REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
29.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Pascu este în sală va fi cercetată de Inspecţia Judiciară

Judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Pascu este în sală va fi cercetată de Inspecţia Judiciară

Mirela PASCAL 23 februarie 2024 | 12:52 6648

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, după ce a gafat la prima înfățișare în dosarul lui Vlad Pascu. Popoviciu va fi cercetată disciplinar.

Judecatoarea care a intrebat daca tanarul ucis de Pascu este in sala va fi cercetata de Inspectia JudiciaraIoana Ancuța Popoviciu

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023. Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din data de 22.02.2024, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat", se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Reamintim că Vlad Pascu este judecat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului. Când a făcut prezența, la termenul de joi, 22 februarie, judecătoarea Popoviciu a întrebat dacă la proces se află și unul dintre studenții uciși, făcând referire la Sebastian. Mai întâi, judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu a făcut prezența părților din dosar. „Olariu Sebastian Andrei e prezent?“. În sală erau doar părinții lui, care au izbucnit în plâns când i-au auzit strigat numele la apel. Auzind rumoarea celor prezenți, judecătoarea a fost surprinsă: „A decedat o victimă?“, „Au decedat două“, a răspuns o voce din public. Atitudinea judecătoarei, cât și lipsa de pregătire și profesionalism, sunt inadmisibile și nu ar trebui să rămână nepedepsite. Părinții lui Sebastian, simțindu-se umiliți, dar și cu încrederea destul de scăzută că, la finalul procesului, Vlad Pascu primește ceea ce merită, au anunțat că vor cere strămutarea dosarului.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trebuie iesit in fata si spus de toti colegii ca asa nu mai merge, ne-am saturat de pile in sistem, protejati, incompetenti jalnici care sa fie tinuti in spate de altii care muncesc, sa iasa si alti colegi sa spuna adevarul ca sistemul e putred, nu mai functioneaza asa, ar trebui dat drumul in magistratura celor cu 10 ani vechime ca juristi ca e nevoie de oamneni in sistem, nu de pile bagate pe gat si noi astia care muncim sa ne impiedicam de ei
3
0
E epilata la pasa. Si la cerebel. E bine.
1
0
Doamna Judecator nu are nici o scuza. Avand in vedere importanta cazului asemenea greseli sunt de neiertat. Dar probabil ca si doamna judecator s-a facut judecator prin rugaciunile sfantei pile si cu sfintei spaga . Altfel nu se explica gafa ce a facut-o!
5
0
Aceasta gafa, scoate in evidenta un profesionalism de o calitate indoielnica. Inclusiv,desemnarea dumneaei ca judecator pentru acest proces...a fost o mare greseala ! Este un caz extrem de sensibil pentru societatea din romania, aici ar trebui sa lucreze doar profesionisti desavarsiti,oameni cu o cariera imaculata !
6
0
toți analfabeții și tantalii comentează pe aici, habar nu au cu ce se mănâncă și își dă și nea Vasile sau nea Ion cu părerea după ce a săpat 2 șanțuri și băut 3 beri, stați dreac in banca voastră de sclavi, a greșit plătește nu tre sa înjurați și să vb voi cum va vine la gura , cu an și angropat in loc de în și îngropat, analfabetismul zace în voi zdrențelor,sa o pupați in c pe judecătoare
4
16
Afara din justitie! Onlyfence cva ordinara! asta-i judecatoare???? O sa ia pensie dpeciala pe cate o platim noi!sa speram ca o sa poata cumpara doar guma de mestecat. NESIMTiTO si oameni ee nimic cei care o mai tin
13
1
Când ai 3500 de dosare de soluționat pe cap de magistrat ești ca o mașină de spălat. Asta este r*mânia. Toți acceptam sa muncim pe jumăt**e din schema ocupata și când cazi ești pe persoană fizică. Dumnezeu sa aibă mila de noi toți de la muncitor la președinte ca să ne găsim mântuirea pe pământul ăsta.
13
1
Noi nu avem justitie!! Nu avem judecatori!! Avem niste mariinete care dau hotarari cum vor si cui trebuie..nu fac dreltate cui merita!! Cu scurzuri gen iohanis ciuca ciolacu citu ce asteptari da avem!!
17
0
Nu va este rusine deloc pentru sentintele pe care le dati ? Depun la dosar probe scrise, probe foto, aduc martori, sunt reprezentat de avocat si imi respingeti actiunea intr-un mod iresponsabil interpretand legile dupa cum vreti ? Directivele Uniunii Europene nu le luati in considerare si dati castig de cauza institutiei publice care mi-a produs un abuz si care nu a fost reprezentata in instanta depunand numai un inscris de cateva randuri ? Adica eu ca simplu cetatean nu trebuie sa am castig de cauza impotriva unei institutii publice ? Si vreti sa inchidem ochii la nenumaratele drepturi pe care le cereti: salarii de 20.000 lei, pensionare anticipata si pensii speciale ? Adica eu platesc taxe si impozite pentru „drepturile voastre” ca sa judecati stramb ? Dati-va demisia si lasati persoane cinstite si morale care sa judece. Mai corect se judeca pe timpul lui Stefan cel Mare.
18
0
Toate aceste aberatii ale "justitiei din Romania" va dura pina in ziua in care un disperat isi va face singur dreptate, incepind cu acesti asa zisi "judecatori", dintre care unii "gresesc" din prostie iar altii ....(bani). Vedeti doar cazurile de "prescriere si a celor cu suspendare", si dupa citi ani se dau sentintele. Dar cine sa-i puna la punct pe acesti "judecatori", cind parlamentul e plin de dosare...
18
0
La ce capete ne conduc si in justitie voi o intrebati pe Alina Gorghiu? Sugatoare de p**i scursuri parvenite in toate functiile.Asta este ministrul justitiei? Si asata este o alta fufa care si-a frecat pisica de motanul unuia si altuia si a fost promovata... ministra pulii.
17
0
Daca o persoana într-un proces a decedat de ce mai este pe lista inculpaților și de ce îi se mai face prezenta într-un proces ????.De golănie marca r*mânie !!!
14
0
Poate ca cel/cei care au pus-o un functia asta, pt ca stie toata lumea cum se desfasoara acel "interviu" de la admiterea ca magistrat, si-a/si-au cerut "serviciul" inapoi, evident sub presiunea celor implicati, ex: parintii. Dar asta nu e decat o parere, asa cum toti de aici o fac.
7
0
Oare în ce instituție a statului se poate avea incredere
12
0
Care vreti poze sexy cu ea, contacta ti ma.
8
2
Va mai mira ceva din justiția constănțeană!? Va aduceți aminte de fostul prefect Ionuț Albu,care mort de beat fiind a întrat pe contrasens și a omorât un om nevinovat? Justiția din Constanta la condamnat la vreo trei ani cu suspendare!!!! Culmea corupției!! Dar este Albu Ionuț,ca de era un neica nimeni lua 15 cu executare!
23
0
justitia e plina de nulitati ,formate in facultati infiintate cu banii lor si ai statului unde atunci cand iau diplomele nu stiu cum au trecut anii de studii!sunt promovate in functii inalte cu bani multi si pile mari!
16
3
O cerceteaza,adica inspeczia judiciara vrea sa afle daca e chiar atat de p*****a sau vor sa vada de la cine a primit asta ordin sa spuna tampenii la proces,dupa care cand or sa auda ashtia de la ins.judiciara cine este in spatele ashazisei proaste vor spune"bine ma acum hai sa vedem cu ce declatzie venim in fatza presei",la cate s-au vazut in justitzia Romana de dupa 1990 nimic nu ma mai surprinde.
16
2
Tara de k*t justitie de k*t.
18
0
Nu a întrebat și Radu primarul?Au o relație specială.
12
0
Ancutza, ai facut-o de oaie!
15
0
doarme mai tot timpul si are grija sa-i protejeze pe toti coruptii si incompetentii din justitie in loc sa-i dea afara si se trezeste o data la cativa ani cand iese un scandal public mai serios si mai da o sanctiune minora lipsita de orice importanta ca in toate domeniile si aici asteptam o reforma radicala profesionala dar e clar ca mai avem de asteptat inca vreo 34 de ani cel putin
24
0
daca va uitati cum au ajuns pe acele posturi, ce merite au? ce scoli au terminat? ce pile au? ce-i recomanda?
20
1
Facem prezenta poate între timp a inviiat vre-un mort.
20
1
Sora mea este decedată de patru ani și tatăl meu de doi ani și sunt cap pe lista inculpațiilor la Curtea de Apel Constanța intr-un dosar de cercetare.Cred că le mai face prezenta până la pomana de șapte ani.
23
2
Este un dosar pe rolul c*rții de Apel Constanța cu 4 patru morți și li se face prezenta la fiecare termen.Rad și curcile in sala când îi nominalizează apoi grefiera își dă cu tesla in cap că iar a greșit.Daca vreți să urinați pe voi mergeți la termene să vedeți show de prostie.Circ fara lovele !!!
33
0
O boachetara , retardata !
25
1
Doamna judecător vrea să i se ia dosarul, dar nu o poate spune în mod direct. Plauzibil?
26
0
un nou avertisment si o promovare la judecatoria Constanta sau Bucuresti. aceasta casta este mai abjecta ca cea a policiticienilor ce s-a unit impotriva votului 300 al poporului roman.... si 300 sunt prea multi.
35
0
Pai e corupta deja. Nu e posibil asa ceva. Asa se intampla in majoritatea proceselor in care sunt invinuiti cei cu bani. Daca producea acest accident un om oarecare ,era deja incheiat procesul si inchis minim 15 ani. Dar asa se trage de timp maxim si apoi se iau sentinte usoare.
33
1
asa arata justitia din Romania!
33
0
Prostovanca asta da sentinte definitive? Vai, ce bataie de joc!
31
0
A dat dovada de bataie de joc si nesimtire crasa, ca judecator sa desconsideri in halul asta decesul atat de tragic al unor tineri studenti… Pur si simplu tipa asta nu e facuta pentru judecatoare e mult prea incompetenta si nu e in stare sa fie judecatoare. Nu moare de foame, sunt multe alte servicii de avocat etc. Dati-o afara ca nu face fata pozitiei de judecatoare e prea praostaaa
33
0
Da-da, o sa ii ia boii de la caruta! La finalul carierei o sa fie o speciala, o scumpa!
36
1

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712