REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
23° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Klaus Iohannis a anunțat că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie!

Klaus Iohannis a anunțat că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie!

Virgil STOIAN 27 septembrie 2024 | 14:44 751

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-un mesaj transmis de Administrația Prezidențială, că nu va candida la alegerile parlamentare din acest an, indiferent de decizia Biroului Electoral Central. Acesta mesaj vine după ce în ultima perioadă s-a tot vehiculat că președintele ar putea candida la alegerile parlamentare din partea PNL.

Klaus Iohannis a anuntat ca nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie!Klaus Iohannis

Așa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de Președinte al României la termen și nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susținut și nu susțin modificarea legislației electorale în favoarea unei singure persoane.” a transmis Klaus Iohannis.

Candidatura lui Iohannis, în discuții la BEC

Vă reamintim că Biroul Electoral Central urma să discute azi solicitarea PNL de a clarifica dacă Klaus Iohannis poate candida, fără vreo modificare legală, ca independent, pe listele electorale ale unui partid la alegerile parlamentare de pe 1 decembrie.

PNL a sesizat luni dimineață BEC, în baza opiniei Consiliului Legislativ, să se pronunțe asupra sintagmei de "candidat independent" din Legea nr. 208/2015, care i-ar permite lui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, ca independent, pe lista PNL

"Legea Iohannis": Dedesubturile scandalului

Scandalul a început după ce liderii grupurilor PNL de la Camera Deputaţilor şi Senat - Gabriel Andronache şi Daniel Fenechiu - au depus o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art. 52 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, care are un articol unic şi introduce un nou alineat, cu următorul cuprins: "Preşedintele României, în functie la data alegerii Camerei Deputaţilor, dacă se află în ultimele 3 luni ale mandatului, poate candida ca independent pe listele unui partid politic, unei alianţe politice sau alianţe electorale pentru obţinerea unui mandat de senator sau deputat. În cazul in care este ales senator sau deputat, preşedintele României este obligat ca, după validare, să opteze între calitatea de senator sau deputat şi aceea de preşedinte".

Opoziţia a numit amendamentul legislativ propus de PNL "Legea Iohannis", acuzând că este "o lege pentru un singur om". Consiliul Legislativ, condus de Florin Iordache, fost ministru al Justiției pe vremea lui Liviu Dragnea, a stabilit săptămâna trecută că nu este nevoie de modificarea legii pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida ca independent pe listele PNL la alegerile parlamentare. ''Apreciem că preşedintele României are dreptul de a candida pentru funcţia de senator sau deputat pe lista unui partid politic, unei alianţe politice sau electorale, chiar şi în lipsa normei preconizate'', se arată în avizul dat de Consiliul Legislativ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci popotarul lingau de ga0aze, a incercat sa linga si mai adanc c00rul lui plavanis si nu a reusit? In plus, si vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri. Trebuia sa ia lectii de la pensatul rares bogdan. El e expert in lins ga0aze!
1
0
Motto: „În zece ani ce de lingăi Nu se văzură-n slujbe mari, Câți oameni fără căpătâi N-ajunseră milionari! (Alexandru Vlahuță – ŢARĂ DE PRIPAS) Pe final de mandat, Klaus I******s a mai dat o lovitură partidului care l-a făcut timp de două mandate presedintele r*măniei. După ce PNL a făcut o mare tevatură pentru modificarea legislativă care să-i permită presedintelui I******s să candideze pentru functia de senator, acesta a declarat sfidător că nu doreste asa ceva: „Nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine şi pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă o lege pentru o singură persoană”. Declarația lui I******s a creat o degringoladă în rândul liberalilor, fiind o lovitură pentru Nicolae Ciucă, cel care a susținut modificarea legislativă menită să permită președintelui să candideze indep
0
0
Fără privilegii pentru foștii presedinti! Ajunge! Dati o lege urgent și KWJ sa trăiască doar din munca lui. PSD SA TE VEDEM daca ești in stare de asa ceva și câștigi alegerile cu oeste 50%
2
0
Cu puscaria cum sta alogenul asta? A furat case, a vandut copii romani si a tradat tara unde a fost presedinte. In alta tara era executat
5
0
Nenea Iohănniță, nu fi supărat dacă ăia de la NATO și U.E. ți-au dat cu flit și nici papagalii ăștia din Senat nu te vor, am găsit eu un loc liber pentru mata. Președintele nostru de Asociație de Bloc a decedat într-un accident de circulație. Noi te votăm în unanimitate. Condițiile nu sunt ca la Cotroceni, salariul e cam micuț, iar în loc de avion privat de lux avem trotinetă electrică. Te așteptăm cu drag !
6
0
Ce ii mai trebuie plavanului bataie de cap, e asigurat pe viata!
5
0
Familia asta este atat de avara incat sa gandit ca un copil e cheltuiala.
8
0
Ce sa se mai complice, e asigurat pă viata. Liber la turism!
9
0
Considera ca este o jicnire ptr el
6
0
Considera ca este o jicnire ptr el
6
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364