REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Jumătate de milion de soldaţi, ruşi şi ucraineni, au murit sau au fost răniţi în război, estimează SUA

Jumătate de milion de soldaţi, ruşi şi ucraineni, au murit sau au fost răniţi în război, estimează SUA

Ana Maria LIPAN 19 august 2023 | 12:38 751

Numărul celor uciÅŸi sau răniÅ£i pe câmpul de luptă din Ucraina se apropie de 500.000 de soldaÅ£i ruÅŸi ÅŸi ucraineni, au declarat oficiali americani pentru New York Times, marcând o creÅŸtere semnificativă a numărului de morÅ£i în acest an, după luptele intense din estul ţării, conform The Guardian.Pierderile militare ale Rusiei se apropie de 300.000, susÅ£in oficialii.

Jumatate de milion de soldati, rusi si ucraineni, au murit sau au fost raniti in razboi, estimeaza SUA

În noiembrie anul trecut, generalul Mark Milley, ÅŸeful Statului Major Interarme al armatei americane, a declarat că 100.000 de soldaÅ£i de fiecare parte au fost uciÅŸi sau răniÅ£i. Dar luptele aprige lângă Bahmut, în estul Ucrainei ÅŸi o contraofensivă ucraineană nereuÅŸită împotriva poziÅ£iilor fortificate ale Rusiei, au dus la pierderi semnificative de ambele părÅ£i, dublând numărul morÅ£ilor din noiembrie.

S-a spus că Ucraina ar avea aproape 70.000 de morÅ£i ÅŸi 100.000-120.000 de răniÅ£i. Armata permanentă a Rusiei este de două până la trei ori mai mare decât cea a Ucrainei, iar Å£ara are o populaÅ£ie mai numeroasă din care să furnizeze militari pentru linia frontului. Ucraina are aproximativ 500.000 de militari, în timp ce Rusia are peste 1,3 milioane, a estimat ziarul, inclusiv rezerviÅŸti ÅŸi paramilitari Wagner.

Datele estimate pe baza imaginilor din satelit

Ambele estimări, despre care oficialii au recunoscut că au fost speculative ÅŸi că diferă foarte mult în cadrul guvernului, ar marca un raport ridicat între morÅ£i ÅŸi răniÅ£i, cu un ucrainean ucis pentru fiecare alÅ£i doi soldaÅ£i răniÅ£i pe câmpul de luptă.

Oficialii au spus că au estimat datele folosind „imagini din satelit, interceptări de comunicaÅ£ii, reÅ£elele sociale ÅŸi informaÅ£ii  din partea reporterilor din Å£ară, precum ÅŸi rapoarte oficiale din ambele guverne”. PublicaÅ£ia a transmis că oficialii „au avertizat că cifrele privind victimele au rămas dificil de estimat, deoarece se crede că Moscova îÅŸi subestimează în mod curent numărul militarilor morÅ£i ÅŸi răniÅ£i în război, iar Kievul nu dezvăluie cifre oficiale”. Oficialii serviciilor de informaÅ£ii americane „au petrecut mult mai mult timp concentrându-se pe victimele ruseÅŸti decât pe cele ale Ucrainei, aliatul lor”, a adăugat ziarul citat de observatornews.ro. 

InformaÅ£iile despre 120.000 de soldaÅ£i ruÅŸi uciÅŸi sunt considerabil mai mari decât cifrele confirmate de jurnaliÅŸtii ruÅŸi care monitorizează conflictul. Folosind date open-source, Meduza ÅŸi BBC Russian au confirmat moartea a 30.000 de soldaÅ£i ruÅŸi pe baza postărilor de la rude pe reÅ£elele sociale, rapoartelor din presa locală sau declaraÅ£ii ale guvernelor locale.

Meduza ÅŸi Mediazona au estimat că 47.000 de soldaÅ£i au fost uciÅŸi în timpul războiului, fără a-i lua în considerare pe cei din teritoriile ocupate din estul Ucrainei.

Cifrele marchează, de asemenea, o creÅŸtere considerabilă faţă de o evaluare publicată de AgenÅ£ia de InformaÅ£ii pentru Apărare din aprilie, care spunea că Rusia a suferit până la 223.000 de victime, dar doar 43.000 de morÅ£i pe câmpul de luptă. În mod similar, victimele ucrainene ar fi putut ajunge la 131.000 de soldaÅ£i, se arată în document, inclusiv un maxim de 17.500 uciÅŸi pe câmpul de luptă.

Numărul de decese poate reflecta estimările fluctuante ale numărului de soldaÅ£i care supravieÅ£uiesc rănilor pe câmpul de luptă. Îngrijirea medicală este rudimentară  iar soldaÅ£ii sunt adesea evacuaÅ£i în condiÅ£ii haotice în spitale ÅŸi puncte de ajutor. RuÅŸii recrutaÅ£i din închisoare pentru a lupta în Ucraina au spus că erau adesea trimiÅŸi în atacuri frontale împotriva poziÅ£iilor fortificate ÅŸi abandonaÅ£i pe câmpul de luptă dacă erau răniÅ£i.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
statistica
0
1
Foarte multi morti si raniti si sunt cu o buna aproximatie cam tot acolo unde erau si in 2014 cand au murit alti 14.000 de ambele parti mai multi ucrainieni; e drept ca ucrainienii au respins invazia si ocuparea tarii dar asta numai ptr ca rusii sunt total dezorganizati, foarte sslab echipati si foarte pprost condusi; pana acum dupa peste 2 ani de razboi cei care sugerau teritorii contra pace de la inceput par sa fi avut dreptate; ramane de vazut cum se termina
1
2
ruznacii sunt in avantaj. La rudele mortilor le-a dat asasinul putin cate o insigna !!!
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510