Carrefour România SA, în jurul orei 12:30, atunci când o angajată s-a tăiat la mână în timp ce manevra un palet de marfă. Ca urmare a evenimentului, femeia a ajuns la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea îngrijirilor de specialitate. Evenimentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către societate. După finalizarea cercetării, dosarul întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la ITM Constanța, care va analiza dosarul, îl va analiza sau în cazul în care se constată că cercetare nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.

Cel de-al doilea eveniment s-a produs în jurul orei 17:30, la Selgros Cash & Carry SRL. Un bărbat a căzut de la o înălțime de peste un metru, suferind fracturi la antebrațul stând. Victima a fost transportată la Spitalul Județean pentru acordarea îngrijirilor medicale. Și de această dată, accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către Selgros Cash & Carry SRL.

Ce spune legea în cazul accidentelor de muncă

Conform articolului 29 din Legea nr.319/2006, cercetarea evenimentelor este obligatorie și se efectuează după cum urmează: de către angajator, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă; de către inspectoratele teritoriale de muncă, în cazul evenimentelor care au produs invaliditate evidentă sau confirmată, deces, accidente colective, incidente periculoase, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă lucrătorilor la angajatorii persoane fizice, precum și în situațiile cu persoane date dispărute; de către Inspecția Muncii, în cazul accidentelor colective, generate de unele evenimente deosebite, precum avariile sau exploziile; de către autoritățile de sănătate publică teritoriale, respectiv a municipiului București, în cazul suspiciunilor de boala profesională și a bolilor legate de profesiune. În caz de deces al persoanei accidentate ca urmare a unui eveniment, instituția medico-legală competența este obligată să înainteze inspectoratului teritorial de muncă, în termen de 7 zile de la data decesului, o copie a raportului de constatare medico-legală.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ANTEBRATUL STAND SAU STANG?
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436