REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.9° Constanța Dum., 11 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6818
27.9° Constanța Duminică, 11 August 2024 Anul XX Nr. 6818
 

Klaus Iohannis, dat în judecată de criminalul Radu George Oprea

Klaus Iohannis, dat în judecată de criminalul Radu George Oprea

Deria ISLEAM 11 august 2024 | 15:14 1171

Radu George Oprea, condamnat pentru uciderea tinerii poete Magdalena Kuhn în 2001, a intentat recent un proces împotriva președintelui Klaus Iohannis, alături de alte instituții și personalități publice. Acesta a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru crima comisă, în care a legat-o și strangulat-o pe Kuhn, acoperind apoi cadavrul acesteia cu petale de trandafiri într-un subsol.

Klaus Iohannis, dat in judecata de criminalul Radu George OpreaKlaus Iohannis, Președintele României

Pe lângă procesul intentat împotriva președintelui, Radu George Oprea a deschis un număr impresionant de 125 de acțiuni legale, incluzând şase partide politice, precum și instituții guvernamentale și persoane publice, printre care fostul antrenor al echipei naționale Victor Pițurcă. Oprea contestă condițiile de detenție și pretinde că a fost supus abuzurilor de către gardieni și de conducerea închisorii, afirmând că i-au fost încălcate drepturile constituționale.

Criminalul vrea să facă legea din pușcărie

În plus, Oprea a intentat procese și împotriva primarilor, inclusiv Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, și Dominic Fritz, actualul edil al orașului. De asemenea, a acționat în instanță Senatul, Camera Deputaților și Guvernul României, dar și partide politice precum AUR și USR.

Crima comisă de Oprea în 2001 a fost una deosebit de brutală. După ce a întreținut relații sexuale cu Magdalena Kuhn, acesta a strangulat-o și i-a sustras bunurile personale, inclusiv telefonul mobil și ochelarii. Ulterior, a aranjat cadavrul victimei, acoperindu-l cu petale de trandafiri roșii și galbene. Autoritățile l-au capturat pe Oprea la câteva zile după comiterea crimei.

Această serie de procese reflectă nu doar nemulțumirile și revendicările personale ale lui Radu George Oprea, dar și complexitatea și provocările sistemului juridic din România, conform realitatea.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Simplu de tot, aranjat in puscarie
0
0
Nelegiuitul vrea sa faca Lege. Omanglesian?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118