REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.5° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
27.5° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

Jador riscă DOSAR PENAL după ce a RUPT o bancnotă de 100 de lei pe scenă

Jador riscă DOSAR PENAL după ce a RUPT o bancnotă de 100 de lei pe scenă

Replica API 23 august 2021 | 22:31 52111

Jador a comis o infracțiune fără să vrea, atunci când a rupt o bancnotă de 100 de lei la un spectacol și s-a și lăudat cu asta. Gestul lui l-ar putea costa închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă, conform noului cod penal.

Jador: ”Am rupt 100 de lei pentru că cineva insista cu bani și nu mă lăsa să cânt”

Jador a dezvăluit recent că a rupt o bancnotă de 100 de lei pe scenă, nemulțumit de faptul că un invitat insista să-i facă o dedicație și nu-l lăsa să cânte.

„Oameni buni, am văzut foarte multe tiktok-uri în care eu am refuzat bani, în care eu am spus că nu vreau să mai cânt pentru bani… Am rupt chiar 100 de lei pentru că cineva insista foarte mult cu bani, nu mă lăsa în pace, nu mă lăsa să cânt și să-mi fac programul, i-a luat un copil bănuții și i-am dat tot ce mai aveam în buzunar, la copii acolo, copiii care mă ascultau, care erau cu părinții.

Ce voiam să zic e că nu am ajuns și că n-o sa mă gândesc niciodată în viața mea că am ajuns… eu am refuzat banii respectivi pentru că toată lumea stă cu bani pe tine, toată lumea stă cu telefonul pe tine, dar nimeni nu mai dansează așa cum se făcea odată. Nu știu cum să va zic, eu cânt de când eram mic și toată lumea dansa, nimeni nu stătea cu telefonul pe tine…”, a povestit Jador, scrie wowbiz.ro.

Ce spune legea?

Ceea ce nu știe probabil cântărețul este că ruperea unei bancnote reprezintă o faptă penală în condițiile în care banii nu reprezintă un bun personal ci fac parte din masa monetară a țării.

Astfel, Jador ar putea fi cercetat pentru distrugere, însă doar dacă autoritățile statului se autosesizează în legătură cu declarațiile manelistului.

”Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, se arată la articolul 253 alin 1 CP, în vreme ce art. 6 arată că ”acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate ” (statul român în cazul de față).

Comisarul Christian Ciocan: ”Banii fac parte din masa monetară a unui popor”

Un astfel de episod a avut loc în urmă cu mai mulți ani, pe un post național de televiziune, acolo unde doctorul Cristian Andrei a rupt o bancnotă de 50 de euro, încercând astfel să dovedească faptul că ar trebui să apreciem mai mult valorile umane și nu hârtiile. Prezent în studio, comisarul Christian Ciocan i-a atras atenția că a săvârșit o infracțiune.

"Este o infracțiune de distrugere, săvârșită în direct. Nu sunt banii dumneavoastră. Fac parte din masa monetară a unui popor", a explicat atunci Christian Ciocan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Popor de trogloditi ce suntem daca pana si aviara asta a ajuns vedeta. Pai ce sa ne mai asteptam de la copiii nostri daca veriga lipsa asta este un idol de-al lor. Jador, tzanca, dorian popa samd, persoane care nu demult ar fi fost ori in inchisoare ori zilieri.
9
1
Eu il ador, ca are voce de tractor.
19
1
Jador esti stol nasol
18
2
Cand o sa ajungeti si voi la valoarea lui, atunci sa comentati!
8
32
Ce fituica ordinara
21
2
Un nimeni caruia i sa dat valoare.
29
3
rahat cu ochi
35
4

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118