REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Iulian Soceanu se pregătește pentru încă un mandat de primar la Techirghiol. Video

Iulian Soceanu se pregătește pentru încă un mandat de primar la Techirghiol. Video

Mirela PASCAL 20 ianuarie 2024 | 00:00 2810

Primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat vineri, 19 ianuarie, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a abordat subiecte de interes local. Cu această ocazie, Soceanu a anunțat că va mai candida pentru încă un mandat la Primăria Techirghiol.

Iulian Soceanu se pregateste pentru inca un mandat de primar la Techirghiol. VideoIulian Soceanu și Mirela Pascal

În debutul interviului, primarul Iulian Soceanu a făcut un bilanț al activității pe anul trecut, dar a vorbit și despre viitoarele proiecte. „Am urmărit, în primul rând, finalizarea proiectelor pe care l-am avut în implementare pe fonduri europene, avem un număr de 6 proiecte pe care le-am finalizat la timp. Pe 31 decembrie, era termenul limită de finalizare prin decontarea sumelor. Acesta a fost obiectivul meu principal și, bineînțeles, racordarea orașului la rețeaua de gaze. Pot să spun că am avut un an 2023 bun, chiar foarte bun, și tot ce mi-am propus a fost realizat, inclusiv întocmirea documentațiilor pentru obținerea altor finanțări. Mă refer la Programul Național de Redresare și Reziliență, suntem destul de avansați pe proiectele pe care le-am depus. Pe PNRR avem patru proiecte, este vorba despre reabilitarea primăriei vechi, o clădire de peste 105 ani care are nevoie de reparații și consolidare, suntem deja în faza de execuție la aceste lucrări. Suntem în procedura de licitație publică pentru atribuirea lucrărilor, pentru extinderea pistei de biciclete în orașul Techirghiol. Totodată, avem o documentație depusă pentru reabilitarea și modernizarea unui centru social. Totodată, am pregătit un proiect de extindere faleză în orașul nostru, și un proiect de modernizare a grădinii botanice. În paralel, avem un proiect în parteneriat cu Compania Națională de investiție, este vorba de construirea unei creșe cu o capacitate mai mică de 40 de locuri”, a declarat Iulian Soceanu.

Primarul a mai precizat că mai are în plan realizarea unui proiect, și anume reabilitarea firului de vale. „Am un proiect de suflet, îmi doresc să fie finalizat și îmi doresc să primesc finanțare... vorbesc despre reabilitarea firului de vale, este o zonă centrală unde, în urma precipitațiilor, se creează o zonă de inundație în Centru. Acest proiect este deja depus la Compania Națională de Investiții și, probabil, în acest an va intra deja la finanțare”.

Având în vedere că Techirghiol este o stațiune balneară, Soceanu spune că și-ar dori să aducă mai mulți investitori privați. În trecut, erau peste 5.000 de locuri de cazare, acum sunt puțin peste 2.000. „Investițiile private privind spațiile de cazare, centre balneare, nu le putem face noi, în acest sens am reușit să atragem noi investitori, unii mai mari, alții mai mici. În acest moment în stațiunea noastră este în plină desfășurare un proiect de construcție a unui centru balnear, un centru de excelență în sănătate, este în faza de instalații termice, electrice. Este o investiție de peste 20 de milioane de euro și chiar acum câteva zile am semnat autorizația de construire pentru un alt centru de sănătate de peste 15 milioane de euro, la fel, o investiție privată, care probabil în următorii 3, 4 ani va fi finalizată. Până acum, nu a fost oportună investiția din lipsă de infrastructură. Noi am făcut infrastructura și, iată, au început să apară investitorii”, a mai spus Soceanu.

Iulian Soceanu se pregateste pentru inca un mandat de primar la Techirghiol. VideoIulian Soceanu

Mai multe despre proiecte, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Soceanu: Au apărut tot felul de discuții că nu mai candidez. Exclus așa ceva!

Schimbând registrul, am vorbit cu invitatul nostru și despre alegeri, ocazie cu care Soceanu a anunțat că va candida pentru un nou mandat. „Este adevărat. În orașul nostru au apărut tot felul de discuții că nu mai candidez. Exclus așa ceva! Voi candida pentru un nou mandat. Probabil s-a aruncat acest lucru pentru a descuraja sau pentru a încuraja un alt candidat, dar nu o să mă lupt cu zvonurile, în momentul în care o să fiu pe liste, lucrurile se clarifică”, a spus Soceanu. Referitor la contracandidați, acesta a declarat: „E prematur să vorbim acum despre candidați, mai sunt câteva luni. În momentul acesta doar o singură candidatură s-a lansat, din partea PSD-ului, este fostul candidat partea partidului Mișcarea Populară, fostul primar al orașului, Stan Adrian”, a precizat edilul. Întrebat cum vede tabloul politic final, după alegeri, Soceanu a declarat: „Eu cred că PNL are prima șansă să meargă mai departe, să recâștige Consiliul Județean. În momentul acesta sunt trei colegi care sunt înscriși în cursă, domnul Scupra, domnul prefect Iulian Silviu Coșa și domnul primar de la Valu lui Traian, Florin Mitroi. Vedem la momentul potrivit care ar fi varianta cea mai bună pentru a putea recâștiga. Cred că și domnul Chițac are prima șansă, pentru că oamenii își vor da seama că domnul Chițac este singurul primar care a răscolit Constanța”.

Mai multe despre acest subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510