REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Lun., 30 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6868
9.9° Constanța Luni, 30 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6868
 

Jeanu Dumitru: Mechenici a pățit ca Mircea Geoană, trebuia să așteptăm o hotărâre a BEC-ului. Video

Jeanu Dumitru: Mechenici a pățit ca Mircea Geoană, trebuia să așteptăm o hotărâre a BEC-ului. Video

Emilia BABU, Victor ROTARU 4 iulie 2024 | 15:25 1510

Alegerile din comuna Costinești au fost anulate și vor fi reluate, cetățenii fiind chemați la vot duminică, 7 iulie. Primarul comunei Costinești, Jeanu Dumitru și candidat al PSD pentru funcția de primar s-a aflat joi, 4 iulie a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu, în cadrul căruia a vorbit despre festivalul Beach, Please!, primul său mandat, proiecte, contracandidați, dar și despre campania destul de agresivă pornită împotriva sa.

Jeanu Dumitru: Mechenici a patit ca Mircea Geoana, trebuia sa asteptam o hotarare a BEC-ului. VideoJeanu Dumitru și Emilia Babu

În debutul interviului, Jeanu Dumitru a discutat despre festivalul Beach, Please! care va avea loc la Costinești între 10 și 14 iulie: „Am avut 3 întâlniri cu toate organele abilitate pentru a organiza un eveniment de această anvergură. Mă bucur foarte mult pentru că organizatorii și-au cumpărat încă o suprafață imensă de teren și au amenajat pentru organizarea festivalului. Beach, Please are 21 de hectare și parcarea 40 sau 50  de hectare. Organizatorii au și asfaltat, am văzut și noi ce înseamnă a fi privat, cum stăm noi după asfaltări și proiect, ei au reușit într-o săptămână să asfalteze. Este iluminată, se desfășoară în siguranță, iar după ce vor pleca de la festival pot ieși direct în DN39 și va fi foarte ușor de ieșit din zona aceea. Totul este monitorizat, totul este gândit dinainte, sunt sensul unice, va fi o mare provocare având în vedere numărul foarte mare de tine foarte mare de tineri. Cred că ne ducem spre 76.000. Fluxul va fi în primul rând pietonal foarte mare. Va fi o provocare atât pentru noi cât și pentru organizator și pentru toate forțele angrenate în acest în acest festival. Prin acest festival și nu numai prin acest festival, pe lângă numărul mare de turiști, de tineri care vin pentru aceste festivaluri în timpul verii avem și Vlad Arena unde intră 1.000 și ceva de tineri pe seară veniți special pentru acest gen de muzică, pentru trap, și ne au ridicat foarte mult redevenind cum îmi place mie să spun capitala distracției de pe litoral. Se încheie și festivalul național de baby-baschet și mini-baschet unde am avut la fel în jur de 5.000 de copii care au venit să joace baschet la Costinești.

De asemenea, primarul din Costinești a adus în discuție și problemele oamenilor din Schitu, cele legate de străzile din localitate: „Acest proiect trebuia să înceapă în 2016, a început foarte târziu în 2020, cu aproximativ două sau trei luni înainte de a deveni primar. S-a lucrat destul de haotic, adică au fost demarate mai multe lucrări, pe mai multe străzi, și încă sunt urme ale acestor lucrări, încă n-au fost încheiate în totalitate. Am încercat să le remediem și noi dar în timp solul lucrează și vor mai apărea probleme. Oamenii ar trebui să înțeleagă, unii au înțeles această parte, dar și noi trebuie să ne să le explicăm, să ne facem datoria și să mai ales că e vorba nu numai de localnici, care se lovesc zi de zi de aceste probleme, și de turiști pentru că s-au remediat la stare inițială, s-au reparat străzile, dar nu mai există o stare inițială, dar din toamnă vom avea pe Anghel Saligny asfaltări și cele patru străzi importante din Schitu vor fi reabilitate în totalitate. Acum avem și lucrarea începută pentru nisipare, aceasta se vor opri la un moment dat cu transportul de piatră care totuși ne strică infrastructura. Încercăm să asigurăm un echilibru între aceste lucrări și turism, e foarte greu.

„Mechenici a pățit ca Mircea Geoană, trebuia să așteptăm o hotărâre a BEC-ului”

Campania aceasta agresivă a fost făcută în special de candidatul PNL. Candidatul AUR și-a văzut cumva de campania lui. Între timp sau întețit atacurile și tot felul de personaje au apărut și au început să arunce cu pietre. Eu cred că cetățenii din Costinești au văzut ce fel de campanie am dus eu și celălalt candidat și mă refer aici la candidatul PNL. Urâtă campanie, sper să avem mult mai mulți oameni la vot duminică și să facă diferența și diferența să fie semnificativă pentru a că așa e corect, și să o lase mai moale și cu fraudarea pentru că știm cu toții cum s-a votat, să-și vadă de treabă și să fie corecți. Să nu mai pună presiune nici pe președinți, nici în secțiile de votare, nici măcar în curte. Vom întări forțele de ordine, vom fi atenți. Mă bazez foarte mult și pe media, toți sunt cu ochii pe noi pentru că am devenit celebri cu aceste cu aceste alegeri. Dacă inițial am avut un vot și câștigasem, după aceea au tot găsit pentru celălalt candidat un vot, a doua zi iar două voturi într-un sac. Mechenici a pățit ca Mircea Geoană, trebuia să așteptăm o hotărâre a BEC ului. S-a făcut dreptate și mă bucur pentru cetățeni că vor avea vor avea ocazia duminică să stabilească cine este adevăratul primar.”, a mai adăugat primarul din Costinești.   

Jeanu Dumitru: Mechenici a patit ca Mircea Geoana, trebuia sa asteptam o hotarare a BEC-ului. VideoJeanu Dumitru

„S-au luat până și de aspectul fizic și de mama mea”

Jeanu Dumitru a discutat și despre campania agresivă făcută împotriva sa de către candidatul PNL, Gheorghe Mechenici: „S-au luat până și de aspectul fizic și de mama mea. Au jignit-o în toate felurile ceea ce nu mi se pare corect, eu am fost crescut altfel. O prostie mai mare ca asta nici nu se putea spune: a chemat primarul ANAF-ul în comună. Să nu uităm că ANAF-ul din '90 este condus de către PNL și ANAF-ul n-are nicio legătură cu Primăria. Eu mi-am văzut de treaba mea, am adus mai mulți turiști, îmi pare rău că nu am putut să fac mai mult pe partea de lucrări. Să nu uităm că el a fost viceprimar, am fost în aceeași echipă teoretic, dar el a arătat cu degetul și și-a văzut de afacerile lui. Până și legat de Beach, Please! a spus că asfaltul trebuia turnat pe străzile din Schitu, sau asumarea sensului giratoriu. Eu am semnat protocolul în februarie 2021, se vede în protocol, dar ei nu vor să citească, să vadă realitatea. Eu cred că am avut primul meritul, există doar un adevăr. Nu știu ce au de gând.  Acum o să fim mai atenți. Eu cred că Dumnezeu mi-a dat o nouă șansă.  S-a pus presiune mare, oamenii sunt supuși greșelilor, dar nu e normal să aduci un cetățean ucrainean să voteze, cu toate că nu avea dreptul. A votat și la locale, după care au fost la un notariat care era închis și au dat o declarație că acel cetățean nu a votat decât pentru europarlamentare. Am înțeles că sunt niște probleme legale acum. Important e ca duminică oamenii să vină la vot. Foarte mulți sunt bulversați pentru ceea ce s-a întâmplat, trebuie să ne luăm măsuri și nu e normal să stea candidații pe acolo cu familiile și să aștepte. Mie mi s-au părut chestii penibile. Din păcate, pentru ei, pe 7 iulie doar noi vom putea să fim prezenți, am suplimentat numărul de jandarmi.

Legat de proiecte, Jeanu Dumitru a făcut un scurt rezumat al acestora: „Sunt proiecte și în derulare și care sunt finalizate. Sensul giratoriu este primul, în toamnă vom avea pe Anghel Saligny și vom asfalta străzile principale care au fost afectate de lucrările RAJA. Avem pe partea de faleză o porțiune asfaltată din 2021. Avem 75 de stâlpi de iluminat pe care urmează să-i montam, 403 lămpi schimbate pe AFM, cu telegestiune. Proiectul „Salvamar”, avem alte 8 posturi de observație, este spre finalizare, vom avea și o nouă bază de salvare cu duș-uri, medic. Am demarat și terenul de sport, s-a mai făcut și la școli. Tot cei de la Beach, Please! au reparat acoperișul, noi am reabilitat 2 săli, vom avea una de sport și una de festivități. Am primit de la Beach, Please! un autobuz de 17+1 locuri pentru copii. Sper să amenajăm cât mai repede și parcările. A fost primul mandat, a fost greu, am fost și cu pandemia. Dacă înainte am fost consilier local, nu se compară cu Primăria. Nu știi cu ce te confrunți, trebuie să ai și o majoritate, din păcate timp de 2 ani nu am avut majoritate. Trebuie să le aducem amine cetățenilor, sunt multe lucruri uitate, nu îmi place să mă laud, dar se pare că în politică la orice lucru făcut trebuie să-l arăți cetățenilor pentru că se uită.

Jeanu Dumitru: Mechenici a patit ca Mircea Geoana, trebuia sa asteptam o hotarare a BEC-ului. VideoJeanu Dumitru și Emilia Babu

Dacă ar fi înțeles că el este viceprimar și nu primar în acești ani și am fi avut o majoritate viabilă, să nu uităm că el și echipa lui în ultimii ani nu au votat bugetul local, ceea ce mi se pare destul de grav, dar și-a luat salariul. Mă bucur că acum sunt în PSD, am o altă deschidere, Radu Oprea ne asigură de toată susținerea, am fost și la București, al transporturi. Este o altă susținere. Promit că toate fondurile care vor apărea le vom atrage, vom depune pentru aceste fonduri. Este mult mai simplu, le-am învățat, dar nu este o primărie ușoară, este atipică. Dacă noi suntem 3.100 în timpul anului, vara suntem 50 sau 60 de mii și trebuie să facem față nevoilor turiștilor pentru a avea o vacanță plăcută. Anul trecut cred că am avut cea mai curat stațiune de-a lungul timpului. Am început bine vara aceasta, dar suntem puțin în urmă cu lucrările. Nu țin toate de mine, sunt în fiecare zi cu telefonul, sunăm, punem presiune. Încă lucrăm, suntem prinși cu treabă, pe data de 7-8 trebuie să fim gata.”, a mai adăugat primarul comunei Costinești.  

În finalul interviului, Jeanu Dumitru a ținut să le transmită un mesaj cetățenilor, să iasă la vot pe 7 iulie, pentru că doar ei vor putea decide soarta comunei: „Îi aștept cu încredere la vot pe 7 iulie, ei sunt cei care decid soarta stațiunii noastre și a comunei noastre pentru următorii 4 ani și să aibă încrederea că va fi la fel de curat ca până acum. Nu vor apărea nici tarabe, nici dughene, nu am promis în această campanie lucruri aiurea. Chiar am spus că nu promit, vreau ca lumea să aibă încredere în mine și să finalizăm împreună aceste lucrări și proiecte pentru că sunt foarte multe și se văd rezultatele. Costineștiul a devenit una din perlele litoralului. Au venit tinerii înapoi, avem festivaluri, distracție, putem să oferim foarte multe servicii.”  

VIDEO:

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515