Iulia Iurea vrea să transforme Valu lui Traian în oraș. Video
Iulia Iurea vrea să transforme Valu lui Traian în oraș. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPrimarul ales al comunei Valu lui Traian, Iulia Iurea, s-a aflat vineri, 9 august, în studioul Replica, unde a făcut o analiză a alegerilor din 9 iunie, dar a vorbit și despre proiectele pe care le are în derulare, cât și pe cele pe care le va derula în mandatul său. Iulia Iurea nu se teme de ce va urma, știe ce are de făcut, spune că se va descurca, dar se bazează și pe sprijinul și pe consultările pe care le va avea în continuare cu Mitroi Florin, președintele ales al Consiliului Județean.
În debutul interviului, Iulia Iurea a vorbit despre rezultatul alegerilor de pe 9 iunie dar și despre faptul că rezultatul a contat mai mult datorită susținerii lui Florin Mitroi:
„Mă așteptam la acest rezultat, pentru că știu că vălurenii au încredere în omul Mitroi Florin. Cred că rezultatul a contat mai mult datorită susținerii dumnealui. Au fost niște emoții, emoții conștiente, vizavi de ce urmează să faci vizavi de percepția pe care o vor avea oamenii. Așteptările vălurenilor te împovărează oarecum, dar, așa cum am spus și în campanie, merg și pe premiza de continuitate a dezvoltării în Valu lui Traian. Ne vom descurca bazându-ne pe sprijinul și pe consultările pe care le voi avea în continuare cu domnul Mitroi Florin. ”
„Noi, cel puțin echipa PNL, am avut un dialog cu cetățenii fără remarci la contracandidați”
Legat de alegerile din 9 iunie, Iulia Iurea a relatat faptul că a avut o campanie curată, fără remarci sau acuze: „A fost o campanie firească, normală. Noi, cel puțin echipa PNL, am avut un dialog cu cetățenii doar pe partea continuității, fără remarci la contracandidați, fără a-i contrazice, fără a le argumenta sau a demonstra că acuzele nu sunt unele fondate. Ne-am văzut de linia noastră și cred că am procedat corect, așa este firesc. Un candidat trebuie să vină să spună ce face el, nu ce nu au făcut alții sau ce nu au făcut alții. Orice primar își dorește să facă multe pentru o localitate, dar de fiecare dată tu te confrunți cu ceea ce poți să obții la finanțare. Lucrând în administrație nu ai de unde să știi cu ce te confrunți și atunci spui orice îți trece prin cap”.
În partea a doua a interviului, primarul ales, Iulia Iurea, a vorbit despre proiectele pe care comuna le are în desfășurare, dar și despre proiectele viitoare pe care le are în plan, în calitate de primar. „Lucrăm pe eficiențele energetice pentru cele două grădinițe cu termen de finalizare. Cel târziu pe 1 septembrie sperăm să fie funcțională pe interior și Grădinița numărul 2. Ne ocupăm și de Grădinița numărul 1, să putem intra cu copiii începând cu data de 9 septembrie. Suntem în perioada de contractare pe etapizare a școlii din zona F și a Grădiniței și Creșei din zona F, am intrat pe partea asta de etapizare. Sperăm ca din septembrie să ne apucăm de execuție, să finalizăm până la sfârșitul acestui an Grădinița, Creșa.”. Iulia Iurea a mai precizat că vrea să transforme comuna în oraș. E nevoie de un liceu în localitate, dar și de un spital, care se va realiza, speră ea, cu sprijinul privaților.
Suntem în perioada în care gândim niște proiecte, unul dintre ele în parteneriat cu Consiliul Județean
„ Avem acum în procedură proiectul de infrastructură TIC, ce vizează montarea pe fiecare stradă a camerelor de luat vederi,și de măsurat viteza fiecăruia care intră și iese din localitate. Scoatem la licitație începând de săptămâna viitoare stațiile de reîncărcare, avem opt finanțate la Valu lui Traian. Acum suntem în perioada în care gândim niște proiecte, unul dintre ele în parteneriat cu Consiliul Județean și cu alte autorități UAT-uri, cu Inspectoratul Școlar Județean, pentru a aduce un plus asupra unităților preșcolare. Mă refer aici la grădinițe și creșe, mi-ași dori foarte mult să se realizeze acest proiect pentru că vom avea astfel finanțare pentru trei ani de zile a mesei pentru fiecare unitate preșcolară. Vom avea specialiști pe partea de logopedie sau pentru alți copii cu nevoi speciale, vom putea să organizăm mai bine, datorită acestei finanțări, activitățile extra școlare, excursii, vizite, muzeu, alte obiective de interes. Vom putea, inclusiv, să finanțăm activitățile pentru săptămâna verde sau școala altfel. ”
Despre Mihai Lupu: Nu a fost o comunicare nici măcar la început
Printre altele, Iulia Iurea a ținut să menționeze faptul că nu a existat o colaborare între Consiliului Județean și comuna Valu lui Traian: „Până acum a fost absent, din păcate. În sensul în care alocările bugetare sunt unele minore. Anul trecut repartiția pentru Valu a fost de 700.000 de lei și am spus că nu ajunge nici măcar de cofinanțare pentru două proiecte care nu sunt valoroase, din punct de vedere economic. Nu-mi aduc aminte să fi avut vreun parteneriat pe alte proiecte timp de patru ani cu Consiliul Județean. Nu a fost o comunicare nici măcar la început, au fost doar alocările bugetare anuale, așa cum le-a considerat Consiliul Județean să le aloce pentru fiecare localitate în parte și nimic mai mult. ”
Despre Florin Mitroi în CJ : sunt convinsă că va demara foarte multe proiecte cu impact
În final, Iulia Iurea ne-a declarat faptul că este convinsă de faptul că Florin Mitroi va face față la CJ, atât din punct de vedere politic, cât și din punct de vedere al angajaților:
„Așa cum dumnealui s-a gândit să meargă să-și exercite această funcție pentru dezvoltarea întregului județ, evident că va fi o aplecare și pentru localitatea Valu lui Traian. Fiind un om de administrație cu siguranță știe cu ce se confruntă fiecare primar și sunt convinsă că va demara foarte multe proiecte cu impact asupra mai multor UAT-uri. Greu îi va fi dacă abordarea angajaților va fi una deficitară, dacă angajații existenți în Consiliul Județean vor înțelege că nu-și dorește altceva decât dezvoltare și muncă. Așa cum îi știu pe dumnealui eu cred că lucrurile vor fi stabile poate până în decembrie, până la sfârșitul anului. Știe să-și argumenteze nevoia de dezvoltare, nevoia de lucru, este un om de echipă, am spus-o întotdeauna, este foarte analitic, este foarte drept, știe de unde trebuie eliminată pisica, ca să spun așa. Sunt convinsă că lucrurile vor fi ok”
Interviul integral îl puteți urmări mai jos:
.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News