REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
14.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Jale! Autogările din Constanța au rămas în secolul trecut

Jale! Autogările din Constanța au rămas în secolul trecut

Ricardo DRAGOMIR 17 septembrie 2024 | 00:00 333

Orașul Constanța are două autogări în care timpul pare că s-a oprit în loc. După ce Replica de Constanța a semnalat situația autogării din Tomis 3, nici cea de lângă gară nu este un loc frecventabil. Pavajul este distrus, iar prin autogară se plimbă persoane dubioase, care vor să-ți citească în palmă sau să îți ofere chilipiruri. Este dificil să te plimbi fără să te împiedici sau să calci strâmb, iar în zilele ploioase, aceste gropi devin adevărate capcane pline de apă murdară. Noaptea, autogara devine un loc periculos, fiind frecventată de grupuri suspecte și boschetari. Zona a rămas uitată de ani buni, astfel că pericolul s-a instalat cu timpul.

Jale! Autogarile din Constanta au ramas in secolul trecut

Pe lângă această problemă vizibilă, un alt aspect greu de ignorat este mirosul persistent și neplăcut care învăluie întreaga autogară. Aerul este încărcat de un miros greu, de umezeală și murdărie, ceea ce face și mai apăsătoare așteptarea unui autobuz.

Băncile, care ar trebui să ofere un loc de stat, sunt la rândul lor într-o stare avansată de uzură. Lemnul este crăpat, cuiele sunt ruginite, iar oamenii stau cu frica să nu se prăbușească. Aceste aspecte ridică semne de întrebare despre siguranța pasagerilor care folosesc autogara zilnic.

Jale! Autogarile din Constanta au ramas in secolul trecut

O altă problemă ignorată este legată de bordurile și trotuarele din jur. Sparte și degradate, acestea par să se destrame sub ochii autorităților. De ani de zile, zona nu a beneficiat de vreo reabilitare. Trotuarele sunt pline de fisuri, iar bordurile sunt atât de deteriorate încât un pas neatent poate duce la accidentări. 

Jale! Autogarile din Constanta au ramas in secolul trecut

Situația ieșirii autocarelor este poate unul dintre cele mai vizibile exemple de improvizație. În locul unei bariere automate moderne, întâlnim o simplă sfoară albă în alb și roșu, ridicată și coborâtă manual de un angajat. De asemenea, la celălalt capăt al sforii, se află o bară, scoasă cu tot cu cimentul în care a fost. Orice constănțean care trece pe acolo nu poate să nu fie surprins de acest detaliu care subliniază nivelul scăzut de investiții și interes.

Jale! Autogarile din Constanta au ramas in secolul trecut

În plus, după lăsarea întunericului, zona autogării devine un loc neplăcut, unde tot mai des sunt văzute grupuri periculoase de oameni și boschetari, care pun sub semnul întrebării siguranța călătorilor. Lipsa autorităților face ca autogara să fie o zonă unde constănțenii se simt în nesiguranță, mai ales seara sau în orele mai puțin aglomerate.

Atmosfera tensionată contribuie și ea la sentimentul general de disconfort și neliniște, fiind cauzată de diversele grupuri de oameni și aurolaci, care inspiră frica în unii oameni.

Video 1:

Video 2:

.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce tot aveti cu Stelika? Io i-am combinat vreo trei apartamente neispravitului meu.
0
0
De la autogara la autogarsoniera. Data viitoare sa votati cum ar trebui.
0
0
Au ajuns ca in Madagascar. Eh....daca nu ati votat Stelian Ion....
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166