REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Jeanu Dumitru spune că Mechenici s-a plimbat printre oameni și nu i-a ajutat cu nimic. Video

Jeanu Dumitru spune că Mechenici s-a plimbat printre oameni și nu i-a ajutat cu nimic. Video

Georgiana BOGLEA 29 iunie 2024 | 00:00 1512

Jeanu Dumitru, actualul primar al localității Costinești și candidat din partea partidului PSD, a fost prezent vineri 28 iunie a.c., în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat la alegerile de pe 9 iunie a.c., despre contracandidații săi Gheorghe Mechenici din partea PNL și Mugurel Călin din partea AUR, dar și despre ce distracții a pregătit turiștilor care aleg să vină la Costinești în acest sezon estival.

Jeanu Dumitru spune ca Mechenici s-a plimbat printre oameni si nu i-a ajutat cu nimic. Video

În debutul interviului Jeanu Dumitru a reamintit ce s-a întâmplat la alegerile locale din 9 iunie a.c., alegeri care au fost anulate și care se vor relua pe 7 iulie.

A fost presiune și până la urmă s-a făcut dreptate pentru că nu a fost normal să se întârzie așa de mult în luarea unei decizii unde știam deja ce s-a întâmplat. Au fost două săptămâni de tensiuni și era normal să se facă dreptate. Dacă inițial am fost eu câștigător având un vot avans, a doua zi a mai fost găsit un vot, apoi a doua zi încă două voturi într-un sac. Dubioasă chestie și s-au constatat niște fapte mai clare. Vreau să mai aduc aminte încă o dată votul doamnei din Ucraina nu avea legal voie să voteze. Avea stabilită această fraudă, dar au mai fost probleme și cu vize de reședință care a fost întreruptă și încă 19 persoane care au votat fără reședință la Costinești deci au fost lucruri necurate și mă bucur că am putut să ne agățăm și de chestia asta. S-a stabilit că a fost fraudă, în urma verificării de către poliție și coroborat cu diferența de un vot, s-au anulat alegerile. S-a creat o presiune și a fost foarte aglomerat. Presiunea a fost foarte mare pe membri din secțiunea de votare. În afară de asta au avut la mesele de vot, au fost oameni de la celălalt partid până și la Uniunea Tătară a fost tot din partea PNL, la maghiari tot din partea PNL. Prezența multor consilieri în sală, pe hol, între cetățeni, ceea ce nu e normal și o să apelez acum la Poliție și la Jandarmerie. Am sesizat și BCL-ului atunci, dar a fost o nebunie, nici nu aveai loc să respiri. Erau mai mulți consilieri și oameni la mesele de vot decât votanți“, a declarat Jeanu Dumitru.

Jeanu Dumitru spune ca Mechenici s-a plimbat printre oameni si nu i-a ajutat cu nimic. VideoJeanu Dumitru

Totodată, acesta a mai precizat că până la urmă a fost diferența de un singur vot și acest lucru a condus la un nou scrutin. „Nu am înțeles exact nici eu. Sper ca de data această să fie transparență totală pentru că va fi doar un buletin de vot. Nu vor mai fi prezenți consilierii, vom fi doar noi candidații, cei 3. Mă bazez foarte mult și pe presă. Nu mi-e teamă nici de această dată. Sigur vor apărea probleme și vor fi presiuni în zilele dinainte de alegeri din ce informații am acum, dar ne vom descurca. Voi fi mai precaut. Acum voi atent la orice fapt. Degeaba mi-au transmis ce s-a întâmplat atunci, mai târziu. Candidatului PNL i s-au înmânat în secția de vot 5 buletine de vot pentru primar. Atunci trebuia să se pună stop joc. Și au mai fost câteva cazuri“, a zis Jeanu Dumitru.

Ce zice de adversarul principal!

Întrebat cum comentează declarația lui Gheorghe Mechenici, potrivit căreia va câștiga alegerile și funcția de primar, acesta a răspuns: „Eu nu am aceeași părere. Domnul a avut timp 3 ani și jumătate să își facă campanie cu toate că a fost viceprimar. El a stat printre oameni și de fapt el nu a făcut nimic. El s-a plimbat, și-a văzut de afacerile personale cât timp a fost viceprimar. Eu ca primar întotdeauna m-am afișat și am venit în față. Doar primarul este de vină și pentru lucrările RAJA, care au fost făcute cum au fost făcute și mă bucur că sunt pe final. Cred că ar trebui să punem punctul pe i. Sensul giratoriu este aproape gata. S-au demarat lucrările pentru înnisiparea plajei, iluminarea, asfaltat pe anumite străzi, iluminat pe faleză, la școli renovări, holuri. Avem și acum în lucru terenul de sport. Am mai primit o sponsorizare și o să avem și un teren sintetic. Sunt lucruri care se văd efectiv. Dânsul din păcate nu a avut timpul necesar și a știut doar să arate cu degetul. E păcat că oamenii s-au separat, s-au împărțit. E ceva diferit atipic, în campania de acum. Să îți clădești campania doar pe negativ și să arăți cu degetul. Plus conturile false care sunt de partea lui. Cred că voi câștiga pe 7 iulie și voi avea o altă abordare după această dată. Eu nu am avut timp să ies și poate aici am greșit. Trebuia să mă afișez mai mult, așa cum fac alții pe la înmormântări, biserici. Dar când ai atâtea pe cap și sunt 100-150 de apeluri pe zi trebuie să fi conectat și la alte lucruri. Noi dacă suntem o comunitate mică de 3000 de oameni, vara vin în jur de 50.000 de turiști și aici trebuie să gestionăm foarte bine situația. Perioada asta cu alegerile ne-a încurcat foarte mult. Sunt unii care nu au chef de treabă“, a spus Jeanu Dumitru.

Video 1:

Când a venit vorba despre celălalt contracandidat, din partea partidului AUR, Jeanu Dumitru a spus că el consideră că bătălia se dă între 3 partide.

Bătălia de acum se va da între 3 partide. Și la Consiliul Local am avut tot eu un vot peste PNL. Pe unde mă duc au început oamenii să mă cunoască mai ceva ca pe un actor din cauza situației create. Fiecare își face campanie cum crede. Mugur este un băiat ok și să persevereze. Dacă oamenii l-au vrut pe el înseamnă că nu m-au vrut pe mine sau pe candidatul PNL. Dar dacă am fost împreună de ce nu suntem luați la pachet, tot eu sunt de vină. Am încercat să îmi fac treaba. Am avut 2 ani de pandemie, 2 ani în care nu am avut majoritate și mă bucur că cei doi la PSD au venit alături de mine. Se puteau face mult mai multe lucruri. Responsabilitatea e mult mai mare în a fi primar, decât consilier“, a zis Jeanu Dumitru.

Gheorghe Mechenici a fost pus cu ajutorul PSD viceprimar, împotriva dorinței mele

Deși a pornit la drum cu Mechenici ca și viceprimar, Jeanu Dumitru spune că nu a fost niciun fel de colaborare între ei și că nu și-a dorit această colaborare încă de la început.

Nu s-a întâmplat nimic de fapt. El a fost pus cu ajutorul PSD viceprimar, împotriva dorinței mele. Eu am vrut să îmi pun din partea mea. Nu a existat o colaborare între noi pentru că el nu a înțeles niciodată că este viceprimarul. El se crede primar de atunci. S-a bucurat de mai multe ori, dar trebuia să aibă răbdare și să aștepte. Doar BEC stabilea cine este câștigător.  Trebuie făcută o echipă sănătoasă acolo pentru că orice om își aduce aportul. Am greșit și recunosc. Sunt o persoană mai deschisă, mai bună. Trebuie tăiat în carne vie. Sper ca oamenii să aibă încredere așa cum au avut în 202 și să fie o diferență semnificativă pe 7 iulie. O să fac un apel și să vină și mai mulți cetățeni la vot pentru că au lipsit foarte mulți. Trebuie stabilit și pe partea de Consiliu Local pentru că sunt 5 consilieri PSD, 5 PNL și 3 AUR, deci avem un consiliu destul de colorat. Oamenii ar trebui să vină să își exprime votul pentru că următorii 4 ani vor fi foarte importanți. Eu am încercat să fac curățenie. Nu mai avem tarabe, am adus foarte mulți turiști prin aceste evenimente. Și se pare că contracandidatul meu din partea PNL face promisiuni total aberante. Fiecare își face cum crede campania“, a declarat Jeanu Dumitru.

Jeanu Dumitru: „Oamenii s-au cazat până și în localitățile vecine“

Când vine vorba de distracție pe litoral, Jeanu Dumitru aduce la cunoștință turiștilor faptul că la Costinești nu e vreme de plictiseală. Aici vor fi organizate o mulțime de festivaluri și evenimente, unde distracția este garantată. De asemenea, operatorii economici din zonă vor putea profita din plin de aceste lucruri, ceea ce va duce la un profit crescut.

Vor fi în jur de 65.000 abonamente vândute la festivalul Beach Please, vor fi cu cel puțin 25.000 mai multe decât anul trecut. Vor fi și evenimentele Schitu Days, partea de White Horse vor avea rock sută la sută românesc, Out of Doors Fest care este la a 7-8 ediție, Folk Festul. Am avut un weekend de Rusalii foarte bun. Cred că vom avea o vară foarte bună. În ultimii 3-4 ani am avut sezoane foarte bune. Operatorii economici sunt pregătiți pentru aceste festivaluri. Se profită de aceste festivaluri din plin. Oamenii s-au cazat până și în localitățile vecine“, a zis Jeanu Dumitru.

Video 2:

Interviul integral poate fi urmărit în video-ul de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510