REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Klaus Iohannis: România va continua să susțină Ucraina cât va fi necesar, în lupta sa pentru pace și libertate. Video

Klaus Iohannis: România va continua să susțină Ucraina cât va fi necesar, în lupta sa pentru pace și libertate. Video

Andreea CONDURACHE 16 august 2023 | 00:00 2387

În stilul caracteristic, președintele României, Klaus Iohannis, și-a făcut apariția, marți, 15 august a.c., pe faleza Cazinoului din Constanța, alături de prima doamnă a României, Carmen Iohannis, pentru a participa la festivitățile organizate pentru Ziua Marinei. Președintele Iohannis a ținut un discurs în care s-a adresat cetățenilor, dar și marinarilor români, cărora le-a mulțumit pentru eforturile depuse. De asemenea, a vorbit și despre războiul din Ucraina, inclusiv despre tensiunile din Marea Neagră și a dat garanții că România va fi alături de Ucraina până la finalizarea războiului.

Klaus Iohannis: Romania va continua sa sustina Ucraina cat va fi necesar, in lupta sa pentru pace si libertate. Video

Șeful statului, Klaus Iohannis, a fost prezent la Ziua Marinei 2023, alături de soția sa, Carmen Iohannis, pe faleza Cazinoului din Constanța.

,,Îmi face o deosebită plăcere să fim împreună în această zi de sărbătoare, dedicată marinarilor militari și civili. Este emoționantă prezența atât de multor oameni la aceste ceremonii prilejuite de Ziua Marinei Române, care sunt deja o tradiție așteptată, în fiecare an, cu multă bucurie. Ziua de 15 august a devenit, iată, un prilej de a ne reaminti de simbolurile națiunii noastre, care ne inspiră să fim mai aproape unii de alții și să înțelegem, din nou, cât de puternici putem fi împreună, pentru a ne construi un viitor mai bun.

Dragi marinari,

Aveți admirația și recunoștința noastră pentru devotamentul și demnitatea cu care purtați drapelul României pe mările și oceanele lumii. Profesia dumneavoastră vă definește ca oameni care au ales un mod de viață presărat cu provocări și sacrificii, dar și cu satisfacții pe măsură. Gândurile noastre de prețuire și gratitudine se îndreaptă astăzi și către cei care și-au dedicat viața și au făcut suprema jertfă sub pavilionul național. Aducem, astfel, un pios omagiu eroilor mărilor și oceanelor.

Doamnelor și domnilor, Ne aflăm în vecinătatea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, iar recentele escaladări, inclusiv atacul asupra infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea apelor teritoriale și a țării noastre, reprezintă riscuri semnificative la adresa securității în Marea Neagră.

Acest context subliniază provocările cu care ne confruntăm în Europa, dar și relevanța României ca pilon de stabilitate regional. Importanța strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea spațiului euroatlantic este astăzi incontestabilă, așa cum a fost subliniată și la Summitul recent al Alianței Nord-Atlantice de la Vilnius. România reprezintă un centru important de greutate al posturii întărite de descurajare și apărare a NATO, iar prezența și activitatea celor 5.000 de militari aliați în țara noastră demonstrează pe deplin unitatea, solidaritatea și angajamentul nostru neclintit, ca Aliați, față de prevederile Tratatului Nord-Atlantic, inclusiv în ceea ce privește apărarea colectivă. Militarii români și Aliați se instruiesc și își consolidează aici, la Marea Neagră, capacitatea de a avea acțiuni militare în comun, în deplină compatibilitate.

Demonstrăm astfel că suntem hotărâți să ne sprijinim și să ne apărăm reciproc în cadrul NATO. Le mulțumesc și cu această ocazie militarilor din Statele Unite ale Americii, Franța, Polonia, Portugalia, Belgia, Italia, Marea Britanie, Țările de Jos, Spania, Macedonia de Nord și Luxemburg pentru prezența lor în țara noastră. Am consolidat securitatea României și vom continua eforturile de întărire a structurilor NATO de pe teritoriul României, în special a grupului de luptă NATO înființat la Cincu în 2022, care reprezintă o componentă importantă a procesului amplu și permanent de consolidare a posturii Aliate de descurajare și apărare pe Flancul Estic și în regiunea Mării Negre, pe termen lung.

Doamnelor și domnilor,

România, ca membră a NATO, se bucură în prezent de cele mai solide garanții de securitate, din dubla postură a țării noastre de beneficiar și, totodată, de contribuitor important la îmbunătățirea securității regionale și euroatlantice.

În același timp, alături de ceilalți Aliați din NATO, România va continua să susțină Ucraina cât va fi necesar, în lupta sa pentru pace și libertate. Vom oferi ca și până acum sprijin politic și practic multidimensional Kievului, atât bilateral, cât și prin contribuția la proiectele NATO dedicate Ucrainei.

Vom participa la instruirea militarilor ucraineni în cadrul misiunii de asistență militară a Uniunii Europene și vom găzdui viitorul hub regional de antrenament pentru piloții de pe aeronavele F-16, un centru care va deservi deopotrivă piloți români, Aliați și ucraineni.

În paralel, vom continua să ne coordonăm în cadrul Uniunii Europene pentru a gestiona eficient consecințele multiple ale războiului din Ucraina. Ne vom menține sprijinul pentru parcursul european al Kievului și vom pleda pentru acordarea de asistență europeană substanțială Ucrainei pe toate palierele.

Dragi marinari, Sunteți expresia profesionalismului și a dăruirii într-o carieră militară dificilă, dar esențială pentru apărarea țării noastre. Forțele Navale Române contribuie semnificativ la îmbunătățirea securității regionale, europene și euroatlantice.

Misiunile desfășurate alături de aliații și partenerii noștri din NATO și din Uniunea Europeană pentru ca apele teritoriale și cele ale lumii să fie mai sigure dovedesc pe deplin acest fapt. Vă felicit pentru îndeplinirea misiunilor voastre și vă urez mult succes în continuare!

Marinarilor civili le doresc călătorii în siguranță pe mările și oceanele lumii și să se întoarcă mereu cu bine acasă! Fie ca Sfânta Fecioară Maria, protectoarea Marinei României, să vă aibă în pază și ocrotire! La mulți ani și bun cart înainte!”, a transmis președintele.

Prima doamnă a României a atras toate privirile

Prima doamnă a României a atras toate privirile în momentul în care a ajuns la parada dedicată Zilei Marinei. Carmen Iohannis a optat pentru o ținută albă, în ton cu vestimentația marinarilor prezenți. Rochia și-a asortat-o cu o curea negră în jurul taliei, dar și cu o pereche de sandale cu toc de aceeași culoare. Ținuta a fost apreciată și de stiliștii vestimentari români. Adelina Buzatu a afirmat că Prima Doamnă a României a  ales o ținută elegantă, fină, albă, potrivită la un astfel de eveniment. ,,Lungime potrivită, mânecuţa scurtă, aşa cât să fie elegant şi decent, dar totuşi şi potrivit unei temperaturi ridicate. Foarte frumoasă, foarte elegantă, foarte fină!”, a declarat Adina Buzatu despre Carmen Iohannis la Antena 3.

Klaus Iohannis: Romania va continua sa sustina Ucraina cat va fi necesar, in lupta sa pentru pace si libertate. Video

Carmen Iohannis este îmbrăcată pentru evenimentele publice și private de câțiva designeri cunoscuți din România: Eli Lăslean, Irina Schrotter, Andreea Tincu, dar în trecut a colaborat și cu Alexandru Ciucu și cu regretatul Stephan Pelger.

Klaus Iohannis: Romania va continua sa sustina Ucraina cat va fi necesar, in lupta sa pentru pace si libertate. Video

Președintele României, apariție demnă de filme, pe faleza Cazinoului

Șeful statului a ales un costum de culoare bleumarin, cu o cravată bleu, „asezonate” cu o pereche de ochelari care-i protejau ochii de razele soarelui... inexistente. Președintele s-a făcut remarcat prin mulțimea de oameni sosiți la eveniment. ,,Ce îmi place este că acest costum pe care l-a purtat azi are un croi frumos care îi defineşte elegant silueta. Îmi place că a renunţat la mâneca foarte lungă a sacoului şi a început să lase la vedere manşeta, foarte elegantă. Se vede riguros, elegant, perfect pentru un astfel de eveniment. Un singur comentariu am, probabil că nu a fost foarte atent. A avut la un moment dat al doilea nasture închis, lucru care este totuşi de evitat. Dar nu este o greşeală enormă, astfel încât să strice o ţinută frumoasă. Îmi place că şi cămaşa e impecabilă, gulerul e frumos", a concluzionat Adina Buzatu.

Video cu declarațiile integrale ale Președintelui României, Klaus Iohannis:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lu sasul asta apatrid chiar nu i e frica de mania poporului roman?
5
0
CEZARE , nu am facultate si castig peste 15000 :) si nu sunt medic :) am doar postliceala, daca vrei se poate si in Romania.
0
1
nu era preamult soare dar sia pus ochelari sa vada ce i convine!
3
0
Sa ne c.a.c.a. m pe morti.i lui si pe toti se.curisti de il pupa in fu.nd .
9
0
L-ați votat de doua ori cu două mâini manipulați de PNL-USR și acum va putea ai?
13
1
lasa ca va dam jos si pe pnl si psd sa vina altii noi ca ne-am saturat, un absolvent de studii superioare are salariu de 4000 lei si un medic de 10 ori mai mult, vi se pare echitabil?am ajuns sclavi la noi in tara, tineretul pleaca in strainatate si ne luati la misto?
15
0
batae de joc si vorbe aruncate n vant pentru romanii de rand care muncesc in tara si in strainatate,goniti de ceea ce se intampla de zeci de ani la noi, minciuna, coruptie ,furturi si bajocura!sustinem razboiul altora cu banii si lipsurile noastre, hranim mi de soldatii lumilor si copii satelor incep scoala cu corn si lapte stricat, in scoli ce stau sa le cada tavanul si tualete cu usi de carton in fundul unor curti mizere cu haznle unde cad cei mici si neatenti!pensionarii lesina pe la cozi de bodaproste, unfla cozile la C A R ul apoi se grabesc in carje si baston la farmacii , la plata impozitelor si taxelor si ce le mai raman, pentru o luna merg in piete si magazine pentru un kg de branza si doua kg de cartofi din egipt! magistratii guvernantii, politicienii petrec in strainataturi, sfideaza legi ,fac averi pentru trei patru generatii!asta i romania astai traiul ce ni lam dorit!
17
0
Slava rusia
10
1
Două ipostaze despre Ucraina: 1. De la malul mării, Klaus Iohannis promite Kievului un ajutor «multidimensional»! 2. Potrivit presei ucrainene, în 2023, vânzările de mărci de mașini de lux precum Mercedes-Benz, BMW și Lexus vor doborî toate recordurile din anii precedenți. Potrivit Asociației producătorilor de automobile ucraineni «Ukravtoprom», în perioada iunie-iulie a acestui an, în Ucraina au fost înregistrate vânzări a peste 5.000 de mașini noi. Este aproape de două ori mai mult decât în ​​aceleași luni anul trecut.”
13
0
k***t CEL MARE asta din poza e presedintele UKR dareash cu MUUUULT k***t PA EL!! i se zice KAP DA MAMUT k***t CEL MARE JOYANIS MUYANOS
10
0
Pai ce sa zica si el? Asa se procedeaza protocolar. Poze,timp irosit si apoi mici cu bere. Marinarii raman la fel de slab dotati ,tara sufera de parca noi am fi sub sanctiuni,nu rusii. Da,actualul presedinte da bine in poza,insa cam atat.
12
0
Toti de la tribuna impuscati imediat! Tradatoriii Romaniei trebuie executati impreuna cu familiile ! Sa scapam tara de lepre bolnave si ticaloase! Treziti va Romani pe ei !
15
0
Slugoiule.
16
0
Dar Romania , si romanii .... cand ii sustineti? Vedem turismul pro UKR .... dar pe noi ? Motorina 8 lei , sosele blocate ,port blocat , parcuri pline , facilitati .... cerealelese vand aproape gratis .... si voi ce faceti ? Sustineti neconditionat UKR. Sustineti , nu i problema , dar intai vedeti interesul nostru. Asa ar fi normal.
19
0
Tipul din poze nu e presedintele Romaniei ?
18
0
Inca o data iese la iveala politica de guvernare PNL-USR. Ma cretinilor nu mai votatai cu javrele astea! Astia sunt impoteiva Romaniei, ca se numesc USR, PNL, PDL sau orice partid de dreapta, nu va luati dupa ce va zice la digi24!
14
4
Si in tot neamul tau se jigodie infecta! Care Romania ma care romania???? Romania nu esti tu latura umana! Motorina merge spre opt lei, nu iti mai permiti nici macar sampon la ce preturi au acum si tu swgi pwla cu ucraina??? SA MORI IN CHINURI JIGODIE! Sa ma cac pe mormantul tau nenorocitule!
24
0
S-a trezit dulapul sa vorbeasca tampenii,primul turist al tarii ar fi bine sa dea sfaturi de calatorii.
25
1
Face misto de noi neamtul asta? mai bine i-ai zice lui Ciolanu cu banii pe care vrea sa i dea sa mai acopere din gaura de care se tot zbate de vreo 2 luni incoace. Tradatorilor!
22
0
Să îi cazeze gratuit in casele lui.
31
0
Un tradator de neam si tara, o sluga de joasa speta, un falsificator de aste si hot de case. S-a plimbat in toata lumea pe banii romanilor pe care ii sfideaza zi de zi. Pacat ca nu avem vointa de al demite pe ticalos.
36
3
Nu din munca mea si din taxele mele, slava Rusia
38
3
Johaines susține ucrainenii cu banii de la Cotroceni nu cu banii r*mânilor r*mânia face datorii să le dea facilități ucrainenilor Dacă ești tare in gură dute la UE și cere vreo zece miliarde de euro anual pentru războiul din Ucraina Tiruri blocate porturi blocate vagoane cu cereale și petrol multe cu Ucraina blocate Statul r*mân merge in pierdere că Jokhanes este moș Gerilă pentru ucraineni
33
2
Sa i sustina ca asa dicteaza stapanii Romaniei. Johanis asta trebuie bagat pa puscarie pentru tradare
32
4
Ucrainenii și asiaticii au mai multe drepturi decât r*mânii care muncesc în r*mânia Un salariat r*mân lucrează pe doua mii lei minim pe economie Asiaticii muncesc pe cinci mii lei Jumate din impozit pe salarii pleacă la stat TVA alimente nouăsprezece la sută plata facturilor r*mânii au ajuns sclavi in tara lor Copiii de la sate incep scoala nu au rechizite îmbrăcăminte alimente Statul nu are program pentru copiii săraci are facilități pentru ucraineni și asiatici Don Jokhanes la tară nu ai curaj să mergi in zonele sărace și acolo sânt r*mâni r*mânii din Ucraina sânt batjocoriți de ucraineni Statul r*mân trebuia să-i aducă în tară să le ofere lor facilități și locuri de muncă Mafia și Corupția distruge r*mânia în statul de drept care gândește strâmb
40
1

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677