REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Iureș pentru Pescobar: Locația din Timișoara, închisă după ce s-a găsit pește expirat de șase luni

Iureș pentru Pescobar: Locația din Timișoara, închisă după ce s-a găsit pește expirat de șase luni

A.F. 20 septembrie 2023 | 22:34 1755

E efectiv tăvălug pentru locaÈ›iile Taverna Racilor din toată È›ara. LocaÈ›ia din TimiÈ™oara a fost È™i ea închisă. Inspectorii ANPC au descins È™i în Capitala Banatului, acolo unde au găsit mâncare neconformă, morcovi stricaÈ›i È™i peÈ™te È›inut în condiÈ›ii improprii, la fel ca în celelalte locaÈ›ii din È›ară verificate.

Iures pentru Pescobar: Locatia din Timisoara, inchisa dupa ce s-a gasit peste expirat de sase luni

Până acum, locaÈ›iile din Herăstrău È™i Snagov au fost închise. A fost doar o chestiune de timp ca locaÈ›ia din TimiÈ™oara să fie È™i ea închisă, după ce inspectorii ANPC au găsit aici peÈ™te expirat de È™ase luni.

Iată informarea completă emisă de ANPC:

SC NEDSEA SRL - Restaurant Taverna Racilor punct de lucru Iulius Mall Timisoara, control operativ

Abateri: operatorul economic funcÈ›ionează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizaÈ›ie din partea Primăriei Municipiului TimiÈ™oara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obÈ›inere acord pentru desfășurarea exerciÈ›iilor comerciale.

Materiile prime (peÈ™te, fructe de mare) 271 kg depistate in spaÈ›iile de depozitare, păstrare- spaÈ›ii frigorifice È™i congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023.

Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat AutorizaÈ›ia sanitar-veterinara È™i pentru siguranÈ›a alimentelor in condiÈ›iile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătățile în spaÈ›iile de depozitare, ouăle nu erau curățate È™i dezinfectare corespunzător, prezentând urme biologice.

Întreg spaÈ›iul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltraÈ›ii de umezeală È™i porÈ›iuni lipsă. Nu se respecta condiÈ›iile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice È™i impurități în conÈ›inut.

Au fost aplicate 2 sancÈ›iuni contravenÈ›ionale - un avertisment È™i o amendă contravenÈ›ională în cuantum de 15.000 lei.

Măsuri dispuse:

- Oprire temporară a serviciilor pană la remediere - Oprire definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme, scrie stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fara suparare, data expirarii este in 2025...uitati-va mai bine pe eticleta.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510