REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.3° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
30.3° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

Jeciu de la Nemo Pro Diving, CONDAMNAT pentru VÂNZAREA de BUNURI obținute prin FRAUDE INFORMATICE

Jeciu de la Nemo Pro Diving, CONDAMNAT pentru VÂNZAREA de BUNURI obținute prin FRAUDE INFORMATICE

Replica API 24 mai 2021 | 23:15 14779

Ilie Jeciu, administratorul firmei Nemo Pro Diving, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DIICOT Constanța pentru a beneficia de o pedeapsă mai mică într-un caz de complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Inculpatul s-a ocupat cu vânzarea de obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, provenite de la M.S., ajutându-l astfel pe acesta din urmă, să comercializeze bunurile obținute prin fraude informatice.

Cum s-au petrecut faptele

Mai multe bănci din România, respectiv UniCredit ȚiriacBank S.A. București, Credit Europe Bank România S.A. București și Banca Transilvania S.A. Cluj Napoca au formulat plângeri penale, prin care au reclamat că au avut loc atacuri de tip phishing, ce au vizat clienții lor (phishing-ul este metoda care constă în obținerea datelor confidențiale, cum ar fi date de acces pentru aplicații de tip bancar sau informații referitoare la carduri, folosind tehnici de manipulare a identității unei persoane sau a unei instituții). Ulterior, datele confidențiale obținute de infractori au fost folosite pentru a accesa, fără drept, conturile deținute de clienții băncilor „atacate”. Datele cardurilor și ale titularilor lor obținute în urma activităților de phishing au fost folosite pentru a cumpăra bunuri de pe diferite site-uri din România și străinătate (Franța, Germania, Marea Britanie, Spania, Elveția, SUA etc.). După ce intra în posesia bunurilor cumpărate cu cardurile obținute din activitățile de phishing, M.S. le vindea persoanelor interesate din România, fie direct, fie cu ajutorul altor persoane, printre care și Ilie Jeciu.

Percheziție la domiciliul lui Ilie Jeciu

Cu ocazia efectuării percheziției la domiciliul lui Ilie Jeciu, a fost ridicat un număr mare de obiecte de vestimentație (treninguri, jachete având mărcile ”Adidas” și ”Nike”, pantofi sport având mărcile ”Adidas”, ”Caterpilar”, ”Propeller”, ”Lee Cooper”, ”Adidas” și ”Frend Ferry” ambalate și etichetate de producător sau magazin) toate acestea fiind confiscate. Anchetat în cauză, Ilie Jeciu a declarat că îl cunoaștea pe M.S. de la care a cumpărat, de-a lungul timpului, o parte din obiectele de îmbrăcăminte ce au fost ridicate cu ocazia efectuării percheziției domiciliare, dar nu cunoaștea de unde avea acesta bunurile. Totuși, din analiza convorbirilor și comunicărilor purtate de bărbat, rezultă fără echivoc faptul că Ilie Jeciu s-a ocupat cu vânzarea de obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, provenite de la inculpatul M.S., ajutându-l astfel pe acesta din urmă, să comercializeze bunurile obținute prin fraude informatice dar și că știa că sunt obținute în urma unor infracțiuni.

Inculpatul și-a recunoscut fapta

La data de 25.03.2021, Ilie Jeciu a declarat că își menține declarația pe care a dat-o în calitate de suspect și recunoaște infracțiunea pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală, acceptă încadrarea juridică și dorește încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. Instanța a reținut că inculpatul a recunoscut infracțiunea comisă, se află la primul conflict cu legea penală, este foarte bine integrat în societate, a efectuat diverse operațiuni de intervenție, salvare prin intermediul S.C. NEMO PRO DIVING S.R.L., pe care o administrează. Astfel, a decis admiterea acordului de recunoaștere a vinovăției și va condamna pe Ilie Jeciu la pedeapsa de 8 luni închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cu pachetul de cocaina gasit in mare ? Nu l-ati mai prins
5
3
Sifon ,sifon da am bani ....de azi oficial lucrez cu garda...nu mai veniti cu furaciuni la mine ...fur numai tva si impozite de la stat cu scoici fara acte ma ....
3
2
Ilie ce faci ma sifonule mai bagi lumea
8
2
Niste javre de oameni care merita scuipati pe strada, fara caracter.
7
2
Jeguri impitite
6
2
Ziar spurcat
14
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016