REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
20° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Jurnaliștii americani, derapaj șocant după ce Ana Bărbosu a primit medalia de bronz. „Duceți-vă dracului!“

Jurnaliștii americani, derapaj șocant după ce Ana Bărbosu a primit medalia de bronz. „Duceți-vă dracului!“

A.F. 17 august 2024 | 13:04 1040

Chiar și după avertizarea oficială emisă de Tribunalul de la Lausanne, presa din Statele Unite continuă să reacționeze vehement în cazul medaliei de bronz la gimnastică, care a intrat ieri în posesia Anei Maria Bărbosu.

Jurnalistii americani, derapaj socant dupa ce Ana Barbosu a primit medalia de bronz. „Duceti-va dracului!“Ana Maria Bărbosu

Ieri, în cadrul unei ceremonii speciale organizate pe esplanada Casei Olimpice din București, Ana a primit medalia de bronz pentru proba de sol de la Jocurile Olimpice, obținută în urma contestației adresate Tribunalului de Arbitraj Sportiv, conform gsp.ro.

Ce scriu americanii

„Medalia nu aparține României, ci unui singur loc, acum și pentru totdeauna: în jurul gâtului lui Jordan”

Deși TAS a avertizat mass-media din SUA, jurnaliștii americani nu renunță la revendicarea medaliei de bronz pentru gimnasta Jordan Chiles.

Bill Plaschke, jurnalist sportiv cu o vastă experiență la Los Angeles Times, semnează un editorial intitulat: „Păstrează-ți medalia! Gimnasta Jordan Chiles ar trebui să respingă decizia eronată a CIO”. El susține că „medalia nu ar trebui să fie în România” și o acuză pe Ana Maria Bărbosu de lipsă de sportivitate.

„Situația este complicată, însă mesajul ar trebui să fie simplu. Atunci când zeii olimpici corupți apar la ușa lui Jordan Chiles, cerându-i medalia de bronz, gimnasta ar fi trebuit să le răspundă cu 3 cuvinte: Duceți-vă dracului! Este medalia ei, a câștigat-o corect, definitiv, nu își are locul în controversă. Medalia nu are ce căuta în România, ci într-un singur loc, acum și pentru totdeauna.

În jurul gâtului lui Jordan. Comitetul Olimpic Internațional a vrut să îi ia medalia și să i-o ofere Anei Bărbosu, însă, dacă gimnasta română ar fi avut vreun pic de fair play, nu ar fi trebuit să o accepte”, au scris cei de la LA Times.

LA Times: „S-a dovedit că șeful comisiei este un avocat care reprezintă interesele României de ani buni“

„Este un furt de nivel Olimpic, Chiles nu ar fi trebuit să asiste nepăsătoare. Comitetul Olimpic Internațional îi vrea medalia? Să facă o plimbare. Lacrimile lui Jordan nu erau uscate, iar Federația Română de Gimnastică deja protesta.

Românii nici nu susțineau că Chiles nu și-a făcut bine exercițiul, ci că Federația Americană de Gimnastică a întârziat contestația. Nimeni nu a contestat scorul lui Jordan, și-a câștigat medalia pe merit. Uitați de cele patru secunde întârziere. Uitați de decizia TAS, mai ales că s-a dovedit că șeful comisiei este un avocat care reprezintă interesele României de ani buni” - Bill Plaschke, în LA Times.

În motivarea deciziei privind finala de sol la gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins categoric speculațiile venite din partea americanilor, conform cărora arbitrii ar fi favorizat România.

TAS a condamnat ferm declarațiile scandaloase apărute în mass-media din SUA, care acuză, fără a avea cunoștință de detaliile cazului și înainte ca decizia să fie motivată, un președinte și un comitet de arbitraj părtinitor, invocând motive legate de angajamente profesionale sau de naționalitate.

Deoarece niciuna dintre părțile implicate în acest caz nu a contestat vreun membru al comisiei pe parcursul procedurii, se poate presupune că toate părțile au fost mulțumite de modul în care a decurs audierea. Orice critică ulterioară nu are niciun temei sau merit, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Ana. Siktir americanilor cu ciooara lor cu tot. Stim, e rasism.
12
0
Se duc imediat din kogalniceanu daca suntem atacati de cineva, voi chiar credeti ca ne apara ei ? Ne trimit pe noi inainte si ei stau in spate sa ne coordoneze cica, toata viata lor au fost paznicii unitatii, ce au iesit de acolo sa vada cum e viata adevarata ?
13
1
Pentru corectitudine trebuie spus ca mai este o parte a presei din U.S.A.care nu contesta decizia T.A S.facando resposambila pentru pierderea medaliei de broz a lui Jordan Chiles pe antrenoarea americancei care a depus contestantzia prea tarziu,altfel daca ar fi corectzi jurnalishti americani ar recunoashte ca S.Voinea nu a iashit de pe covor la nici o linie acrobatica"lucru care cu tehnica de astazi se vede clar cu stopcadru pe reluari"deci depunctarea cu o zecime este un abuz al arbitrelor de la sol,daca Voinea nu era furata ea lua medalia de argint si Simon Beils cobora pe 3 deci J.Chiles nu avea medalia de bronz chiar daca antrenoarea ei depunea contestatzia la timp.
14
0
lacuste americanoide, duceti-va dracului din Kogalniceanu, ca ne otraviti aerul, apa si pamanturile, dupa cum va e obiceiul
20
1
Niste scarbe.Umbla numai dupa resurse.
24
1
Poate poporul r*mân va înțelege cine sunt americanii de fapt
26
2

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516