REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Klaus Iohannis îmbracă haina de șef al Armatei

Klaus Iohannis îmbracă haina de șef al Armatei

Replica API 11 februarie 2022 | 21:14 1227

România pare că se pregătește tot mai intens pentru o invazie a Rusiei în Ucraina, iar președintele Klaus Iohannis îmbracă tot mai des ”haina” de șef al Armatei.

În cursul săptămânii trecute, Klaus Iohannis a fost în vizită la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii.

Astăzi, Klaus Iohannis va merge în vizită la Brigada Multinațională Sud-Est (sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”).

De asemenea, Ministerul Apărării anunţă, joi, că primele convoaie cu tehnica militară SUA care fac parte din Task Force (TF) Cougar sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu.

Klaus Iohannis este șeful Armatei României

Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. El poate declara, cu aprobarea prealabilă a Parlamentului, mobilizarea parţială sau totală a forţelor armate. Numai în cazuri excepţionale, hotărârea Preşedintelui se supune ulterior aprobării Parlamentului, în cel mult 5 zile de la adoptare. În caz de agresiune armată împotriva ţării, Preşedintele României ia măsuri pentru respingerea agresiunii şi le aduce neîntârziat la cunoştinţa Parlamentului, printr-un mesaj. Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în 24 de ore de la declanşarea agresiunii. (Articolul 92 - Constituția României).

Preşedintele României, instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă, în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia. Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la înştiinţarea stării de asediu sau a stării de urgenţă şi funcţionează pe toată durata acestora. (Articolul 93 - Constituţia României), potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
haina de condamnat la moarte, asta ti se potriveste, criminal tradator de tara
2
3
Ala era citat din Constitutie, pentru asta cu dunga rosie de la 10.25, sustinator tipic al AUR.
8
1
Nu au drept de v0t debilii sau alienatii mintal, pusi sub interdictie, si nici persoanele condamnate, prin hotarare judecatoreasca definitiva, la pierderea drepturilor electorale. Asta de la 10.25 e suparat ca nu are si el drept de v0t.
9
2
Morcovu', acum sunt buni militarii, cand iti bateai joc de ei si ziceai..si da-i si lupta, si da-i si lupta.. ai uitat!
7
8
Dupa ce a imbracat haina PESEDISTA, CIOLANIS va imbraca, fara scrupule, si haina SOVIETICA KGB-ista a SATANICULUI CRIMINAL putin !!!
3
13

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510