REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Jeanu Dumitru: Costinești, capitala distracției de pe litoralul românesc. Video

Jeanu Dumitru: Costinești, capitala distracției de pe litoralul românesc. Video

Emilia BABU, Victor ROTARU 30 mai 2024 | 10:52 1025

Primarul comunei Costinești, Jeanu Dumitru și candidat al PSD pentru funcția de primar s-a aflat joi, 30 mai a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu, în cadrul căruia a vorbit despre primul său mandat, proiecte, contracandidați, dar și despre campania destul de agresivă pornită împotriva sa.

Jeanu Dumitru: Costinesti, capitala distractiei de pe litoralul romanesc. Video

În debutul interviului, Jeanu Dumitru, candidatul din partea PSD pentru Primăria Costinești, a vorbit despre echipa de consilieri pe care o are alături pentru următorul mandat, spunând cât de necesar este să aibă majoritate în Consiliul Local: „Am de departe cea mai bună echipă. Am și oameni noi, am și păstrat din ei. am oameni inteligenți, frumoși care zi de zi sunt alături de noi care gândesc liber și întotdeauna am lăsat consilierii să gândească pentru ei. Am consilieri care nu au afaceri, nu au interese personale. Ajută foarte mult să ai consilieri care să te susțină. Poate acum eram mult mai departe dacă în acest mandat aveam mai mulți consilieri. Am realizat undeva la 60% din ce mi-am propus acum 3 ani și jumătate. Contează foarte mult și mi-ar da o liniște să am o majoritate, fie și simplă, după alegeri. Mandatele vor continua până în octombrie. Odată cu noul consiliu sper să avem majoritate și să meargă totul mult mai ușor. Să-și facă treaba, să putem înainta proiecte, să-și facă treaba. Câțiva consilieri au înțeles treaba aceasta, dar nu poți să votezi cum vrei când ai afaceri în politică.

De asemenea, acesta a mai adăugat faptul că anumiți consilieri au interese proprii și nu-și exercită mandatul spre binele locuitorilor din Costinești: „De la cel mai vocal contracandidat până la restul. Sunt mai mulți care au afaceri, interese, oamenii trebuie să se gândească și să aleagă drept. Cel mai vocal contracandidat este actualul viceprimar, candidat al PNL, care și-a văzut mai mult de afacerile proprii, având prin fiul său și biciclete electrice în fața unui magazin, au contract cu Poșta Română. Au și o terasă în stațiune. Sunt foarte multe locuri nelalocul lor, nu înțeleg de ce nu s-au sesizat în cei 3 ani și jumătate. Vreau să le comunic adevărul oamenilor: dacă aveam o echipă și o susținere aveam multe proiecte implementate și finalizate. Actualul viceprimar a fost pe la Primărie dar a dispărut imediat, după câteva ore, el a mers pe teren și a spus că el putea să facă mai multe. Și-a primit salariul, trebuia să-și facă treaba, din păcate, nu era normal să iasă și să arunce în mine. De la început nu a existat o colaborare cu viceprimarul. Prima discuție după ce am ieșit primar am avut-o cu el. Am transmis propunerea mea pentru postul de viceprimar și l-am întrebat: ce dorești? Și mi-a zis că nu își dorește postul de viceprimar, că nu o să-mi voteze propunerea. El a fost pus ca viceprimar cu ajutorul PSD-ului și după 2 zile a uitat toate promisiunile. De asta cei de la PSD au venit către mine, mi-au asigurat majoritatea.

Dumitru: Au început să apară conturi false

Pentru că mai este foarte puțin până în momentul votului, contracandidații actualului primar au început să propage în spațiul public tot felul de informații, acestea fiind răspândite de pe niște conturi false de socializare: „Au apărut niște conturi false. Le sugerez să treacă la treabă. Nu este normal să scrii toată ziua sub anonimat. Până și la postarea aceasta cu organizarea sărbătorii de 1 iunie, se bagă și comentează anapoda. Este ziua copilului, trebuie sărbătorită ca atare. În spate este echipa galbenă, o să deconspir ușor, ușor cine este. Eu am analizat situația. S-a postat fix când eu eram alături de consilieri pe străzi. Se montează o scenă pentru «Beach, please!» sunt 59 de mii de abonamente vândute și încearcă să se spună că este mult mai slab line-up-ul de anul acesta.

Jeanu Dumitru: Costinesti, capitala distractiei de pe litoralul romanesc. VideoJeanu Dumitru

În fiecare an, de 1 iunie, Primăria a organizat ceva. Anul acesta fiind un an electoral, am preferat să nu ne implicăm direct. Prietenul nostru Lucian, prin «Beach, please!» organizează concursuri cu premii, sunt așteptați în jur de 300 de copii. Este păcat să se transforme într-o chestie politică. Eu am mai spus că sunt primar până în octombrie cel puțin, dar oamenii trebuie să aibă încredere și să iasă la vot. Oamenii sunt deschiși. Am 11-12 zile de mers la pas și prin Schitu și prin Costinești, nu reușim să facem o stradă întreagă. Oamenii vor să discute, să dezbatem anumite lucruri. Oamenii așteaptă asfalt nou. De o săptămână au fost demarate lucrări de reparație. Oamenii sunt foarte deschiși, am venit după 20 de ani în care a fost un singur primar. De când sunt primar sunt o grămadă de evenimente. Disconfortul acesta creat de lucrări ne afectează, dar ușor, ușor ne vom pune la punct și în următorii ani vom arăta exact ca o stațiune la nivel european.” a mai adăugat primarul comunei Costinești, Jeanu Dumitru.

VIDEO 1:

Dumitru: Este de departe cea mai bună decizie că am intrat în PSD

Proaspăt intrat în PSD, primarul din Costinești spune că este cea mai bună decizie pe care a putut să o ia, fiind ajutat și de oamenii partidului de la nivel central în problemele cu care s-a confruntat în ultima perioadă: „Ministrul Radu Ștefan Oprea a avut o părere bună despre cum se întâmplă lucrurile în Costinești, i-a plăcut ce a văzut, nu mai fusese de mult timp la Costinești. Nu m-am văzut doar cu ministrul Oprea, m-am întâlnit și cu premierul, am fost la București. Acum am un partid care mă susține, nu credeam că așa va fi. Am intrat într-o echipă foarte puternică și unită. Eu înainte am făcut parte dintr-un partid mai mic și acolo am câștigat pentru că m-au votat oamenii. Mi-am dat seama că am nevoie de o susținere mai mare, de fonduri. Este de departe cea mai bună decizie că am intrat în PSD.“

Jeanu Dumitru: Costinesti, capitala distractiei de pe litoralul romanesc. VideoJeanu Dumitru și Emilia Babu

Cel mai important proiect pentru Costinești este cel pe Anghel Saligny, avem de asfaltat 5 străzi – 4 în Schitu și una în Schitu. Suferim la infrastructură din cauza lucrărilor RAJA. Cred că acesta este cel mai important proiect. Avem nevoie de un covor asfaltic bun. După ce vom asfalta vom avea și câteva parcări în plus. Ne vom da acum un test de rezistență odată cu «Beach, please!» cred că vor fi peste 70 de mii de oameni. Trebuie să ne unim forțele să plece toți fericiți din Costinești.”, a mai precizat primarul comunei Costinești. 

La finalul interviului, primarul din Costinești a ținut să le transmită locuitorilor comunei să iasă la vot și să aibă încredere în el: „Și acum 3 ani și jumătate s-au văzut umăr la umăr, dar când s-au numărat voturile au lipsit 300 de voturi. Eu cred că diferența va fi destul de mare. Oamenii simt că au încredere. Le mulțumesc pentru încrederea din 2020, odată ce voi avea majoritate, am și partidul alături, vom face multe lucruri frumoase. Oamenilor le transmit să aibă încredere ca acum 3 ani și jumătate, să meargă la vot, să-și exprime cât mai clar și mai corect opțiunea de vot. Costineștiul a redevenit stațiunea tineretului și vom avea în viitor mult mai multe surprize. Sunt proiecte multe, așteptăm fonduri, atât europene cât și de la Guvern. Eu consider Costineștiul capitala distracției de pe litoralul românesc.

VIDEO 2:

Interviul integral poate fi urmărit în video-ul de mai jos:

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510