REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.3° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Iulian Gropoșilă nu susține implementarea e-TVA în România. Vezi de ce!

Iulian Gropoșilă nu susține implementarea e-TVA în România. Vezi de ce!

Andreea VLAICU 29 iunie 2024 | 00:00 1336

Ministerul de Finanțe a bulversat total cetățenii atunci când a prezentat proiectul sistemelor e-factura și e-TVA. Cel din urmă va permite statului să controleze cât are fiecare companie de plată. Totuși, antreprenorii români sunt nemulțumiți de această decizie și spun că sistemul va fi inutil și ineficient. Nici Iulian Gropoșilă, președintele Patronatului IMM-urilor Constanța, nu se declară un fan al introducerii acestora și speră ca Ministerul de Finanțe să se repoziționeze. 

Iulian Groposila nu sustine implementarea e-TVA in Romania. Vezi de  ce!Iulian Gropoșilă, președintele Patronatului IMM-urilor Constanța

Cum România are cele mai mici încasări de TVA din Uniunea Europeană, Guvernul român vrea să combată neplata acestei taxe prin introducerea unui sistem e-TVA. Noua reglementare prevede ca ANAF să transmită tuturor firmelor în data de 20 ale lunii un decont precompletat cu TVA colectat din vânzări, TVA deductibil datorită achizițiilor și diferența care rezultă în TVA de plată. Toate aceste date sunt adunate și completate de fisc în decontul preliminar de TVA.

Cum vede Iulian Gropoșilă introducerea e-TVA?

Iulian Gropoșilă, președintele Patronatului IMM-urilor Constanța este de părere că introducerea e-TVA va îngreuna viața antreprenorilor. „Din postura de antreprenor ne este foarte greu. Sper ca Ministerul Finanțelor să se repoziționeze și să facă lucrurile într-o dimensiune mai bună. Așa au făcut și cu e-factura. Măsurile sunt intempestive, sunt luate foarte rapid. Deciziile sunt luate peste noapte și din cauza asta, la implementare lucrurile se întâmplă cum vedem acum”, a spus Iulian Gropoșilă.

Iulian Groposila nu sustine implementarea e-TVA in Romania. Vezi de  ce!

Guvernul face viața antreprenorilor mai grea?

În continuare, Gropoșilă a menționat faptul că un dialog mai eficient ar duce la un consens. „Antreprenorii, în loc să fie susținuți și ajutați pentru că ei sunt găinușele care dau ouăle de aur, ei, de cele mai multe ori, sunt încurcați și li se face viața din ce în ce mai complicată. Eu, în 20 de ani de lobby în interesul IMM-urilor și la nivel județean în Constanța și la nivel național, la nivelul Guvernului, nu am văzut niciodată un studiu de impact. De regulă, măsurile sunt politice. Problema este că ar trebui să ia în considerare faptul că orice măsură de genul perturbă grav, de foarte multe ori, mediul de afaceri. Dacă s-ar pregăti mai bine și implementarea lor și ar fi tratată cu mai multă atenție, probabil nu s-ar mai întâmpla asta. Dacă Guvernul, atunci când intenționează să ia măsuri de genul acesta, care sunt decizii politice la care noi nu comentăm, ar avea un dialog mai bun, mai aplicat cu IMM-urile, ar găsi și soluții mult mai bune. Din păcate și acest dialog este viciat, dificil, de multe ori de suprafață pentru a da bine la așa-zisul dialog social”, a încheiat președintele Patronatului IMM-urilor Constanța.

Iulian Groposila nu sustine implementarea e-TVA in Romania. Vezi de  ce!Marcel Boloș, ministrul Finanţelor

Aplicarea mecanismului e-TVA, amânată șase luni

Guvernul a aprobat vineri, 28 iunie a.c., ordonanţa de urgenţă pentru modificarea unor acte normative în domeniul e-Transport, e-TVA şi e-Factura, care prevede, printre altele, prelungirea cu şase luni a termenului de aplicare a e-TVA. Anunțatul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la finalul şedinţei Executivului.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe dobitocul asta l-am cunoscut acum foarte mulți ani. A rămas la fel de imbecil. Un prostanac pupincurist. Această i-a fost baza pe care s-a strecurat prin viață.
2
0
Iar îl dați pe inutilul asta cu gesturi de poponar?! Ce a făcut asta la viața lui?! Ce a produs?! In afara de aere de umflat închipuit. Ce e cu funcția asta inutila inventata de el pentru el?! Un lingău atârnător, puturos și nesimțit. Numele spune tot: Gropoșilă. Mai e și însemnat de D-zeu cu smocul ăla alb in frunte. Scârbos și libidinos om.
1
0
HOMOSEXUALUL POPOsila este pus de POPO nastase adrian, in functie !!! Este un CLAN PESEDIST de PO.POnari, care controleaza economia romaniei !!!
3
1
Groposila asta bre mare evazioniști este de mic copil bre
4
1
MAI DLE. IULIAN GROPOSILA ??? UN CERNAVODEAN TE INTREABA ....CAND AI APRINS O LUMANARE LA MORMANTUL TATALUI TAU AUREL GROPOSILA ??? MULTUMESC..
8
0
este normal sa se dea la giole modernizarii. nu ar mai fi fraude fiscale, contabilitati duble, etc.
2
1
Iar a apărut fatalaul ăsta cu gesturi de popo cu o nouă debitatie menită să-i justifice existența mizeră și inutilă? Du-te, bă, putoare, la muncă, ba.
8
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515