REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Jock Zonfrillo, gazda emisiunii MasterChef Australia, a murit subit la vârsta de 46 de ani

Jock Zonfrillo, gazda emisiunii MasterChef Australia, a murit subit la vârsta de 46 de ani

A.F. 2 mai 2023 | 00:00 363

Jock Zonfrillo, un bucătar premiat şi gazda emisiunii MasterChef Australia, a murit pe neaşteptate la vârsta de 46 de ani, informează luni BBC.com.

Jock Zonfrillo, gazda emisiunii MasterChef Australia, a murit subit la varsta de 46 de aniJock Zonfrillo, sursa foto: www.news.com.au 

Bucătarul, de origine scoţiană, a lucrat în restaurante renumite din toată lumea înainte de a-şi deschide propriile restaurante în Australia.

Moartea sa a fost confirmată de postul de televiziune australian Network 10 chiar în ziua în care urma să fie difuzată premiera sezonului din 2023 al cunoscutei emisiunii culinare.

Soţia acestuia, Lauren Fried, şi cei patru copii ai săi au transmis într-o declaraţie că inimile lor sunt "zdrobite".

"Pentru cei cu care s-a cunoscut, i-au devenit prieteni sau au fost suficient de norocoşi încât să facă parte din familia lui, păstraţi-l pe acest scoţian mândru în inimile voastre atunci când veţi bea următorul whisky", a declarat familia celebrului bucătar.

Potrivit News.com.au, cadavrul lui Zonfrillo a fost descoperit de poliţie luni, la ora 2 dimineaţa, într-un hotel de pe una dintre cele mai cunoscute străzi din Melbourne.

Poliţia a fost trimisă la un hotel de pe strada Lygon, celebră pentru restaurantele şi barurile sale, pentru a verifica starea acestuia, citează Agerpres.

Potrivit poliţiei, moartea bucătarului nu este tratată ca suspectă.

Printre cei care au transmis mesaje după moartea lui Zonfrillo se numără şi faimoşii bucătari Gordon Ramsay şi Jamie Oliver. Acesta din urmă trebuia să apară în emisiune în debutul noului sezon.

Născut la Glasgow în 1976, Zonfrillo a început să lucreze în bucătărie la vârsta de 12 ani. La 15 ani, el a devenit unul dintre cei mai tineri ucenici care au lucrat la resortul scoţian de lux The Turnberry Hotel. Doi ani mai târziu, el a început să lucreze pentru chef-ul britanic Marco Pierre White, la faimosul său Hyde Park Hotel.

În pofida ascensiunii sale rapide, Zonfrillo a ajuns sărac, fără locuinţă şi dependent de heroină în anii adolescenţei sale. El a scris pe larg despre problemele pe care i le-a provocat dependenţa de droguri în volumul său de memorii "Last Shot" (2021).

Zonfrillo declarase că a început un nou capitol al vieţii după mutarea în Australia în 2000, unde a deschis mai multe restaurante.

În 2019, el a fost anunţat drept parte a unui line-up complet nou de gazde pentru MasterChef Australia.

Cel mai de succes restaurant al său a fost " Orana", deschis la Adelaide în 2013. Cariera lui Zonfrillo nu a fost însă lipsită de controverse. "Orana" s-a închis în 2020 cu datorii de milioane de dolari, iar volumul "Last Shot" a fost criticat de foşti colegi, printre care Marco Pierre White, pentru inexactităţile pe care le cuprinde. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303