REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Japcă pe față, în Gara Constanța! 50 de lei taxiul până la Spitalul Județean și 150 de lei până-n Mamaia. Cine-i oprește?! Video

Japcă pe față, în Gara Constanța! 50 de lei taxiul până la Spitalul Județean și 150 de lei până-n Mamaia. Cine-i oprește?! Video

Replica API 9 iulie 2022 | 00:00 9879

Să găsești un taxi în Gara Constanța, cu tarif real, o adevărată loterie! Pe litoralul românesc de foarte mult timp există problema cu taximetriștii care ţepuiesc turiștii, și nu numai, iar mulți, din păcate, cad în capcană. Așa se face că ajung să scoată din buzunare sume mai mult decât exagerate, fără să primească un bon fiscal la final de cursă. În Gara Constanța, de exemplu, este ireal ce se întâmplă. Pe lângă taximetriștii care sunt autorizați de Primăria Constanța să-și desfășoare activitatea, sunt și taximetriști ”pirați” care ajung să ceară un tarif de până la trei ori mai mare decât cel real. De la Gară până la Spitalul Județean, aceștia cer între 30 și 50 de lei, iar până în Mamaia, între 100 și 150 de lei. Așa că, mare atenție!

Taximetriștii din Constanța abia așteaptă să prindă un turist, căruia să îi evalueze cursa la un supra-preț față de cum ar fi normal. Stau ca ciorchinele în Gara Constanța, fluturând cheile de la mașină în fața oricărui călător care coboară din fiecare tren.

Video: taximetriștii, cu bunghiul pe călători

Mulți dintre ei sunt taximetriștii-pirați, care cer sume exorbitante… pentru că s-a scumpit benzina și merg mult în gol, spun ei.

Fenomenul nu este de ieri, de azi, ci dintotdeauna, însă anul acesta a luat amploare, iar tarifele pe care le cer sunt de-a dreptul nesimțite.

Recent, am luat și noi un taxi de la Gara Constanța până la Spitalul Județean. Până să ajungem la taxiul care ne-a transportat la destinație, pe un tarif real, am întrebat alți cinci șoferi prețul…. Să nu cumva să avem surprize, nu de alta. Și bine am făcut!

Cel mai mult ne-ar fi costat 50 de lei o cursă de 7,6 kilometri, până la Spitalul Județean, iar cel mai ieftin 30 de lei. Și fără ceas, normal… ”Acesta e mai ieftin!”, ne-a spus unul din taximetriști, făcând semn spre autobuz, atunci când i-am reproșat că este foarte scump, anunțându-l, totodată, că locuim în Constanța și că nu ne poate păcăli.

Am întrebat un alt taximetrist cât este tariful până la Flora, Mamaia:

Taximetrist: ”100 de lei”, ne-a spus.

Reporter: ”Cam mult…”

Taximetrist: ”Astea-s prețurile, benzina scumpă, până mă întorc înapoi… e aglomerat, e Neversea, e nebunie. Și se merge în gol…”

Reporter: Dar până la Ibis, la plajă…?”

Taximetrist: ”Nu merg”

Reporter: „De ce?”

Taximetrist: ”E foarte aglomerat…”

VIDEO: ce spune un taximetrist, când este întrebat care e tariful până în Mamaia... dar până la Ibis?!

Un taximetrist onest: 100-150 se ia până în Mamaia

Nu toți taximetriștii sunt nesimțiți. Există și șoferi care-și fac treaba cinstit, legal, pun ceasul și cer clienților exact costă face cursa. Unul dintre aceștia ne-a spus că cer aceste sume exorbitante pentru că vor să facă cât mai mulți bani. ”100-150 iau până în Mamaia.. se înțeleg cu clientul. De la Gară până la Cazinou costă 40 și ceva de lei. Sunt controale doar când face lumea reclamații. Dacă pune ceasul, nu poate să mai ia 50 de lei…„, ne-a spus taximetristul cinstit.

Video: ce spune un taximetrist cinstit, despre colegii lui care îi ”fură” pe clienți

Deși, teoretic, Poliția Locală patrulează zilnic în zonă, și nu numai, rar zărești un polițist în Gara Constanța. L-am contactat pe șeful polițiștilor. Ionuț Dumitru, pentru un punct de vedere însă, ca de obicei, nu ne-a răspuns la telefon și nici nu a revenit cu apel.

L-am înștiințat și pe viceprimarul Ionuț Rusu despre ”bișnița” din Gara Constanța: ”Îi las fără autorizații!”, ne-a spus vicele. Acesta ne-a declarat că a înștiințat organele abilitate cu privire la bișnița care se face în zona Gării.

După câteva zeci de minute, un echipaj al Poliției Naționale și-a făcut apariția în zonă, însă nu pentru a se asigura că totul este în regulă, în contextul fluxului de turiști care au ajuns pe litoral, cei mai mulți la festivalul Neversea.

VIDEO: filtru de poliție în Gară

Deși acest fenomen a fost adus la cunoștiința autoritățile de mai multe ori, se pare că nimeni nu reușește să-i oprească pe ”japcangii” care, dacă s-ar putea să câștige căruțe de bani fără să facă nimic, ar fi minunat. Nu se poate, dragi taximetriști! Vreți bni mai mulți, munciți mai mult, nu-i furați p alții!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
G***i si cipanzei, ce va asteptati de la ei ?
0
0
N-ati spus ca politia amendeaza uberistii si boltistii deoarece vin si pleaca cu clienti . Astia vin la cererea taximetristilor ca le furam clientii
0
0
De nu spuneti si ca 95% din taximetristii constanteni sunt t****i sau makidoni , ca sunt imbracati ca ultimii boschetari, ca put a nespalat, ca nu au aer conditionat in masini, ca sunt exact opusul prestatorului standard al taximetriei...ca sunt hoti si nesimtiti , asta se stie deja de 30 de ani....
0
0
Tot stejaru de tulcea au averi din crotale fictive !
0
0
De la gara la spitalul judetean nu sint 7,6 km nicicum, asa cum se scrie in articol
0
0
Avea crotale multe!
0
0
Si nu numai la cta,la gara Mangalia e la fel si tot orasul nu are mai mult de 5 km.Iar ceasurile au stat in loc la asa preturi.De bon fiscal nici vorba.Ce sa mai vorbim de controale...
0
0
O saracie , il conduce saracia cu 3-0 la el acasa !
0
0
jepcarii astia? Politia Locala face coada la Neversea la cersit bratari, n-are timp de prostii d-astea gen taximetrie pirat!
0
0
Luati UBER si Bolt ca se duce capitalul afara iar soferii sunt sclavii nostril. Nu ascultati ce zice Putin nu dati bani la romani
0
0
Luati UBER UBER UBER BOLT BOLT BOLT uitati de taximetristi
1
1
35 lei de la gara la poarta 1 si va mai plingeti ca va injura clientii .
1
0
Toate preturile sunt ca in Europa,Horeca a ridicat preturile de 10 ori numai in servicii,la care ai consumuri jumatate din incasari preturile.sunt la fel. Unde in Europa mergi cu taxiul cu 50 de euro centi pe km? Taxiul in Romania este troleibuz si vrem masini luxoase si multe alte pretentii. Ridicam tarifele la 10 15 lei echivalentul unui km in Europa si poate avem si masini luxoase,dar cine mai merge atunci? Cat crede lumea ca va mai rezista si uber pe piata?
2
1
Institutia de autorizare,adica primaria,este cea care trage in jos activitatea de taximetrie. Majoritatea autorizatiilor sunt detinute de societati,care in urma cresterii preturilor la carburanti au cerut audit pe preturi stabilindu-se de catre auditori un tarif de cca 6 leikm pt ca societatile sa inregistreze profit,insa primaria s-a opus la preturi lucru care nu este treaba lor pt ca o societate sa inregistreze profit,vezi CT BUS care este al primariei si care au dublat pretul calatoriei. Sa ne uitam la Eforie 7leikm,Mangalia 7 leikm,iar Cta 3lei.
0
0
Cum zicea sara bunica mea: taximetristii niste ckhakatsi. Mai lunea trecuta era sa ma iau la bataie cu unu de la bolt ca imi blocase masina in parcare si l-am deranjat sa o miste. Apropo, militienor locali nationali mai zburatii si pe tyganetyy aia vu autocarele din parcarea fost teren al condamnatei madam barbu de la grand. E imposibil de parcat chiar si pentru 10 minute cat iei sau duci pe cineva la tren
0
0
aparent ronanilor.le place situatia altfel respectivii aveau de mult masinile arse.
1
0
Tara arde si BaBa se piaptana..
1
0
Niste uleiosi in maieuri transpirati si mirosind urat cu masini in care pute a tutun ,au dreptate mai bine m5ergi cu autobuzul!
0
0
Articol plin de cacat...la fel ca si balena care la scris
0
0
Escroci de taximetristi , care cotizeaza la politia locala , imputitiii dracului
1
0
Avea 1000 tauri , rog dna sa verifice !
0
1
Rusule pe cine lasi tu fara autorizatii ma betivule?mai amaratule stai in banca ta cu amenintarile astea.vezi ti de treaba ma ochelarist analfabet.vezi ti de functia ta dr treaba ta de lungu nasului ma taran coclit cu 2 clase mai mult ca trenu.pe cine ameninti tu ma idiot prostan ce esti?
0
0
O saracie , tasu e la damelu agarici , are proiecte pe fiisa , un fomist !
0
0
Face bolt , vasile madgearu nu il primeste la casirie , are apartamente luate cu banii de la tauri !
0
0
ce aveti cu taximetristii? nici voi nu sunteti deasupra lor. cand a venit cineva sa se planga la voi in legatura cu o firma de pompe funebre, firma care facea reclama pe site-ul vostru, nu ati bagat in seama persoana respectiva. asa ca...va visati ingeri ? trezirea.
1
0
Organele dorm in gradina lui ion
1
0
Mamaia este COASTA de RAHAT a Europei
1
0
Nu intelegeti ca eu sunt rege?! Albanez la origine.
1
0
Exista jeguri mai mari decat acesti taximetristi ? Care e ideea cu ei ? De ce mai ia lunea jegurile alea de masini fara aer conditionat in 2022. Logan cu 400.000km si fara placute face taxi . Pisamash pe ei
2
0
Keep in touch m P .
0
0
Cici.Asa nervi ai pe ei? Hahaha
0
0
ofer 2000 euro celui ce darama cacanaria asta de site!
1
0
M.irela P.ascal, pune-te tu in fata taxiurilor si cu siguranta la cat de voluminoasa esti, vor fi oprite!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513