REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Sâm., 28 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6866
18.3° Constanța Sâmbătă, 28 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6866
 

Judecătoarea care l-a condamnat pe fostul șef CNAS, Lucian Duță, suspendată din funcție pentru 6 luni!

Judecătoarea care l-a condamnat pe fostul șef CNAS, Lucian Duță, suspendată din funcție pentru 6 luni!

Mirela PASCAL 18 iunie 2024 | 13:53 2557

Alina Nadia Guluţanu, judecătoare la Curtea de Apel București, care l-a condamnat pe fostul șef al CNAS, Lucian Duță , s-a ales cu o nouă sancțiune. Consiliul Superior al Magistraturii a decis marți, 18 iunie, suspendarea din funcția de judecător a Alinei Nadia Guluţanu, pentru o perioadă de 6 luni.

Judecatoarea care l-a condamnat pe fostul sef CNAS, Lucian Duta, suspendata din functie pentru 6 luni!

Judecătorul Alina Nadia Guluțeană a fost cercetată disciplinar pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. s teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Fapta judecătorului constând în: informarea participanților la procesul penal ca are 'o maniera proprie de a interpreta codul de procedura penala';  decizii arbitrare de continuare a cercetării judecătorești la termene de judecata în care inculpații nu beneficiau de apărarea obligatorie; interzicerea adresării de întrebări martorilor audiați; audierea martorilor nu prin adresarea de întrebări, asa cum obliga dispozițiile procesual penale, ci prin construirea de ipoteze faptice care se dorea a fi confirmate sau infirmate de către persoana audiata;etc.

Judecatoarea care l-a condamnat pe fostul sef CNAS, Lucian Duta, suspendata din functie pentru 6 luni!

Alina Nadia Guluţanu, a fost cercetată și în trecut, însă Înalta Curte i-a anulat sancțiunile.  Aceasta a fost acuzată că, alături de o altă judecătoare, Daniela Panioglu, au dezvăluit în motivarea de condamnare a fostului Șef al CNAS faptul că doi procurori de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa au încercat să îl ajute pe Lucian Duţă să scape de acuzaţii.

Judecatoarea care l-a condamnat pe fostul sef CNAS, Lucian Duta, suspendata din functie pentru 6 luni!Lucian Duță

În motivarea condamnării lui Lucian Duţă, cele două judecătoare au menţionat că doi procurori au desfăşurat o acţiune „cu vădit caracter penal" în încercarea de a-l ajuta pe fostul şef al CNAS şi pentru a îngreuna tragerea sa la răspundere penală. Acţiunile celor doi procurori erau descrise de Daniela Panioglu şi Alina Nadia Guluţanu cu „intenţia de a-i hărţui" pe martorii cheie din dosarul lui Duţă.

De ce a fost acuzat Duță

Fostul șef al CNAS este acuzat că ar fi primit o mită de 6,3 milioane de euro cash sau direct în contul din Elveţia al unei firme off-shore înregistrată în Charleston, Saint Kitts&Nevis din Antile (Caraibe), potrivit rechizitoriului DNA. Duţă ar fi primit 800.000 de euro cash şi 5.500.000 de euro în cont. Cash-ul l-ar fi primit personal într-un garaj, într-o sală alăturată biroului de la CNAS, despre care susţinea că ar fi fost protejată împotriva înregistrărilor sau într-un apartament vecin şi care nu era pe numele lui, se arată în rechizitoriu. Fostul pedelist ar fi primit mită, reprezentând un comision de 10% din valoarea contractelor IT acordate de CNAS, de la Radu Enache, reprezentantul Hewlett Packard (HP) România şi de la Irina Socol, reprezentantul subcontractantului Siveco România. Unul dintre contractele pentru care Lucian Duţă ar fi cerut comisionul de 10 la sută este cel din aprilie 2012 pentru implementarea Cardului Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate în valoare de peste 87 milioane de lei, adică peste 18 milioane de euro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta e jigo-a de la trubunalu de pe unirii la biblioteca nationala. JIgo dia asta a dat sentinta in proces la familia mea. in pa mant sa ajunga si copii tai cum ai trimis si tu familia mea. Sa arda sufletu tau in pamant cu toti copii tai jufecatoareo dc erai corecta nu ajungeai la sentinta. in i-ard sa arzi cu familia ta
24
0
cine e judecator necintit la puscarie sa ajunga! asa e corect pentru toata lumea
26
0
I-a inpartit cu prietenii de la cta hehee
5
5
Si cu shpaga pe care a primito Dutza cum ramane a dat bani inapoi sau nu ? caci in articol scrie ca este vorba de 6,3 milioane de euro si inca 18 milioane tot de euro in alt caz.
7
19
Această individa dezgustătoare numită Guluţanu Alina Nadia este una dintre cele mai corupte spițe de ultimă speță din sistemul justiției r*mânești. În sfârșit iese la iveală comportamentul sancționabil al scârboasei cu ciungă în păr. În 2017, această individă coruptă stătea la țigară cu procuroarea de ședință, intra în sala de judecata mestecând gumă și spunând că ea pleacă în vacanță și nu are timp de probe. A avut tupeul să înfrunte colegi judecători cu ani de experiență înaintea ei și, fiind coruptă, a călcat peste rangul colegilor săi necorupti. Sancțiunea aceasta e puțin lucru față de pedeapsa pe care o meriți de la Dumnezeu, blestemato cu ciungă în păr ! Pentru toate abuzurile pe care le-ai făcut de pe scaunul tribunalului, vei plăti de-a lungul vieții.
97
3
ptr care a fost suspendata par destul de serioase pana sa-l condamne pe duta nu au existat ? s-a trezit csm dintr-o data dupa procesul lui duta ca ea are un comportament profesional cu deficiente grave ? nu numai ea pare sa aiba probleme ci si csmul oare cati ca ea mai sunt ? niciunul se pare pana nu apare un nou duta
105
3
Foarte bine a facut judecatoarea, sa ii dea puscarie lui Duta si la toti complicii ei. Inlcuisv pr0ucorii din constanta care l-au ajutat sa scape. Sigur ca r*****a o sa stearga mesajul .
11
10
Niste paraditori golani
8
4

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364