REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Klaus Iohannis a promulgat legea privind măsurile fiscale

Klaus Iohannis a promulgat legea privind măsurile fiscale

Ana Maria LIPAN 26 octombrie 2023 | 16:02 2232

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, 26 octombrie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, a informat Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a promulgat legea privind masurile fiscale  Klaus Iohannis

Judecătorii CCR au respins, pe 18 octombrie, ca neîntemeiată, sesizarea USR, Forţei Dreptei, semnată şi de către deputaţii Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină, care atunci erau la PNL, pe pachetul de măsuri fiscale pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi au decis că legea este constituţională. Astfel, Curtea a constatat că „angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului de lege a vizat un scop unic şi unitar, respectiv creşterea veniturilor la bugetul public naţional şi reducerea cheltuielilor statului”.

În esenţă, Curtea a constatat că angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului de lege a vizat un scop unic şi unitar, respectiv creşterea veniturilor la bugetul public naţional şi reducerea cheltuielilor statului. În cadrul examenului de constituţionalitate, sub aspect extrinsec, s-a conchis că procedura de adoptare a legii prin angajarea răspunderii Guvernului a respectat exigenţele Constituţiei şi ale jurisprudenţei Curţii Constituţionale. De asemenea, sub aspect intrinsec, Curtea a reţinut că dispoziţiile legale criticate în mod punctual de autorii obiecţiei de neconstituţionalitate au fost adoptate în marja de apreciere şi de oportunitate de care legiuitorul dispune în materie financiar-fiscală, arată comunicatul de presă al CCR, citat de digi24.ro. 

USR şi Forţa Dreptei au depus în 29 septembrie, la Curtea Constituţională, sesizarea care vizează legea privind unele măsuri fiscale pentru care premierul Marcel Ciolacu şi-a asumat răspunderea în Parlament. Documentul este semnat şi de către doi parlamentari liberali, Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină, care, ca urmare a acestui fapt, au fost excluşi din grupul parlamentar PNL de la Camera Deputaţilor.

Klaus Iohannis a promulgat legea privind masurile fiscale  Marcel Ciolacu

Pe 26 septembrie, premierul Marcel Ciolacu a declarat, în plenul reunit al Parlamentului în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe proiectul privind măsurile fiscale că „de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepţiile peste excepţii din mediul privat! Şi mai ales – s-a terminat cu banii făcuţi uşor din evaziune fiscală!”.

Şeful Guvernului a mai spus că nu este adeptul modificărilor fiscale, atunci când nu este cazul şi nu crede în varianta „inventării de noi biruri” pentru mediul de afaceri corect, care îşi achită impozitele şi taxele la stat. „Cred că singura cale prin care această ţară se poate dezvolta este un parteneriat cinstit şi real între guvern şi mediul de afaceri”, a adăugat prim-ministrul Ciolacu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dulapu asta e cel mai idiot conducator de la burebista incoace.De fapt el este presidintele austriecilor si al ucrainienilor ca pe romani ii baga in sapa de lemn
2
1
Sa o mulga pe masa si cei de sub mine care dau dau sageata jos sa ma pupe unde nu bate soarele imtelegeti ce zic.....
5
1
Ăsta este cel mai bou președinte pe care l-a avut țara noastră și mai bou ca el nici nu cred că va mai avea!
10
1
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
15
2
Va agitati de pomana! La anul sunt alegeri
10
1
Alde Iohannis si Ciolacu,una zic si alta fac! Faptele il contrazic flagrant pe Marcel!
15
2
Țară bananiera,, loți de la săraci și dați la bogați
20
1
Presedintele Trantor. Bai baiatule tu nu esti in stare sa te scoli ca tot omu la 7 si sa muncesti pana la 17? Noi ceilalti cum muncim. Bagam pana la 65 de ani
16
1
Mircea Banias, nu ne mai trimite mesaje din baniii nostri de Sf mucwenic Dimitrie , ca tot la Poarta alba ajungi in p.uscarie !
14
0
bwahahaahahahahahhaahahahaah prostan retardat hastagist!!!! mweeeeeeeeusr!!!!!!!
8
9
Chiar ca nesimtite de ce uni sa uasa cu 12 000 17000 lei in special cel care are peste 70000 mii lei ce au facut pt asta mananca cu 10 guri statul trebuia sa aplice legea sa le reduca nu le convine sa ii schimbe si pe cei din ccr ca tot de ei sunt numiti acolo
13
1
Așteptăm si semnarea tăierii în totalitate a pensiilor nesimțite ale drogaților magistrați, pensiile speciale sunt practic banii furați de la gura copiilor și traiul pensionarilor, practic pensionarii mor cu zile, nu au bani de medicamente, nu au bani de mâncare, nu au bani de utilități, timp în care îmbuibații ăștia trăiesc într un lux i explicabil
21
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016