REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Iulia Matei (MAE), discuţie cu reprezentantul guvernului german inclusiv despre situaţia sezonierilor români

Iulia Matei (MAE), discuţie cu reprezentantul guvernului german inclusiv despre situaţia sezonierilor români

Replica API 26 iunie 2020 | 00:00 1178

Secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Iulia Matei, a avut joi o întrevedere cu Însărcinatul Guvernului federal german pentru imigranţi şi minorităţi naţionale din cadrul Ministerului federal german de interne, Bernd Fabritius, şi a discutat cu acesta inclusiv de preocuparea autorităţilor române pentru situaţia muncitorilor români sezonieri sau rezidenţi în Germania.

Iulia Matei

Potrivit unui comunicat MAE, secretarul de stat a reiterat, "preocuparea autorităţilor române pentru situaţia muncitorilor români sezonieri sau rezidenţi în Germania, subliniind rolul esenţial al acestora în domenii cheie ale economiei din statele europene, importanţa respectării drepturilor acestora şi asigurarea condiţiilor adecvate de muncă şi a condiţiilor sanitare, în contextul generat de noul coronavirus". Iulia Matei a pledat pentru menţinerea în atenţie cu prioritate a acestui subiect şi a transmis întreaga disponibilitate a autorităţilor române de a avea în continuare o cooperare cât mai strânsă cu partea germană pe acest subiect, scrie Agerpres.

Oficialul german a exprimat aprecieri pentru activitatea lucrătorilor români şi a dat asigurări cu privire la susţinerea şi disponibilitatea Guvernului federal german în vederea respectării şi asigurării unui cadru de muncă şi sanitar adecvat. Cei doi demnitari au subliniat importanţa menţinerii unui dialog constant şi deschis, pentru identificarea în comun a celor mai bune soluţii pentru cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea în Germania.

Cei doi oficiali au avut în cadrul întâlnirii şi un schimb aprofundat de opinii în pregătirea următoarei sesiuni a Comisiei guvernamentale mixte româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România, programată a se desfăşura în partea a doua a acestui an.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436