REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.7° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Judecătoarea Popoviciu are probleme medicale, de natură psihiatrică?!

Judecătoarea Popoviciu are probleme medicale, de natură psihiatrică?!

Mirela PASCAL 29 aprilie 2024 | 23:02 4498

Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea de la Mangalia care a șocat o țară întreagă, atunci când l-a strigat în sala de judecată pe Sebastian, unul din tinerii uciși de Vlad Pascu, a recunoscut că are probleme medicale, de natură psihiatrică.

Judecatoarea Popoviciu are probleme medicale, de natura psihiatrica?!

Ancuța Popoviciu a făcut, în trecut, obiectul mai multor sesizări către Inspecția Judiciară, fiind acuzată atât de atitudini nepotrivite în sala de judecată, dar și de faptul că întârzia enorm soluționarea dosarelor. Când s-a întâlnit cu inspectorii judiciari, Popoviciu s-a apărat invocând probleme medicale psihice. A și prezentat documente în acest sens. Fosta președintă a Judecătoriei Ineu, Mariana Nicoleta Luciu, a fost una dintre primele persoane care și-au pus întrebări cu privire la activitatea de atunci a judecătoarei Popoviciu. „În calitatea mea de președinte de instanță de la acel moment, da, a fost colega mea și dânsa s-a prevalat, undeva în 2016-2017 de concedii medicale repetate, în care a depus unele documente medicale din care rezulta că dânsa are unele afecțiuni medicale certificate de medici, ca să spunem așa, și mă rog, ar fi lipsit pe motive medicale foarte multe luni de la serviciu. Sunt undeva pe la opt-nouă luni de concediu medical într-o perioadă de 12 luni, să spunem așa”, a declarat aceasta, pentru antena3. „Nu cunosc dacă a fost internată sau unde a fost internată cel puțin în perioada în care, mă rog, a fost colega mea directă și practic răspundeam cumva de activitatea dânsei. Doar faptul că a avut concedii medicale repetate și prelungite”, a  mai subliniat Luciu, precizând, totodată, că „am solicitat inițierea unei cercetări disciplinare pentru activitatea dumneaei și în urma acelei cercetări disciplinare nu s-a aplicat nicio sancțiune disciplinară. Doamna judecător Popovici Ioana Ancuța s-a prevalat de niște acte medicale, mi s-a sugerat că ar fi oportun la acel moment, ca eu, în calitate de președinte, în virtutea legii de organizare judiciară, să solicit efectuarea unei evaluări medicale pe partea de evaluare psihiatrică, fapt care s-a și produs, în sensul că eu, în calitate de președinte, am solicitat efectuarea unei evaluări medicale.“ Popoviciu și-a continuat activitatea pentru că s-a întocmit un referat care spunea că este aptă din punct de vedere medical.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Medicul de la medicina muncii care a dat avizul acestei femei sa isi exercite profesia in continuare in ciuda problemelor psihiatrice chiar vizibile cu ochiul liber.. Ar trebui sa iasa in fata sa isi justifice actiunea inacceptabila. Iar doamna judecator.. Spre binele dumneai sa se retraga, e clar ca e depasita si daca mai are vreo sansa la normalitate sa o caute prin tratament, spitalizare in spital de specialitate.,sa lase pe cei capabili sa faca ce nu poate dansa
0
0
DRAGI ROMANI...VOI CREDETI CA ACEST PERSONAJ....LUCREAZA SINGURA????VA INSELATI AMARNIC... TOTI AU UN SPATE ASIGURAT...N-AU MAMA...N-AU TATA..NU LE ESTE FRICA NICI DE DUMNEZEU.. ASA CA....VOTATI CU INCREDERE...CIOLACU....PESEDEU.. CA NE VA LUA...DRACU...
5
1
Aceasta este o strategie de lungire a procesului, in speranta de a mai estompa impactul emotional al societatii civlie ! Totul a fost premeditat,inca de la numirea doamnei judecator... Parerea mea.
5
0
Cum dau de ea sa o pun candidata la AUR ca Trusca e mai putin nebun.
6
0
In comparatie cu astia, noi deja suntem prea bine.
5
0
Alta onorata cu probleme la cap. Sunt o armata intreaga.
9
0
Datzi dosarul asta altui judecator si gata,caci sa fii 9 luni din 12 in concediu medical daca nu este vorba de perioada pre sau post natala sau daca nu eshti internat in spital asta inseamna ori ca ai o boala grea,ori ca fentezi legea intentzionat dandute bolnav,altfel daca judecatoarea asta ramane si da verdictul in cazul asta oricare parte din dosar poate contesta decizia invocanduse starea de sanatate a judecatoarei si uite asha se lungeste 5 ani cazul asta cu toate ca este arhicunoscut la cata valva a iscat in Romania,sunt pline tribunalele cu dosare dalea cu gainari,pe ale sa le judece Ancuza Popoviciu.
6
1
pai la Ineu acolo in garsoniera aia de judecatorie s-au facut bogati fratii Micula. De acolo si-au inceput imperiul. Judecatoria aia a hotarat ca statul trebuie sa le dea milioane de euro despagubiri obezilor cu elicopter. cumva in satul ala umbla desteptii tarii ? nu!
15
0
Doamne fereste!Daca este bolnava sa se retraga din magistratura.Cum sa fii judecator daca nu mai poti sa judeci! In ce tara traim!!!
23
0
A intrat in magistratura pe s**t de carici
18
0
Cum dracu tocmai la ea a cazut dosarul asta greu? Asa de greu ca si tov. procurori de Mangalia s-au speriat de ''complexitatea ''lui si l-au trimis catre Kustendje? Al dracului calculator... Traiasca Sistemul
23
0
Asemeni ciudeteni ale sistemului se joaca cu soarta omului. Adta are probleme psihice sigur, asta posibil sa traga si p nas
24
0
Aceasta judecatoare incompetenta, cunoscuta cu afectiuni psihice si tulburari de comportament, a fost repartizata intentionat in aceasta cauza pentru a denatura adevarul si a diminua raspunderea criminalului Pascu. Politica si institutiile de forta sunt mobilizate sa.l salveze pe criminal.
30
2
Fetița trage pe năsuc...
27
0
Omule, mergi si dormi, dUUUUamna nu lucreaza la spatii verzi sa poate fresi… nu in halul asta. Sa i faca cineva analizele, daca e asa bolnavioara… si sa i strecoare si pentru substantele interzise… DA, veti avea surprize … CONSUMA !
22
1
Daca o mai fu.te.ti atat de mult prin presa, parca auzim ca si-a luat zilele. Mai lasati-o in pace, i-o fi ajuns. A gresit, asta este. Va fi mai atenta la urmatoarele dosare. Adica sa se documenteze temeinic inainte de a intra in sala!
13
35
la felul cum s-a comportat atat in sala de judecata, cat si in fata reporterilor, nu pare ca e sanatoasa la cap, adica practic e numai buna pentru pozitia in care se afla
34
3
Un judecator sa intarzie, sa inceapa procesul fara sa citeasca speta… Asta nu e judecatoare e o incompetenta, nu e in stare sa judece
40
3
Poate are k LA KUR NU SRE NIMIK !! Zpoate e PYSYKOASA SA SA INTERNEZE LA PYSYCY
12
3

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364