REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° ConstanÈ›a Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
21.4° ConstanÈ›a Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Jack Teixeira riscă zece ani de închisoare pentru fiecare document dezvăluit

Jack Teixeira riscă zece ani de închisoare pentru fiecare document dezvăluit

Valentina CAMARA 14 aprilie 2023 | 12:18 1598

Jack Teixeira, suspectul de 21 de ani  care a fost arestat pentru cea mai importantă scurgere de informaÈ›ii de la Pentagon din ultimul deceniu riscă zece ani de închisoare pentru fiecare dintre documentele pe care le-a dezvăluit, scrie The Guardian.

Jack Teixeira risca zece ani de inchisoare pentru fiecare document dezvaluit

Brandon Van Grack, un fost procuror american specializat în probleme de siguranță naÈ›ională, spune că există opÈ›iunea ca fiecare document "scurs" să fie obiectul unui cap de acuzare separat, iar pedeapsa maximă în astfel de cazuri este de 10 ani.

Cel puÈ›in 50 de documente secrete ar fi fost publicate de Jack Teixeira pe platforma Discord, scrie BBC, însă ar putea fi vorba de mai mult de 100.

Jack Teixeira urmează să apară vineri în faÈ›a unui tribunal unde îi vor fi aduse la cunoÈ™tință acuzaÈ›iile. Acesta are opÈ›iunea de a pleda vinovat sau nevinovat.

Cum îl descriu apropiaÈ›ii pe Jack Teixeira

Jack Teixeira este membru al Gărzii NaÅ£ionale Aeriene din Massachusetts. Acesta s-a înrolat în 2019, iar slujba sa este cea de specialist în sisteme cibernetice.

Mai mulÈ›i colegi de liceu ai lui Teixeira au spus pentru CNN că acesta era fascinat de armată, arme È™i război È™i obiÈ™nuia să se îmbrace în haine de camuflaj la È™coală È™i să poarte la el "cărÈ›i de dimensiunea unui dicÈ›ionar despre arme".

"MulÈ›i se temeau de el", spune Brooke Cleathero, care l-a avut coleg pe Teixeira È™i în È™coala generală È™i în liceu.

"Era un singuratic È™i avea o fascinaÈ›ie pentru război È™i arme care determina mulÈ›i oameni să îl ocolească".

John Powell, un alt coleg al lui Teixeira, È™i-l aminteÈ™te, însă, ca pe un băiat tăcut dar agreabil, care uneori era victima bullyingului.

"Nu avea mulți prieteni", a spus acesta.

Teixeira a crescut într-o suburbie a localității Rhode Island È™i a absolvit liceul în 2020.

John Powell îÈ™i aminteÈ™te că acesta avea frecvent la el un manual militar despre tancuri, avioane È™i submarine È™i era fascinat de tot ceea ce È›inea de armată.

"Era decis să se înroleze într-o ramură a armatei încă de când era copil".

AlÈ›i colegi îÈ™i amintesc că Teixeira obiÈ™nuia să facă comentarii rasiste È™i să vorbească singur într-o manieră amenințătoare atunci când cineva îl deranja.

Acesta nu mergea atât de departe "încât să fie raportat", îÈ™i aminteÈ™te un coleg de clasă, "dar îmi dădea un sentiment de neliniÈ™te", a adăugat acesta, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
crescuti la tzatza kktului trump ! Mwie trump !!!
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436