REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Klaus Iohannis domină topul prezidențiabililor, dar Călin Popescu Tăriceanu se desprinde spectaculos

Klaus Iohannis domină topul prezidențiabililor, dar Călin Popescu Tăriceanu se desprinde spectaculos

Replica API 16 octombrie 2018 | 00:23 391

Cel mai nou sondaj de CURS de tip OMNIBUS (perioada 20 septembrie – 1 octombrie) arată o oarecare clarificare în zona prezidențiabililor. Clasamentul se păstrează în linii generale același, față de precendentul studiu din iulie 2018, dar cu elemente care duc spre o limpezire mai clară a opțiunilor respondenților.

Numărul celor care au o opțiune clară de vot în cazul în care alegerile prezidențiale ar fi duminica viitoare a ajuns la 67% din repondenți (cu 15% mai puțin față de precedentul studiu).

Se poate observa că deși domină copios clasamentul, avem a face cu o ușoară scădere în dreptul președintelui Klaus Iohannis. El scade față de precedentul studiu cu trei procente și ajunge la cota 40% (scădere cu trei procente față de iulie, dar o creștere de un procent față de aprilie.

El este urmat la distanță de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu doar 29%. De remarcat creșterea spectaculoasă din dreptul președintelui Senatului României (de la 22% în iulie, la 29% în septembrie), un scor mai bine de trei ori mai mare ca propriul partid- ceea ce înseamnă că ALDE reprezintă în opțiunea electoratului pur și simplu persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.

În cazul președintelui PSD, Liviu Dragnea, deși se înregistrează o ușoară creștere (de doar 3 procente față de studiul din luna iulie -, dar mult sub cota de 22% cât a înregistrat în aprilie). De remarcat că se află la o cotă de sub jumătate din cât întregistrează aliatul său din ALDE și de mai mult de 3 ori mai puțin decât scorul partidului pe care îl conduce autoritar.

OBSERVAȚIE Tăriceanu are de trei ori mai mult decât ALDE, iar Dragnea de trei ori mai puțin decât PSD.

Fostul premier Dacian Cioloș și-a conservat scorul de 10% (atât a înregistrat și în iulie), dar dublu față de partidul său.

Șefii PMP și al UDMR, Eugen Tomac și Kelemen Hunor și-au păstrat oarecum intențiile de vot anterioare, dar sub intenția de vot a partidelor pe care le conduc, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fosta sefa a DNA mazilita de penalii care conduc acum Romania si guvernul Romaniei, doamna Kovesi. Ea ar fi cea mai potrivita alegere pentru tara si pentru romani. Nu dracne, Nu tariceanu. Astia-s cei mai mari HOTI.
0
0
Doamna Kovesi. Ea ar fi cea mai potrivita alegere pentru tara si pentru romani.
2
0
un sondaj scurs din cine ce latrina ca si celalt cu pedeu avand 37 de procente votanti,mai degraba 3.7 asa si iohanus,lovitura mare a dat-o nataraul cu recunoasterea implicarii romanicii in holocaust,pana la el nimeni nu recunoscuse tarasenia asa ca mai nou platim haraci jidanilor care aveau nevoie de prospatura de supt pen ca germanica le-a dat cu praf de mers
2
2
Nci Tariceanu dar nici Iohannis. Cu siguranta ca desi pare absurd,mai avem in tara barbati cu reale calitati pentru a ocupa functia de presedinte,insa nici unul nu a fost propus la candidatura dupa ce a crapat Ceausescu. Tineri sau maturi,inca sunt oameni,ce e drept foarte putini,care sa conduca tara cu demnitate,daruire,patriotism. Din pacate se tot invart in oala aceleasi ingrediente scarboase si se manipuleaza populatia ca iese o ciorba mai buna. Fals.
1
2
Firmele astea de sondaje sunt platite sa faca propaganda pentru un partid sau altul ,asa ca cifrele lor sunt false totdeauna.
7
1
Mai bine unul cu 5 neveste decat un penal cu una singura, dovedita si aia ca e o infractoare. Mai bine 5 neveste decat 5 case furate pe falsuri.
5
6
Am invatat din batrani ca in omul care isi inseala nevasta sa nu ai incredere Dar cand schimbi 5 neveste nu se mai discuta! Asadar, pe cine punem in loc? Macar actualul arata bine, vorbeste cursiv tri limbii straine. Propuneti voi ca eu nu am ideii.
6
3
Inca romanii prefera fosile senile, instabile, care nu-si mai stiu nici numarul nevestelor pe care le-au avut. Vrea sa-si aduca haremul in functii importante? Mars la pensie, caci ati demonstrat de 28 ani ce sunteti in stare! Lasati oamenii tineri sa conduca, cei carora le pasa de viitorul copiilor si nepotilor, ca ne-am saturat de lichele, masonule.
6
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016