REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.2° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
24.2° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

La 11 ani de când un turist a murit în discoteca lui, fostul senator Gigi Chiru află dacă va fi condamnat pentru ucidere din culpă

La 11 ani de când un turist a murit în discoteca lui, fostul senator Gigi Chiru află dacă va fi condamnat pentru ucidere din culpă

Replica API 1 august 2022 | 18:09 3621

Dosarul lui Christian Gigi Chiru, fost senator, în care este cercetat pentru ucidere din culpă, se apropie de final. Pe 11 august, magistrații se vor pronunța în dosar. Oricare va fi decizia, aceasta nu va fi definitivă. În urmă cu 11 ani, un bărbat a murit în discoteca The One a lui Chiru, din Eforie. Robert Sazs, de 33 de ani, din Zalău venise împreună cu familia sa în vacanţă. El se afla la etajul 1 şi a căzut în gol de le aproape trei metri, după ce s-a sprijinit de o balustradă care s-a rupt sub greutatea sa.

Gigi Christian Chiru, fost senator pedelist și fostul inspector şef Inspectoratului pentru Disciplina în Construcţi, dar și Cristian Valentin Smădu, administratorul unei societăți comerciale, au fost trimiși în judecată în 2018, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă. Este vorba despre speța în care o persoană care a murit după ce s-a sprijinit de balustrada unei societăți comerciale, administrator fiind fostul senator. După trei ani de procese, magistrații se vor pronunța în dosar pe 11 august. Inițial, pronunțarea a fost stabilită pentru 10 iunie a.c., însă a fost repusă cauza pe rol în vederea reluării dezbaterilor, pentru discutarea efectelor deciziei Curţii Constituţionale nr. 358 din 26.05.2022.

De ce a fost acuzat Chiru

Din probele administrate în cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte au precizat că, în anul 2007, în calitate de administrator unic al unei societăţi comerciale, Gigi Chiru a demarat lucrările de consolidare și modernizare a unui imobil în care funcționa o discotecă din localitatea Eforie Sud, județul Constanța, pentru execuție contractând o firmă al cărei administrator era inculpatul Cristian Valentin Smădu. Execuția a fost realizată fără autorizaţie de construire şi în absenţa unor persoane competente să verifice dacă lucrările sunt corespunzător efectuate, mai spun procurorii. Printre lucrări s-a numărat confecționarea și montarea unei balustrade metalice, care, la data de 24 noiembrie 2011, din cauza modului defectuos în care a fost realizată, s-a desprins parțial din elementele de fixare, sub greutatea unei persoane care a căzut peste ea. Ca urmare a impactului, persoana respectivă s-a prăbușit în gol, pe pardoseala de la parterul imobilului, fapt ce a dus ulterior la moartea sa.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce dureaza atat? Cu Chiru se lasa ,,cu suspendare" se stie...!
0
0
Primarul Eforie se bucura ca a scapat de fostul arhitect sef, arhitect care cerea acte pentru aUTORIZATIE. Acum, in Eforie, faci lucrari fara autorizatie. Iar daca ceri explicatii la Primar, si intrebi de arhitectul sef actual, PRIMARUL te ameninta cu amenzi inventate. Dar sa stiti, cu intimidarea, cu amenzi inchipuite, incearca sa te sperie si inspectorii din Primaria Eforie, poate poate le cade un p***t in plasa. NU stiam ca lectia de intimidare, inspectorii o primesc de la TARTORUL 'al mare.
1
0
bai da ce-au facut din 2011 si pana acum procurorii si judecatorii mwisti si spagagii ??? Nu chiru e de vina !
1
0
Asta e tipic specimenul toata viata bugetar dar cu afaceri si smecherii cu averea trecuta pe numele altora
2
0
CHIRU condamnat, asteptam ca si SERBAN sa fie condamnat, sa vina oameni noi la conducerea Eforie, vrem PRIMAR CORECT, ne-am saturat de hoti.
0
0
Trebuie sa i se infunde si lui,prea se crede cu mot!Legea va demonstra daca e aceeasi pentru toti!!
0
0
O sascape basma curata! Si cand te gandesti ca acest hota lucrat la inspectoratulpentru disciplina in constructii! Banii sunt de la unul care este in mormant! Asa s.au ajuns vreo 3 .**. ! Chiru,Ursu si Sandala.Unul a murit,unul este falit iar chiru sta sa se gandeasca ce varianta sa aleaga!
0
0
A belit-o nenea Chiru. Dar de unde are atatia bani pentru vila de pe malul marii, pentru acest complex de distractii etc? A castigat asa de bine ca senator? Sau ca mason cumva, prin intrajutorarea specifica fratilor?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513