REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Justiția se mută pe internet. Cererile de chemare în judecată și căile de atac se depun online

Justiția se mută pe internet. Cererile de chemare în judecată și căile de atac se depun online

Mirela PASCAL 11 iulie 2023 | 00:00 2519

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat lansarea unui portal național, care permite depunerea cererilor și plata taxelor de timbru prin intermediul mijloacelor electronice. Potrivit unui comunicat al CSM, dezvoltat, într-o primă fază, de Curtea de Apel Galaţi, portalul este disponibil la nivel naţional, gratuit, putând fi accesat la adresa de internet https://registratura.rejust.ro.

Justitia se muta pe internet. Cererile de chemare in judecata si caile de atac se depun online

Site-ul permite interacţiunea electronică a justiţiabililor şi profesioniştilor dreptului cu instanţele de judecată, oferindu-le acestora posibilitatea de a accesa cu uşurinţă servicii precum: depunerea unei cereri de chemare în judecată, declararea unei căi de atac într-un dosar, depunerea înscrisurilor într-un dosar deja existent, plata taxei judiciare de timbru într-un dosar, utilizând cardul bancar, eliberarea certificatelor de grefă sau eliberarea copiilor legalizate ale hotărârilor judecătoreşti.

De asemenea, posibilitatea de a plăti taxa de timbru cu un card bancar simplifică interacţiunea cu instanţa de judecată, această modalitate de plată fiind implementată în parteneriat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, Asociaţia de Plăţi Electronice din România şi Ghişeul.ro, arată Consiliul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e vadit ca justitia se opune modernizarii romaniei si doreste un stat primitiv si abuziv care traieste pe spinarea poporului
0
0
Pentru Mihai Viteazu.....si cum zisesi ca se cheama aia ?.....adacadabrant ?....mai sa fie....wow biz ! Poate abracadabrant ?....abracadabrant, abracadabrantă este adjectiv, sinonime: bizar ciudat curios excentric extraordinar extravagant fantasmagoric fantezist inexplicabil insolit neobișnuit năstrușnic original paradoxal singular straniu surprinzător uluitor încâlcit.
0
4
si spagaa toti asa o luati, online pe internet?
3
0
PENTRU MAGISTRATI. Nu va este rusine deloc pentru sentintele pe care le dati ? Depun la dosar probe scrise, probe foto, aduc martori, sunt reprezentat de avocat si imi respingeti actiunea intr-un mod adacadabrant interpretand legile dupa cum vreti ? Directivele Uniunii Europene nu le luati in considerare si dati castig de cauza institutiei publice care mi-a produs un abuz si care nu a fost reprezentata in instanta depunand numai un inscris de cateva randuri ? Adica eu ca simplu cetatean nu trebuie sa am castig de cauza impotriva unei institutii publice ? Si vreti sa inchidem ochii la nenumaratele drepturi pe care le cereti: salarii de 20.000 lei, pensionare anticipata si pensii speciale ? Adica eu platesc taxe si impozite pentru „drepturile voastre” ca sa judecati stramb ? Dati-va demisia si lasati persoane cinstite si morale care sa judece. Mai corect se judeca pe timpul lui Stefan cel Mare.
7
1
Asta si multe altele trebuiau facute cu 15 - 20 de ani in urma dar conservatorismul, incompetenta, subordonarea politica, contradictiile stupefiante si cretinismul domina justitia noastra asa cum au dovedit-o multe din sentintele date in ultimii 30 de ani, un bun exemplu fiind cazul recent al lui piedone
5
0
mai ramane sa ne judece inteligenta artificiala si gata, poate aia e mai desteapta
9
0
Trebuie sa se mascheze si mai mult "imbatranirea" la prescripție a dosarelor!!
6
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166