REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Kremlinul condamnă atacul asupra lui Fico şi îi urează însănătoşire grabnică

Kremlinul condamnă atacul asupra lui Fico şi îi urează însănătoşire grabnică

A.F. 17 mai 2024 | 00:00 92

Kremlinul a condamnat joi tentativa de asasinare asupra premierului slovac Robert Fico şi i-a urat însănătoşire grabnică, informează Reuters.

Kremlinul condamna atacul asupra lui Fico si ii ureaza insanatosire grabnicaDmitri Peskov

"Normal, condamnăm acest atac în cei mai fermi termeni cu putinţă. Considerăm că este absolut inacceptabil - aceasta este cu adevărat o mare tragedie. Sperăm că domnul Fico va reuşi să-şi revină şi să se facă bine cât mai repede. Îi urăm însănătoşire grabnică", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru cotidianul rus Izvestia.

În timp ce se pregătea pentru o vizită în China, preşedintele rus Vladimir Putin a făcut miercuri un gest rar de a trimite o telegramă preşedintei slovace Zuzana Caputova în legătură cu tentativa de asasinat.

"Am fost indignat să aflu despre atentatul asupra vieţii preşedintelui guvernului Republicii Slovace, Robert Fico. Nu poate exista nicio justificare pentru această crimă monstruoasă", a transmis Putin. "Îl cunosc pe Robert Fico ca fiind un om curajos şi hotărât. Sper foarte mult că aceste calităţi îl vor ajuta să supravieţuiască acestei situaţii dificile", a adăugat preşedintele rus.

Tentativa de asasinat din oraşul Handlova din centrul Slovaciei, despre care presa slovacă a spus că a fost comisă de un bărbat în vârstă de 71 de ani, a uimit micuţa naţiune central-europeană şi a atras condamnări internaţionale.

Fico este văzut drept un politician prorus, care a încetat să mai ofere ajutor militar Ucrainei în războiul acestei ţări cu Rusia şi a criticat sancţiunile impuse împotriva Moscovei după invadarea Ucrainei, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510