REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Jumătatea estică a țării, vizată de vremea instabilă. Vor fi vijelii, ploi torențiale și vânt

Jumătatea estică a țării, vizată de vremea instabilă. Vor fi vijelii, ploi torențiale și vânt

Mariana MURAT 27 mai 2024 | 11:08 932

După zilele calde din weekend, vremea se strică iar. Un nucleu de aer rece va aduce ploi torenţiale, vânt şi descărcări electrice.

Jumatatea estica a tarii, vizata de vremea instabila. Vor fi vijelii, ploi torentiale si vant

"Vremea se strică la începutul săptămânii. Până miercuri, 29 mai, se anunță ploi însemnate cantitativ și local furtuni, în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și estul Transilvaniei, iar pe spații mai restrânse și în restul teritoriului.

Dacă săptămâna trecută ploile și furtunile au fost afectat mai mult vestul României, acum vine rândul regiunilor estice.Responsabil pentru această evoluție a vremii este un nucleu de aer rece în straturile mai înalte ale atmosferei.

Jumătatea estică a țării, vizată de vremea instabilă


Nucleele de aer rece în altitudine, cunoscute și sub denumirea de "cut-off lows", sunt responsabile pentru majoritatea episoadelor de ploi abundente din sezonul cald al anului, în România. Din această cauză, în prima partea a săptămânii vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea estică a țării. Aceasta se va manifesta în special prin averse torențiale, însoțite uneori de descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului.

Distribuția precipitațiilor va fi neuniformă

Local, mai ales în Moldova și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 20 - 30 l/mp până miercuri, iar izolat, îndeosebi la munte, se vor acumula peste 50 l/mp. În același timp, vor fi și zone unde se vor acumula sub 10 l/mp.

Datorită norilor și a unui transport de aer rece dinspre est, vremea se va menține destul de răcoroasă în estul țării, cu temperaturi maxime în jur de 18 - 23 de grade Celsiustis. De la mijlocul săptămânii, aria ploilor și furtunilor se va extinde și în restul teritoriului", conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510