REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Klaus Iohannis: Dacă aplicăm măsurile anunţate de guvern la salariul mediu net de 2.335 lei, salariatul câştigă fix 3 lei

Klaus Iohannis: Dacă aplicăm măsurile anunţate de guvern la salariul mediu net de 2.335 lei, salariatul câştigă fix 3 lei

Replica API 3 noiembrie 2017 | 00:14 424

Preşedintele Klaus a susţinut o declaraţie de presă în care a criticat măsurile fiscal-bugetare anunţate de coaliţia PSD-ALDE şi a avertizat că aplicarea lor va avea efecte negative asupra economiei pe termen lung.

Dacă vă amintiți, acum câteva luni de zile, când am investit acest guvern, am avut o solicitare simplă și clară. I-am rugat să termine cu această țopăială fiscal-bugetară. Dar nu s-a întâmplat chiar așa. Vreau să vă prezint câteva cifre și câteva evaluări, în legătură cu situația economică în care ne aflăm noi, românii, în care se află România.

România traversează o perioadă de creștere economică. În sine, este o veste foarte bună, creșterea economică record chiar în Uniunea Europeană. Dar această creștere, din păcate, are vulnerabilități care trebuie cunoscute.

Prima – creșterea se bazează pe consum, preponderent pe consum, și o astfel de creștere nu este în general văzută ca o creștere sustenabilă sau creștere de durată. Lipsește o parte esențială pentru a avea o creștere economică sănătoasă. Lipsește partea de investiții.

Lipsa investițiilor este un semnal foarte îngrijorător. Și nu vorbesc doar despre investițiile în economia privată, unde au scăzut. Față de anul trecut, investițiile au scăzut semnificativ. Bunăoară, investițiile străine au scăzut cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, vorbesc de semestrul întâi. Și mai îngrijorător, au scăzut nepermis de mult investițiile publice. Investițiile publice au un rol foarte important în echilibrarea economiei. Acestea au scăzut cu peste 20% față de aceeași perioadă a anului trecut - când vă amintiți că nici anul trecut nu au fost chiar grozave - și față de situația de anul trecut, care nu a fost chiar roză, au scăzut încă cu 20%, potrivit Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca am avea si noi un presedinte al romanilor,ar fi super .Nu am avut,nu avem,naiba stie daca vom avea in secolul asta. Individul este partizanul unor gasti,nu sprijinul poporului. De fapt,la noi se mimeaza democratia. Ferice de cei care si-au facut o situatie buna in afara,ei vor fi supravietuitorii Romaniei in declin . Era bine ca nemernicii sa fie dati afara din tara dar e invers !Nemernicii conduc tot.Vor ramane ei,nemernicii si cativa din cei carora li s-a vandut Romania,pe mai nimic.Restul,sclavi adusi de peste hotare.Asta se vrea ,asta se face cu buna stiinta.
0
0
si asa tara e vinduta de Basescu si a continuat Iohanis serviciile si dna le-a tinut tira dati zacamintele la Americani si Rusi sa nu se ia la bataie si pe romini sclavi moderni si sa nu mai se spuna romania podgoria
0
0
Jeg cu chip de om ...
0
0
Corecta declaratia d-lui presedinte, lipsa investitiilor este un semnal ingrijorator, iar guvernantii tropaie, huzuresc, ei si-au marit salariile la greu... ce le pasa de privati !? Da, privatii care, chiar produc CEVA si-i mai tin in spate si pe bugetarii cu lefuri nesimtite.
1
1
Klaus ai citit constitutia? Ai aflat ca esti presedinte? Despre justitie ce sa spun stai sa nu mai fii presedinte si o sa vezi ce se schimba placa.
2
3
Se vor castiga un mic,o galetusha cu un deget de miere si dedesubt kkat,depinde ce culoare si 3 lei.Werner iar pune mana si le da cu p-wula pe la mustatzi unora.Klaus,sparge-i si demoleaza-i,esti SINGURUL care zice adevarul indiferent de motivatia ta.luam termosu cu tuica fiarta si venim peste mameluci ca asta-iarna.
2
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016