REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
27.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Klaus Iohannis şi Jens Stoltenberg, vizită la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu

Klaus Iohannis şi Jens Stoltenberg, vizită la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu

Replica API 10 februarie 2022 | 15:26 1452

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va efectua vineri o vizită în România. Acesta va merge alături de președintele Klaus Iohannis într-o vizită la Baza Militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, unde vor ajunge la noapte cei 1.000 de soldați americani detașați de Washington din Germania pentru a consolida flancul estic al NATO ca răspuns la masarea trupelor ruse la graniță cu Ucraina.

Prima coloană de trailere cu tehnică militară americană va ajunge la Bucureşti în jurul orei 1,00, în noaptea de joi spre vineri, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Ulterior, primii soldați americani vor ajunge la destinație, la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, vineri dimineață.

MApN precizează că autotrailerele cu echipament militar vor forma două coloane separate. Prima coloană, de aproximativ 18 trailere, a plecat din Sibiu, în jurul 10,45, spre Râmnicu Vâlcea.

Persoanele care operează aceste vehicule trebuie să se odihnească timp de 9 ore, conform regulilor de transport europene, care prevăd perioade obligatorii de odihnă pentru şoferi. Plecarea din Râmnicu Vâlcea va fi la aproximativ ora 22,00, joi seară.

Președintele Joe Biden a anunțat trimiterea a câte 1.000 de militari în România și Polonia, pentru întărirea flancului estic al NATO. SUA se așteaptă ca Rusia să atace Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a precizat că este o decizie care arată că SUA este alături de aliații europeni. „Suntem gata să ne apărăm aliații. Nimeni nu poate spune că este inevitabil conflictul în Europa. Vrem să ne asigurăm că pe flancul estic al NATO suntem gata să ne apărăm aliații”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Detaşamentul american care va staţiona în ţara noastră va purta denumirea Task Force Cougar şi va fi constituit, în principal, din militari ai Batalionului 2 - Regimentul 2 Cavalerie, care vor acţiona cu transportoare blindate Stryker. În cadrul trupelor trimise în România se regăsesc militari specializați în artilerie, geniu și structuri de sprijin.

Totodată, președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul unei vizite la Brigada Multinațională Sud-Vest, de la Craiova, a declarat că evoluțiile actuale de securitate din „vecinătatea noastră directă” dovedesc, încă o dată, că măsurile luate de NATO sunt necesare, iar România, la rândul său, este hotărâtă să-și îndeplinească angajamentele asumate, conform deciziilor luate în cadrul Alianței, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SINGUR IMPOTRIVA LOR si e al naibi de misto.
1
0
s-au intalnit criminalii tarii. sa va dau in gura la amandoi pana crapati
3
2
Cand vin gazele in INEL2
0
0
Au aparut trolii rusnaci in comentarii. Mars inapoi in pestera comunismului, lingailor.
3
7
Johannis, catelu Europei
5
2
Sa imi bag pla mta si in tot neamul tau dulapule!
5
2
o sa va invadez la noapte fraierilor.
3
2

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303