REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.3° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
25.3° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Japonia a aprobat primul medicament pentru avort, cu o întârziere de zeci de ani

Japonia a aprobat primul medicament pentru avort, cu o întârziere de zeci de ani

Valentina CAMARA 25 aprilie 2023 | 00:00 273

Ministerul Sănătății din Japonia a aprobat prima pilulă de avort din statul asiatic, la zeci de ani după ce a devenit disponibilă în majoritatea statelor occidentale, scrie CNN.

Japonia a aprobat primul medicament pentru avort, cu o intarziere de zeci de ani

Comisia farmaceutică a ministerului a acordat vineri aprobarea pentru MeFeego Pack, o pilulă fabricată de compania farmaceutică britanică Linepharma, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Medicamentul a fost analizat la minister de mai bine de un an. Au fost mai multe întâlniri pentru a stabili dacă accesul la acest medicament va fi sau nu autorizat spre vânzare pe piaţa japoneză.

Pilula combină mifepristona și misoprostolul, pe care Organizația Mondială a Sănătății le-a inclus în lista sa de medicamente esențiale, descrise ca fiind sigure și eficiente pentru femeile însărcinate.

Până în prezent, în Japonia este disponibil doar avortul chirurgical prin două metode: metoda chiuretajului, care îndepărtează țesutul din interiorul uterului cu un instrument metalic, și metoda evacuării, care aspiră țesutul printr-un tub, potrivit NHK.

Activiștii japonezi fac presiuni de ani de zile pentru aprobarea pastilelor, medicamente similare fiind disponibile de zeci de ani în alte țări, în timp ce Japonia a rămas tot mai mult în urmă, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436