REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Iulian Soceanu, de la Techirghiol: Diferența dintre mine și Adrian Stan e că el a visat și eu am realizat!

Iulian Soceanu, de la Techirghiol: Diferența dintre mine și Adrian Stan e că el a visat și eu am realizat!

Mirela PASCAL 29 mai 2024 | 00:00 2824

Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol, s-a aflat marți, 28 mai a.c., în studioul Replica, unde a vorbit despre susținerea pe care o are în rândul cetățenilor pe care-i reprezintă, proiectele implementate în cadrul mandantului, investiții și investitori aduși în oraș, dar și despre campania electorală și contracandidații săi la Primăria Orașului Techirghiol. 

Iulian Soceanu, de la Techirghiol: Diferenta dintre mine si Adrian Stan e ca el a visat si eu am realizat!

În debutul interviului, candidatul PNL, Iulian Soceanu, a vorbit despre echipa sa și despre susținerea de care se bucură în rândul cetățenilor orașului: „Într-adevăr, lângă mine am o echipă de oameni care m-au susținut încă din 2016. Și în acest moment, am aceeași echipă lângă mine, mă refer la oamenii care fac politică, colegii care fac parte din Consiliul Local, și bineînțeles foarte mulți susținători care au fost și sunt alături de mine. Vorbim numai de locuitori pentru că nu am cum să fac campanie cu oameni care sunt din alte zone. Numai oameni din localitatea Techirghiol. Și concluzia mea este că ei au venit lângă omul Iulian Soceanu și nu lângă altceva. Faptul că am demonstrat în ultimii ani că sunt om de echipă, sunt om care am am sprijinit oamenii, sunt om care am ajutat ori de câte ori mi s-a cerut, a făcut ca ei să fie lângă mine. Sunt omul care, în momentul în care ai spus DA și ai bătut palma cu mine, așa se vor rezolva treburile, dar și când am spus NU SE POATE... dar îi dau omului o variantă prin care să-și rezolve problema, cred că ăsta este secretul pentru care astăzi am lângă mine o așa de mare susținere.”

Video 1:

Proiectele primarului Iulian Soceanu

În cadrul interviului, primarul Iulian Soceanu a discutat și despre proiectele pe care le-a implementat de-a lungul mandatului său, proiecte finalizate și în curs de finalizare. Printre acestea, Iulian Soceanu a amintit despre lucrările din zona Coloniști „Zona Coloniști, așa cum îi spunem noi, în momentul în care am făcut campania în 2016, am promis că acolo vor fi investiții masive, deoarece acolo nu au fost investiții. A fost o zonă cumva abandonată de cei care au fost înaintea mea pe funcția de primar, iar eu sunt singurul primar care mi-am îndreptat atenția către această zonă. Felicitările și sprijinul pe care îl am, vin în contextul în care zona respectivă este aproape asfaltată, în jur de 80%, racordată la rețeaua de gaz, racordată la rețeaua de canalizare, iluminatul public este la un nivel performant. Cu alte cuvinte, toate proiectele pe care eu le-am promis sunt realizate și ăsta e motivul pentru care eu am așa de multă susținere. Oamenii care au stat în noroi până acum 2-3 ani, astăzi sunt în situația în care au condiții civilizate de trai”, dar și despre reabilitarea teatrului de vară „Reabilitarea Teatrului de Vară „Jean Constantin“ a fost unul dintre proiectele care au fost finanțate din fonduri europene, a fost finalizat, este singurul teatru de vară de pe litoralul românesc care a fost reabilitat integral. În memoria lui Jean Constantin care este și fiul orașului Techirghiol am decis acest lucru, iar astăzi suntem în situația fericită în care acest obiectiv cultural este finalizat și cu dotări super performante. Se pot organiza evenimente culturale având toată baza disponibilă, inclusiv dotarea tehnică.”

Video 2:

Iulian Soceanu, despre investițiile din oraș

Mai departe, candidatul PNL a vorbit și despre investițiile viitoare și despre atragerea de investitori în oraș: „Am tot vorbit în ultimele perioade doar de proiectele pe care le-am finalizat și pe care le voi face, dar aceste proiecte publice care au fost finalizate în orașul nostru, au făcut să vină foarte mulți investitori. În următorii ani vor fi investiții de foarte multe zeci de milioane de euro, investiții private în special pe zona balneară. În momentul acesta avem deja o investiție la un nivel foarte avansat, un centru balnear de 5 stele, o investiție de peste 20 de milioane de euro. Am mai dat autorizație de construire pentru un alt obiectiv important, la fel de 5 stele, făcut de un investitor privat, iar de curând, Vila Minerva, care este o emblemă a orașului nostru, a fost achiziționată de un cunoscut personaj în mediul online, va fi și acesta reabilitată. Este vorba de Pescobar care a achiziționat acest imobil, va investi 7 milioane de euro în acest butic hotel, iar în acest moment este în situația în care va trebui să obțină avizul. Iată că acest obiectiv aflat în zona centrală are un investitor serios care, pe lângă acest butic hotel, va face și un restaurant cu specific pescăresc.”

„Săptămâna aceasta am discutat cu cei de la Dedeman, vor depune documentația pentru depunerea certificatului de urbanism, astfel iată încă o investiție de peste 20 de milioane de euro se va realiza în orașul nostru.”

Iulian Soceanu, de la Techirghiol: Diferenta dintre mine si Adrian Stan e ca el a visat si eu am realizat!Iulian Soceanu

Primarul orașului Techirghiol a făcut și o comparație asupra modului în care funcționau lucrurile în mandatele primarilor anteriori și felul în care au decurs lucrurile cât timp a fost el primar: „Înainte să ajung eu primar, pe străzile din oraș erau 2 becuri, jumătate de stradă întunecată, un bec ardea pe la colțuri... În acest moment avem un sistem de iluminat performant pe sistem LED și oamenii au văzut diferența. (...) La serviciile privind întreținerea domeniului public, mă refer aici la străzi, parcuri și spații verzi, toată lumea știe că pe vremea respectivă erau buruienile de 2 metri, nu erau întreținute spațiile verzi, nu erau udate, nu erau îngrijite, iar astăzi avem unul dintre cele mai frumoase parcuri din județul Constanța. (...) Partea de salubrizare, dacă înainte să ajung eu primar gunoiul se colecta totul la grămadă și se ducea undeva la marginea orașului, astăzi suntem într-o situație în care gunoiul menajer se ridică pe fracții de la cetățeni pe gunoi menajer, gunoi reciclabil și gunoi reziduuri vegetale și sunt duse la o stație de sortare, la o groapă ecologică. Suntem mult mai performanți decât erau înainte serviciile.(...) Cimitirul ortodox, în care, dacă ne aducem aminte, înainte era complicat să obții un contract de concesiune, iar întreținerea cimitirului ortodox era de cea mai joasă speță, astăzi suntem în situația în care avem un cimitir ortodox pus la punct, foarte bine organizat”, a adăugat Soceanu.

„Serviciile pe care noi, în cadrul primăriei, le acordăm către cetățeni, dacă ne aducem aminte tot din acea perioadă, dacă la ora 10:00 veneai la primărie, nu mai găseai niciun funcționar, inclusiv primarul, toți erau prin alte zone, iată că de când sunt eu primar este o situație foarte bine organizată, oamenii vin, își rezolvă problemele. Partea de digitalizare pe care am introdus-o în ultimii ani a făcut ca cetățenii să nu mai vină să mai stea la ghișeu”, a completat edilul.

Video 3:

Ce spune primarul din Techirghiol despre contracandidații săi?

Primarul orașului Techirghiol a vorbit în cadrul interviului și despre contracandidatul său, Adrian Stan: „Este clar că și în 2020, și acum, campania este strict pe denigrarea persoanei mele, dar vorbind sincer, Stan Adrian este singura persoană care să-l critice negativ pe Iulian Soceanu. Oricine altcineva poate să mă critice, mai puțin el. Campania pe care dânsul o face, o face pentru că nu mai are ceva de spus, pentru că marea majoritate a proiectelor de mare anvergură pe care dânsul le-a visat au rămas la stadiul de cuvinte. Nu a reușit să le implementeze și slavă Domnului, a avut 2 ani de zile în care tot ceea ce dorea să facă, putea să facă. Nu a reușit! Eu sunt cel care a reușit să facă lucruri pentru comunitate. Diferența este că el a visat și eu am realizat. Asta e diferența dintre mine și el și oamenii cunosc acest lucru. Inițial am vrut să fac o campanie strict pe proiecte, strict pe realizările pe care le-am făcut și pe ceea ce doresc să fac. Din păcate, stilul lui de a manipula oamenii, de a aduce o minciună în spațiul public și mai ales faptul că a vehiculat că din cauza mea i s-a întâmplat ce i s-a întâmplat m-au făcut să iau atitudine și să spun cum au stat de fapt lucrurile pentru că în 2020, rezultatul s-a văzut. Au fost foarte mulți oameni care au crezut minciunile și manipulările dânsului și din acest motiv am decis să iau atitudine. Se pare că am făcut bine că din start oamenii au văzut diferența. Am ieșit prin trei postări și am scos în evidență din documentul oficial cine sunt denunțătorii, cum s-a organizat flagrantul și mai multe discuții și mai multe lucruri care s-au întâmplat pe timpul interceptării dânsului.”

Iulian Soceanu a vorbit și despre contracandidatul Florin Constantin din partea partidului AUR: „Noi așa am interpretat momentul în care el a ieșit pe Facebook și a citat din actualul nostru program, eram foarte mirat de realizările pe care noi le-am avut. I-am mulțumit public pentru că este onorant ca un adversar politic să să citească din realizările pe care tu le-ai făcut. I-am mulțumit, îi doresc succes, sigur la funcția de primar nu va putea să ajungă dar este un candidat și are și el șansele lui, iar dacă va ajunge în Consiliul Local sunt convins că vom găsi soluții de colaborare. Ce este mai bun decât un contracandidat care îți face reclamă pozitivă?”

Soceanu: Nu cred că am ce să-mi reproșez pentru că am făcut tot ce este posibil uman să țin orașul la cele mai înalte standarde

Primarul din Techirghiol a abordat și problema prezenței la vot, precizând așteptările pe care le are asupra zilei de 9 iunie: „Estimăm undeva la 4.000 de oameni care să iasă la vot, sigur că vom avea un procent mai bun ca în anul 2020, deși în anul 2020 nu am ieșit să răspund acelor acuzații pe care candidatul PSD mi le-a adus, nu am răspuns și totuși mi s-a demonstrat că 51% dintre cetățenii orașului Techirghiol nu au ascultat acele mizerii și au mers mai departe cu Iulian Soceanu.” Iulian Soceanu spune că „nu cred că am ce să-mi reproșez pentru că am făcut tot ce este posibil uman să țin orașul la cele mai înalte standarde și rezultatele au venit. În primul rând că am reușit să ținem stațiunea în topul stațiunilor balneare din România. Mai nou, suntem în top administrații publice locale din România, primarul orașului Techirghiol este în top 10 primari din România, vorbim aici de revista Capital. Nu mă așteptam la această nominalizare, totuși suntem o localitate de 8400 de locuitori și vorbim de primii 10 primari din România. În momentul în care stai la aceeași masă cu Oradea, cu Suceava, cu Sectorul 4 București și alte localități foarte mari ca număr de populație, nu poate decât să te facă mândru și să te facă să continui cu aceeași seriozitate Aceste rezultate s-au făcut pe perioada mandatului meu și atunci ce poate mai mult să-și dorească o comunitate decât să aibă un primar care să-și dorească, să aibă o echipă de consilieri care să sprijine echipele primarului?”

La finalul interviului, Iulian Soceanu a ținut să mulțumească și celor care l-au susținut „Doresc să le mulțumesc și colegilor mei din PNL pentru sprijinul pe care mi l-au acordat, pentru promovarea proiectelor și a finanțărilor obținute. Această echipă completă a făcut ca stațiunea noastră să devină stațiunea tuturor, așa cum ne place nouă să spunem.”

Interviul integral poate fi urmărit în video-ul de mai jos:

Comandat de partidul PNL - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240015

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510