REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.2° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
24.2° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Jale pe litoral! Șoferi beți și drogați la volan circulau dezlegați

Jale pe litoral! Șoferi beți și drogați la volan circulau dezlegați

Replica API 31 iulie 2022 | 00:00 1408

În noaptea de 30/31 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Constanța, cu sprijinul Serviciului Independent Rutier pentru Misiuni Speciale din Poliția Română, au desfășurat o acțiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, respectiv pentru prevenirea conducerii de vehicule sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

Astfel, polițiștii au oprit, pentru control, peste 300 de vehicule, conducătorii auto fiind testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, totodată fiind reținute, în vederea suspendării, 12 permise de conducere, toate pentru consumul de băuturi alcoolice (sub limita de infracțiune).

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În plus, polițiștii au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 1 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și 1 pentru conducere cu permisul suspendat.

Exemple:

La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 23.40, polițiștii au identificat un bărbat, de 44 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia Nord, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 00.05, polițiștii au identificat un bărbat, de 44 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia Nord, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

”Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

- Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!

- Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

- Folosiţi centura de siguranţă - vă poate salva viaţa în caz de accident!

- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!” au transmis reprezentanții IPJ.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri constănțeni acționează în mod constant, activitățile întreprinse vizând combaterea unor evenimente nefericite.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un fel de Trimisi ai IGP ului
0
0
pai multi circula consumand, daca politia doarme, nu am mai vazuto de mult timp la razii
1
0
Ei umbla mai zombi
0
0
alo ,politiatiganimea si aia de afara,mai ales boschetii cu volan dreapta,circula Fara Asigurare!voi nu verificati,va uitati dupa femei?
0
0
ce e frate serviciu asta rutier independent?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513