REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Judecătorul Danileț se pensionează la doar 48 de ani

Judecătorul Danileț se pensionează la doar 48 de ani

A.F. 5 ianuarie 2024 | 17:37 1161

La doar 48 de ani, judecătorul Cristi Danileț se va putea bucura de pensia de serviciu în timp ce se va dedica adevăratelor sale pasiuni, cum au fost cele care i-au adus trei excluderi din partea CSM: filmările bizare pe TikTok și comentariile politice pe internet.

Judecatorul Danilet se pensioneaza la doar 48 de aniCristi Danileț

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii urmează să analizeze în ședința prima ședință din 2024, pe 10 ianuarie, cererile de pensionare formulate de 16 judecători. Printre aceștia se numără și Cristi Danileț, judecător la Tribunalul Cluj, recent revenit în profesie după trei excluderi dictate de CSM și anulate în recurs de ÎCCJ.

Danileț are doar 48 de ani, a absolvit în 1998 Facultatea de Drept de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar în 2013 a oținut titlul de doctor în drept la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A fost membru al CSM în perioada 2011-2017, fiind în centrul unui scandal în urma căruia s-a încercat revocarea sa din Consiliu. În perioada 2005-2007 a fost consilier al ministrului Justiției, Monica Macovei.

Acitivitatea de după mandatul de la CSM a fost marcată de activism politic și manifestări publice pe care judecătorii din CSM le-au considerat nedemne pentru un magistrat.  Danileţ a fost exclus din magistratură de CSM în decembrie 2021 pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Este vorba de două postări pe reţeaua de socializare TikTok, despre care Danileţ susţine că nu au legătură cu justiţia, ci se referă la viaţa privată. Danileț se filmase făcând exerciții de karate în piscină sau în timp ce tăia gardul viu. Judecătorul a contestat decizia CSM în instanţă, având câştig de cauză. ÎCCJ a anulat excluderea din magistratură, însă a menținut sancționea disciplinară a avertismentului.

În mai 2022, Secţia pentru judecători a CSM a dispus excluderea pentru a doua oară din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ pentru abateri disciplinare, constând în apartenenţa la o formaţiune politică şi desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Danileţ a respins la acea vreme acuzaţiile CSM, susţinând că cele două ONG-uri care au difuzat comunicate critice la adresa Guvernului sunt asociaţii apolitice. Excluderea a fost anulată de ÎCCJ.

Danileț a avut și o a treia excludere, pentru că a lăsat în libertate traficanți de droguri printr-o eroare procedurală pe care a încercat-o să o acopere prin mijloace nelegale. Și de această a treia excludere a fost salvat de ÎCCJ, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
justitia ne calareste exact ca arendasii pe taranul roman la 1907! taranii au fost impuscati!
1
0
Dacă asta e lege și mai cu seama, dreapta, asta nu e tara de trait in ea! Va dormi pe pat de bani, visând ca e campion mondial la karate. În viata reala, cine a fost? Nimeni!
2
0
danilet , un meserias care si a batut joc de justitie si acum de statul roman pe care il va jumuli vreo 25-30 ani de acum incolo cu o pensie speciala lunara nemeritata . amin
3
0
Cața descriminare, de la 48 pana 65 ani mai sunt 17 ani de munca, nelusnd în calcul diferențele de pensii și mai nou pana unde duce mizeria acestor analfabeți de la ministerul muncii în speță bucatareasa noastră care decide pentru noi cei mulți. Cum este posibil ca un individ care vrea și apoi lipsa banilor îl obliga sa recurgă la a mai lucra după pensie, nenorocitii ăștia, drogații ăștia care au 5 locuri de munca și pensii speciale fără număr, pun pe nenorociților de pensionar sa aleagă între a muncii sau a renunța la pensie. Jeguri ordinare, nu vreți voi cretilor sa facem schimb și măcar pentru 3 sau 3 luni, sa va vad atunci grogati lor?
4
1
a mafiei din justitie motivele de excludere cu postarile sunt aberante se pare totusi ca e foarte bine pregatit si nu ar fi trebuit fortat sa iasa la pensie romania este singura tara din lume care are varste atat de coborate de pensionare in justitie o rusine nationala in multe alte tari se sta pana pe la 70 sau 80 si ceva cum este si normal ptr ca experienta conteaza cel putin la fel de mult ca pregatirea
6
3
La cat de mult a muncit merita sa iasa la pensie cu pensie de serviciu si apoi sa-si continue activitatea pe la vreo institutie privata . Merita ca s-a spetit mult .
6
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016