REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Judecători din Constanța, amenințați de un justițiar

Judecători din Constanța, amenințați de un justițiar

Virgil STOIAN 29 decembrie 2023 | 12:27 9454

SituaÈ›ie incredibilă la ConstanÈ›a. Un justiÈ›iar a ameninÈ›at patru judecători de la Curtea de Apel ConstanÈ›a cu acte de violență, supărat că dosarele în care este implicat se tot amână. Mesajele de ameninÈ›are au fost transmise prin poÈ™tă. Potrivit informaÈ›iilor noastre, individul care a băgat spaima în magistraÈ›i este Doru Drăgulin IonuÈ›.

Judecatori din Constanta, amenintati de un justitiar Doru Drăgulin

La data de 28.12.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria ConstanÈ›a a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de începând cu data de 28.12.2023, până la data de 25.02.2024, inclusiv, a inculpatului D.D.I., cercetat pentru savârÅŸirea infracÅ£iunior de ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 CP, rap. la art. 207 alin. 1 ÅŸi 3 CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP (7 acte materiale), ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 CP, rap. la art. 207 alin. 1 ÅŸi 3 CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP (7 acte materiale), ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 CP, rap. la art. 207 alin. 1 ÅŸi 3 CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP (6 acte materiale), ÅŸi ultrajul judiciar, prev. de art. 279 alin. 2 CP, rap. la art. 207 alin. 1 ÅŸi 3 CP, toate cu aplic. art. 38 alin. 2 CP.

În concret, în cauză s-au reÅ£inut următoarele:
În perioada 02.09.2023 – 16.10.2023, prin intermediul unor mesaje trimise prin poÅŸta electronică către adresa CurÅ£ii de Apel ConstanÅ£a, inculpatul D.D.I. a ameninÅ£at cu acte de violenţă patru judecători, membri ai unor completuri de judecată ce aveau spre soluÅ£ionare dosare civile privind cereri formulate de inculpat.  
În concret, inculpatul a afirmat că îi va judeca el pe judecători ÅŸi pe familiile lor, că nu va avea niciun fel de milă faţă de ei, că pedepsele pe care el le va aplica vor fi deosebit de aspre, că îi va vâna ÅŸi îi va face să simtă cel mai cumplit coÅŸmar al lor, punându-le în vedere că o armă de foc se poate procura cu uÅŸurinţă.
S-a reÅ£inut totodată că inculpatul a acÅ£ionat în scopul de a-i intimida pe magistraÅ£i ÅŸi de a-i constrânge să nu amâne cauzele sale, pentru a pronunÅ£a cu celeritate hotărâri judecătoreÅŸti favorabile lui, în urma cărora el urmărea să obÅ£ină suma de 100000 de lei, cu titlul de daune morale, de la patru persoane cu care se afla în litigiu.

Precizăm că punerea în miÈ™care a acÈ›iunii penale, reÈ›inerea È™i controlul judiciar reprezintă etape È™i măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situaÈ›ie, să înfrângă principiul constituÈ›ional al prezumÈ›iei de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare poza în ce scop a fost făcută și unde, dar mai ales de ce?
0
0
Pentru cei care nu au înțeles situația, au fost urmărite mai multe scopuri simultan, iar unele se confirmă, treptat, treptat, exact cum am presupus, iar în plus au mai ieșit de sub covor și alte mizerii cu această ocazie. Deci pentru jurnaliștii repeziți care folosesc poze și nu cer nici măcar părerea celui acuzat, dovedesc un servilism și adevărul confirmat de Denzel Washington rostit pentru presă în chiar fața acesteia. Să fiți primii, indiferent de realitate, sau orice analiză logică din partea voastră! Apropo, legat de situație pentru o comparație vizavi de articolul următor, să te facă cineva PSS-ist și să îi pui asta sub nas, iar ulterior să ajungi și AURIST, după ce ai trecut și pe la PNL, sau alte partide despre care poate unii chiar nu știau.
0
0
Nu violenta este solutia. Dar demult se impune o lege de raspundere a magistratilor pentru hotararile nedrepte date. Ar trebui ca magistratii sa raspunda material pentru orice hotarare care este infirmata de instanta superioara in apel sau recurs si ultetior CEDO. Sa nu poata sa aiba asigurare de malpraxis judiciar, ci sa raspunda civil, penal si material pentru orice nedreptate judiciara. Abia atunci le va fi frica sa i-a spagi sau sa plece urechea la sfatul unora de a da anumite hotarari contrare adevarului faptic. Sa ramana judecatori doar cei ce fac dreptate nu nedreptate. Le-au marit salariile si pensiile, dar sa le impuna si sanctiuni drastice in caz ca nu fac dreptate cetatenilor. Nimeni nu vrea sa dea astfel de lege. Pentru ca toti sunt implicati in nedreptati.
4
0
Pentru dl Gore, corect este completuri.Analfabetul sunteti d-voastră!
3
3
Mai domni jurnalisti de la r*****a .Daca sunteti baeti descurcareti si cu buna competenta, reputatie si pregatire adevarat si sincera,va dau eu un pont adevarata de Justitie de Hozii de la C-ta,sub comanda intregului laborator al justitie Prc Adina Florea,Puiu Zarafina si gasca de avocati lor de casa la spagi prin licitate si martori adunati de pe strada in dosarele mele.Sa vedeti si dsv ce justitie la comanda si cu Prc, judecatori alesi aleatoric.Banditi in buna regula si ANAF si SRI in aparare si cu pensi si spagi pe masura incasate de la contra candidati mei,sa nu faca dreptate.corecta si onesta in spiritul legi.Si va stau si la dispozitie cu ori ce intrebare.Ca eu nu sunt acoperit.
4
0
Toti judecatorii care au facut abuz de functie trebuie sa PLATEASCA !!!!!
14
1
alt ierbivor a luat-o razna din turma
8
6
Pai nu credeti ca s a saturat omul de atatea amanari ?
18
2
ia unu taurul de coarne si incearca sa mwiassca hotii si banditii din justitia pwllii !!! Sincer, mult succes !!!
23
6
Complete de judecată nu completuri de judecată, analfabeților.
20
7
Ami pare rau la domnii judecatori!
17
5
tipi cu educatie s***a care se implica prea puternic emotional in problemele pe care le au si o iau razna; bine ca nu a facut rau fizic nimanui; astia ar trebui obligati prin lege sa mearga la psiholog sau psihiatru ptr ca in mod clar au nevoie de ajutor si tratament inainte de a face rau sau o nenorocire ptr ca oameni ca astia sunt niste bombe cu ceas
15
7
Trebuie sa ajungi la bulau sa iveti ceea ce inseamna sa iti iei m**e!
12
5
Dupa mecla , pare a fi justitiar . Sigur va iesi dac din penitenciar dupa ce i se va executa sentinda pe care o va primi cu generozitate . SIGUR ARE LIMBRICI
21
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016