REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
23.3° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

JPMorgan vrea să extindă banca sa online Chase în Germania şi alte ţări din UE

JPMorgan vrea să extindă banca sa online Chase în Germania şi alte ţări din UE

Ana Maria LIPAN 22 iulie 2023 | 00:00 190

Grupul bancar american JPMorgan îşi va extinde banca online Chase în Germania şi alte ţări membre UE, a declarat vineri pentru Handelsblatt directorul general Jamie Dimon, o mişcare care va intensifica într-o anumită măsură competiția în rândul rivalilor europeni pe o piaţă care este deja aglomerată, transmite Reuters, sursa citată de agerpres.ro. 

JPMorgan vrea sa extinda banca sa online Chase in Germania si alte tari din UE

La prima sa ieşire cu Chase în afara SUA, JPMorgan a intrat pe piaţa britanică cu o ofertă digitală în anul 2021 şi directorii băncii americane au semnalat că obiectivul lor este să se extindă şi în alte ţări.

"Pentru noi, a fost întotdeauna clar că vrem să introducem Chase nu doar în Marea Britanie dar şi în Germania şi alte ţări europene. Avem planuri ambiţioase", a spus Jamie Dimon, adăugând însă că nu a fost stabilit încă un calendar precis.

De mai mulţi ani, băncile americane caută să combine veniturile mari, dar uneori volatile, din activităţile de investment banking cu venituri mai stabile din operaţiunile de retail banking, chiar dacă vor avea de cucerit o piaţă a creditelor de consum competitivă, dominată de băncile locale.

JPMorgan, care îşi are centrul de operaţiuni din Uniunea Europeană la Frankfurt, a devenit una dintre cele mai mari bănci din Germania care oferă servicii de advisory şi mizează pe atragerea mai multor firme de tale medie care formează coloana vertebrală a celei mai mari economii europene.

Anul trecut, analiştii de la Deutsche Bank au apreciat într-un raport că, deşi pare probabil ca JPMorgan să îşi extindă operaţiunile de retail în UE, "de ce ar avea sens să îşi extindă operaţiunile de retail banking la nivel global când alte bănci nu au putut să facă acest lucru iar povara globală de reglementare este una mare?"

Cu toate acestea, Jamie Dimon s-a declarat încrezător în succesul JPMorgan. "În Germania, marca 'Chase' nu are o recunoaştere sporită însă la nivel mondial este un brand puternic. Suntem de asemenea o bancă de încredere cu un bilanţ solid iar clienţii privaţi ştiu asta", a spus Jamie Dimon pentru Handelsblatt. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699