REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Jerome Powell reafirmă că Fed va menţine dobânzile ridicate mai mult timp

Jerome Powell reafirmă că Fed va menţine dobânzile ridicate mai mult timp

A.F. 16 mai 2024 | 00:00 656

PreÅŸedintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, a declarat că Fed trebuie să aibă răbdare deoarece aÅŸteaptă mai multe dovezi că ratele ridicate ale dobânzilor reduc inflaÅ£ia ÅŸi a subliniat necesitatea menÅ£inerii costurilor ridicate de împrumut, transmit Reuters ÅŸi Bloomberg.

Jerome Powell reafirma ca Fed va mentine dobanzile ridicate mai mult timpJerome Powell

Powell a reiterat că probabil va dura mai mult timp decât s-a crezut anterior pentru a dobândi încrederea necesară pentru scăderea dobânzilor. El a descris actualele dobânzi ca fiind "înfrânate de multe măsuri", dar a observat că timpul va dovedi dacă politica monetară este suficient de restrictivă pentru a readuce inflaÅ£ia la Å£inta Fed de 2%.

"Ne gândim la efectul deciziilor noastre asupra condiÅ£iilor financiare ÅŸi asupra economiei. Toate aceste lucruri ne fac să credem că în acest moment politica monetară este restrictivă ÅŸi pare că va dura mai mult ca noi să devenim încrezători că în timp inflaÅ£ia va reveni la 2%", a declarat Powell, la un eveniment desfăşurat la Amsterdam.

În timpul unei discuÅ£ii dintre ÅŸeful Fed ÅŸi Klaas Knot, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, Powel a reiterat că este puÅ£in probabil ca viitoarea decizie a Rezervei Federale a SUA să fie o majorare a dobânzii, pur ÅŸi simplu Fed va menÅ£ine dobânda la actualul nivel.

Powell se aÅŸteaptă ca inflaÅ£ia în SUA să scadă în ritm lunar, dar evoluÅ£ia preÅ£urilor în primul trimestru i-a temperat încrederea.

"Primul trimestru în Statele Unite a fost remarcabil pentru lipsa progreselor privind inflaÅ£ia. Nu ne aÅŸteptam să fie un drum lin, dar dificultăţile au fost mai ridicate decât ne-am aÅŸteptat, ceea ce ne spune că va trebui să avem răbdare ÅŸi să lăsăm să-ÅŸi facă treaba politica monetară restrictivă", a explicat ÅŸeful Fed.

Economia americană continuă să-ÅŸi arate rezilienÅ£a, chiar dacă Fed a menÅ£inut dobânzile ridicate. Rata ÅŸomajului rămâne la un nivel scăzut. Powell a descris piaÅ£a forÅ£ei de muncă ca "extrem de solidă", cu semne de răcire graduală ÅŸi reechilibrare, pe fondul creÅŸterii imigrării ÅŸi al reducerii cererii. Înăsprirea pieÅ£ei muncii este asemănătoare cu cea din 2019, înaintea pandemiei, a adăugat Powell.

La ultima ÅŸedinţă de politică monetară, oficialii Fed au decis în unanimitate să menÅ£ină rata dobânzii la un interval cuprins între 5,25% ÅŸi 5,50%, în linie cu estimările analiÅŸtilor. Este cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510