REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
27.4° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Jens Stoltenberg: Toate țările NATO au fost de acord ca Ucraina să adere la Alianță

Jens Stoltenberg: Toate țările NATO au fost de acord ca Ucraina să adere la Alianță

Virgil STOIAN 21 aprilie 2023 | 12:01 1724

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat cu puțin timp în urmă că toți aliații au fost de acord ca Ucraina să devină membru NATO.

Jens Stoltenberg: Toate tarile NATO au fost de acord ca Ucraina sa adere la Alianta

Declarația a fost făcută vineri, înaintea unei reuniuni a grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, la baza aeriană Ramstein din Germania.

Stoltenberg le-a spus reporterilor că, odată ce războiul din Ucraina se va încheia, Kievul trebuie să aibă „mijloacele de descurajare pentru a preveni noi atacuri".

El a mai spus că, în prezent, principalul obiectiv este să se asigure că Ucraina învinge Rusia.

”Absolut toate țările NATO, 31 de state membre, au hotărât și au agreat faptul că Ucraina merită statutul de membru al NATO. Problema este una singură. Când se va putea întâmpla acest lucru... În mod evident, nu în viitorul apropiat. Atâta vreme cât există un război declanșat de Rusia pe teritoriul Ucrainei, este imposibil de obținut acest statut de membru NATO.

În al doilea rând, faptul că Ucraina are o perspectivă euroatlantică este cea mai sănătoasă și cea mai bună asigurare ca această țară se lupte în continuare pentru eliberarea teritoriului invadat și pentru a învinge Rusia războinică. Sunt elemente care deschid oportunitatea unui sprijin militar permanent din partea statelor membre NATO pentru Ucraina până când va câștiga acest război și până când își va recăpăta integritatea teritorială”, a explicat Radu Tudor, analist militar, la Antena 3 CNN.

La începutul acestei săptămâni, într-o apariție la Kiev alături de Volodimir Zelenski, Stoltenberg l-a invitat pe președintele Ucrainei la următorul summit NATO de la Vilnius.

În luna februarie a acestuia an, Jens Stoltenberg spunea: „Aliații NATO au convenit că Ucraina va deveni membră a alianței noastre, dar, în același timp, că aceasta este o perspectivă pe termen lung. Problema acum este să ne asigurăm că Ucraina prevalează ca națiune suverană și independentă. Și, prin urmare, trebuie să sprijinim Ucraina”, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ungaria mica "va zbura" afara din NATO in curand. Pe usa din dos!!! Cu totii avem nevoie de UCRAINA in NATO si NU MAI DAM 2 bani pe parerile Ungariei, care ne-a dovedit ca simpatizeaza cu principalii inamici ai NATO, cu Rusia si CHINA (adeptii EURASIANISMULUI care semnifica dominatie completa a RUSO-CHINEZILOR pe ambele continente, EUROPA si ASIA). Ii vom "marginaliza economic si social" pe unguri pana vor accepta politicieni PRO-UE si PRO-NATO, ci nu sabotori milogi ai Moscovei si Beijingul sau vor iesi pe usa din dos din LUMEA LIBERA SI CIVILIZATA DIN UE SI NATO. A atat de simplu! (Ungurii mai sunt cunoscuti si ca B0ZG0RI INVADATORI HUNI, din MONGOLIA, dupa cum ne-a dovedit-o si istoria, N.E.G.R.U pe ALB, ca ungurii sunt urmasii invadatorilor HOARDE DE HUNI. Dar si ROMANII sunt urmasii "lupilor dacici", DECI AICI PE VECI STAPANI! UCRAINA are armata de nivelul Turciei/Poloniei. Ungaria e pistoI cu apa in comparatie cu UCRAINA. Austria e LACHEU al GERMANIEI, enclava ruseasCA CA hunii.
20
0
Mai citeste istoria aia si nu din cartile de la moscova. Vezi pe cine au avut sprijin rusii si te intorci tu cu panicatu de popescu
7
3
in caz de razboi sa se duca ma-sa la razboi, ti-ai draku de tampiti. Pai voi cu rusii va puneti ?!! Aia nu au mama nu au tata daca merg la raboi. Cum credeti ca u f***t in gura 7 natiuni in frunte cu Germania in al II-lea razboi mondial ? ca doar toti la inceput eram aliatii Germaniei. La fel o sa se intample si acum dk prrostii astia mai baga batul prin gard !
5
15
Chiar daca putin si mafia care conduce rusia raman principalii vinovati pentru razboi, inclusiv pentru crimele oribile, nu este mai putin adevarat ca conducerea nationalista ucrainiana cu sprijinul entuziast al americanilor si ue au turnat in permanenta gaz peste foc si au si ei partea lor de vina destul de consistenta in toata drama asta in care au aruncat intregul popor ucrainian cu etnici rusi, romani, etc cu tot, de 40 de milioane de oameni, in cea mai crunta mizerie de peste un an de zile in conditiile in care majoritatea covarsitoare traiau destul de rau si inainte de razboi
3
8
va mananca in c*r cu afirmatiile astea chiar vreti sa inceapa al treilea razboi mondial????
3
7
...Rusia va distruge total Ucraina daca nu o va putea cuceri...posibil si UE...
5
10
De ce dezonformati? Radu Tudor a spus mizeriile astea.
6
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436