REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
22.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

La 10 ani de la tragedia de pe lacul Siutghiol, fiica comandorului Petre Cătuneanu, condusă la altar de chestorul Eduard Ionescu

La 10 ani de la tragedia de pe lacul Siutghiol, fiica comandorului Petre Cătuneanu, condusă la altar de chestorul Eduard Ionescu

Virgil STOIAN 22 iulie 2024 | 00:00 771

S-au împlinit aproape 10  ani de la tragedia de pe lacul Siutghiol în care a fost implicat un elicopter SMURD Constanța. Patru salvatori au murit atunci, un medic, o asistentă, pilotul şi copilotul aeronavei. Fata pilotului de atunci, Petre Cătuneanu, s-a căsătorit pe 20 iulie și, cu acest prilej, cel care a condus-o la altar, chestorul Eduard Ionescu, a făcut o postare emoționantă. În postare acesta a povestit cum a fost rugat de Miruna Cătuneanu să țină loc tatălui ei. Miruna Cătuneanu a călcat pe urmele tatălui ei, activând tot în cadrul MAI.

La 10 ani de la tragedia de pe lacul Siutghiol, fiica comandorului Petre Catuneanu, condusa la altar de chestorul Eduard IonescuMiruna Cătuneanu și Eduard Ionescu

Mai jos puteți citi întreaga postare:

„A venit spre mine și m-a abordat direct. Știa că nu îmi plac introducerile.
- Am o rugăminte. Pe 20 iulie am nuntă.
- Știu! Voi fi prezent.
- Da, da… dar nu asta vreau să zic.
Privirea ei a coborât în pământ, mâinile se precipitau cumva… Am simțit o emoție mare. Apoi cuvintele mi-au confirmat.
- Vă rog mult, puteți să mă conduceți dumneavoastră la altar? Tata… și a urmat o pauză grea.
Tatăl ei a fost pilot pe unul dintre elicopterele SMURD. Acum 10 ani o veste cutremura România. Acel elicopter se prăbușise.
Tot echipajul a căzut la datorie. Ei, cei care salvaseră mii de vieți, nu au putut să se salveze.
Știam povestea, o trăisem secunde de secunde așteptând o veste miraculoasă: să existe supraviețuitori. Din păcate, nu au fost.
- Dacă tu ai decis așa, pentru mine ar fi o mare onoare să fac acest lucru, i-am răspuns, încercând să-mi opresc lacrimile.
- Mulțumesc din suflet, a răspuns ea, dar mai este ceva.
- Te rog!
- Tata mi-a promis că mă va conduce la altar și că va veni în uniformă militară. Mă puteți ajuta?
Ce puteam să răspund? Doar un singur DA!
Ieri pe 20 iulie, ziua Aviației Române, zi aleasă special de Miruna pentru a se căsători, m-am prezentat la biserică în uniformă.
Ea mă aștepta vădit emoționată.
- Vă mulțumesc, nu credeam că o să veniți.
M-a luat de braț și mi-a spus atât:
- Vă rog să mergeți foarte încet. Vreau ca acest moment să fie cât mai lung.
Și atunci am simțit și eu. Am simțit că prin mine cineva de sus privește acest moment.
Nu știu cât a durat drumul… secunde, minute… dar eu îl simt și acum.
Nu a fost un drum obișnuit, a fost o datorie de onoare militară față de un EROU!
În Biserică fiind, am ridicat capul spre cupolă și am spus în gând atât:
- Domnule Comandor, cu respect, admirație și veșnică prețuire, vă raportez că misiunea a fost îndeplinită. Fata dumneavoastră este bine, dar ce bine ar fi fost să fiți aici cu noi!
Mulțumesc, Miruna, pentru șansa pe care mi-ai dat-o!
A fost o onoare pentru mine!
Indiferent unde sunt, pe pământ sau, din păcate, în Ceruri, PĂRINȚII TREBUIE SĂ-I AVEM MEREU ÎN INIMĂ!

La 10 ani de la tragedia de pe lacul Siutghiol, fiica comandorului Petre Catuneanu, condusa la altar de chestorul Eduard IonescuPetre Cătuneanu

Reamintim că, în decembrie 2014, un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, în jurul orei 16.10. Patru oameni se aflau la bord: pilot, copilot, medic şi asistentă. Prima scoasă din apă, de un pescar care a venit dinspre Ovidiu, a fost doctoriţa Laura Vizireanu, care a fost resuscitată, apoi transportată la Spitalul Judeţean, unde, din nefericire, a decedat după câteva ore.

Pe parcursul altor ore au fost căutate în apă şi celelalte trei persoane. Elicopterul fusese la Tulcea de unde preluase un pacient, pe care îl transportase la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. În momentul în care s-a prăbuşit, în jurul orei 16.11, acesta se ducea la baza de la Aeroportul Internaţional Constanţa - Mihail Kogălniceanu, pentru realimentarea cu combustibil.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A venit țărănoiul îmbrăcat chestor...mare scula in bascula.Sa mă DEJECTEZ pe gradele tale luate la apelul de seara...MANGLITORULE !
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699