REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Joe Biden: „Putin este un băiat cu arme nucleare și fără prieteni”

Joe Biden: „Putin este un băiat cu arme nucleare și fără prieteni”

Replica API 11 februarie 2022 | 09:55 991

Președintele american Joe Biden s-a confruntat luni de zile cu diferențele dintre aliații din Occident, în timp ce trebuie să facă față uneia dintre cele mai dificile provocări de politică externă apărute de la preluarea mandatului său: amenințarea Rusiei de a invada Ucraina. În timp ce oficialii administrației și experții externi spun că SUA și aliații săi au o relație mai unită decât în ​​urmă cu doar câteva săptămâni, Joe Biden a vorbit în timpul întâlnirilor private despre unii dintre omologii săi implicați în coordonarea unui răspuns la agresiunea rusă, scrie NBC News.

„Cancelarul german Olaf Scholz nu este Angela Merkel”, a spus Biden, potrivit surselor care l-au auzit vorbind în sesiunile de dialog cu ușile închise. Liderul de la Casa Albă descris comportamentul prim-ministrului britanic Boris Johnson ca fiind asemănător cu un „fanfaron”, iar despre preşedintele francez Emmanuel Macron, Biden a spus că acesta vrea să fie Charles de Gaulle.

Cât despre președintele rus Vladimir Putin, Joe Biden l-a descris pe liderul de la Kremlin drept „un băiat cu arme nucleare și fără prieteni”, potrivit oamenilor care l-au auzit folosind descrierea.

Descrierile private ale președintelui american cu privire la unii dintre omologii săi oferă o fereastră în gândirea lui despre unele dintre provocările cu care se confruntă în timp ce încearcă să coordoneze un răspuns internațional de a pedepsi agresiunea Rusiei față de Ucraina.

O parte a observațiile sale sugerează că, în timp ce se uită în jurul Europei, a găsit puține fețe familiare, potrivit oamenilor care au auzit comentariile sale. Singurul lider mondial aflat în centrul crizei din Ucraina care are o istorie comună cu Biden este Vladimir Putin.

Jurnaliștii americani de la NBC susțin că actualul context reprezintă o poziție neobișnuită pentru Biden, care a fost o figură principală în politica externă americană timp de aproape jumătate de secol și se bazează adesea pe relațiile cu omologii străini pentru a îmbunătăți dialogul diplomatic, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cadavrule de la casa alba, nici voi nu aveti prieteni ci doar interese. voi sunteti cei care ati aruncat bomba atomica. iar tu invata sa urci treptele, senilizatule
1
0
Bine a zis mosul!
2
1
Biden nici an tara lui nu are prieteni,doar afaceristi oameni care voteaza pentru bani.
4
2

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677