REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Joe Biden: Orice intrare a unor trupe ruse în Ucraina, considerată o 'invazie'

Joe Biden: Orice intrare a unor trupe ruse în Ucraina, considerată o 'invazie'

Replica API 22 ianuarie 2022 | 00:10 1149

Joe Biden a dat asigurări joi că orice intrare a trupelor ruse pe teritoriul Ucrainei ar fi considerată o "invazie", după ce a provocat indignarea Kievului evocând miercuri posibilitatea unei "incursiuni minore" a Rusiei în Ucraina, relatează AFP, citată de Agerpres.

Joe Biden

Afirmând că a fost "foarte clar" cu preşedintele rus Vladimir Putin, preşedintele american a declarat: "Dacă un grup de unităţi ruse, indiferent care ar fi el, traversează frontiera Ucrainei, este o invazie".

"Asta ar duce la un răspuns economic sever şi coordonat despre care am discutat în detaliu cu aliaţii noştri", a adăugat el, adresându-se presei după o reuniune consacrată proiectelor de infrastructuri.

"Nu trebuie să existe nicio îndoială: dacă Putin face această alegere, Rusia o va plăti foarte scump", a subliniat preşedintele democrat.

"Nu este singurul scenariu pentru care trebuie să ne pregătim. Rusia are o lungă experienţă de măsuri de agresiune care nu reprezintă o acţiune militară deschisă", a precizat el, evocând posibile "acţiuni derulate de soldaţi ruşi care nu poartă uniforma rusă" sau "atacuri cibernetice".

"Trebuie să fim pregătiţi să răspundem şi acestui lucru de o manieră unită şi determinată", a mai spus el.

Joe Biden a provocat o controversă miercuri evocând posibilitatea unei "incursiuni minore" a Rusiei în Ucraina.

"Vrem să le reamintim marilor puteri că nu există incursiuni minore şi ţări mici", a replicat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe Twitter.

Între timp, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a luat apărarea joi preşedintelui american, afirmând că acel comentariu privind "o incursiune minoră" nu reprezintă o undă verde pentru o potenţială invazie rusă a Ucrainei.

"Nu, deloc", a răspuns Stoltenberg, la CNN, unei întrebări în acest sens, relatează Reuters.

Stoltenberg a mai declarat la CNN că aliaţii îşi intensifică sprijinul pentru Ucraina, analizând posibile sancţiuni legate de Rusia şi "luând în considerare o creştere a desfăşurărilor de trupe NATO în partea de est a Alianţei."

El a adăugat că Rusia a fost invitată la o serie de întâlniri pentru identificarea unei soluţii politice.

Rusia a prezentat SUA şi NATO o listă de cereri în domeniul securităţii în privinţa cărora nu s-au înregistrat progrese la convorbirile de săptămâna trecută.

Oficialii ruşi neagă că Rusia ar avea intenţia de a invada Ucraina, dar Kremlinul a comasat aproape 100.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine a facut comentar la invazile americanilor in Afganistan, Irak, Libia, Siria etc
0
1
O frauda cu F mare de la F ..te-m -as in familia ta de p e d os,mortii ma'tii de senil cacat pe el la propriu!
2
1
Cred ca ii dau like cei din redactie. Te-au trolat, pustiule! Dati-i si lui un like puternic, sa nu planga, saracutul pesedist! Wuuua woooaaaa!
10
2
Postacule, ia cauta tu mai bine pe google Putin falls on ice. Sa vezi acolo un pacala impedicat. Asta nu ti-a aratat la a3. Hahaha! Pe Biden il intelegem, e batran si urca scarile. Se intampla, probabil si ma-ta mai cade, dar nu-ti spune!
12
2
Nu s-a schimbat nimic de atunci, Rusia nu da 2 ruble pe rusii ei, iar voi vreti sa va apropie AUR de noul urss. In Rusia exista doar armata care apara gazele si oligarhii. Pe rusii de rand i-ar trimite in linia intai, sa ramana inamicii fara gloante. Hahaha! Oho si are destui inamici, singura si i-a facut!
16
2
comentariile cretine 3 la numar de mai jos ale gandacului veteran de ce nu le stergeti ma, aaaaaa este postac de profesie, da probabil si general de carton care la prima basina se ascunde in transee!!! sau este un bou din redactia voastra si are acces nelimitat la comentarii si like-uri!
3
15
In 1921 americanii au hranit 10.5 mil de rusi pe zi, pana in 1923 cand s-au oprit, pentru ca Stalin a inceput sa exporte iar cereale.
14
2
Pardon, bunicul lui a fost bucatarul lui Stalin. Apropo, in perioada dintre cele 2 razboaie mondiale, Stalin confisca mancarea rusilor, mai ales cerealele si le exporta, cu banii aia isi facea bombite si tanculete.
13
2
Ce nu-ti convine pesedistule, auristule? Omul asta fost ales de milioane de americani. In schimb, Putin pe care-l venerezi tu, a fost pus acolo de expertii militari, fiind fiul bucatarului lui Stalin. Stiu din surse sigure, Putin ia sub 30 la suta la orice alegere in Rusia, rusii de rand sunt terorizati de dictatura lui. Voi capete seci nici nu stiti, dar vreti sa va apropiati de rusi. Intrebati-i pe moldoveni de ce au votatat-o toti pe Maia Sandu. De ce fug ucrainienii de ei? Doar sunt frati din acelasi tata, mame diferite, de ce plang ca vor in UE? De bine oare? Dai inainte, stai pe A3 tu!
19
5
taci dracu cadavru senilizat impiedicatule
3
17

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510