REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
23.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

La BENZINĂRIILE din Năvodari NU se mai poartă MASCĂ de PROTECȚIE

La BENZINĂRIILE din Năvodari NU se mai poartă MASCĂ de PROTECȚIE

Replica API 6 aprilie 2021 | 23:34 1946

Pe zi ce trece, la Constanța, masca de protecție devine opțională pentru tot mai multe persoane. Într-o perioadă atipică în care numărul îmbolnăvirilor cu virusul Sars-Cov-2 crește alarmant, iar numărul deceselor provocate de acesta este într-o accelerație continuă, oamenii nu mai respectă nici măcar minimele reguli de bun simț. Magazinele devenind astfel adevărate bombe cu ceas. Lucrătorii comercianți par să nu mai respecte măsurile de protecție elementare.

Un astfel de caz ne-a fost semnat și de către un cititor al ziarului Replica. În Năvodari, în spațiile închise, masca a devenit opțională atât pentru lucrătorii comerciali, cât și pentru unii dintre cumpărători. Imaginile transmise au fost filmate în cursul serilor trecute, într-o benzinărie din Năvodari. Vânzătoarea, dar și câțiva cumpărători au uitat de masca de protecție și au discutat minute în șir fără să se protejeze.

Mai mult decât atât, situația pare să nu fie singulară. Locuitorul care ne-a transmis imaginile a declarat că în acel loc nimeni nu respectă regulile de protecție. ,,Nici măcar un angajat din acea benzinărie nu poartă mască. Și asta nu e de acum, ci așa a fost întotdeauna. Vânzătorii fără mască, cumpărătorii fără mască, benzinăria aia pare un sat fără câini. Nu-mi doream să intru, dar fiind totul închis aveam nevoie să achiziționez ceva urgent.” a declarat acesta.

Masca, obligatorie în spațiile închise din 15 mai 2020!

Vă reamintim că, purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise, potrivit anexei “Măsuri de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, atașată Hotărârii nr. 24 a CNSSU.

Astfel, persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste primitivi! Cat de javra poti sa fi sa nu porti o masca, macar din respect pentru ceilalti?!
0
0
Sa imi bag pl in mastile voastre.
9
2
Zici Navodari si tragi apa.
4
4
contamineaza ci pretul carburantului care te infecteaza zilnic , cu tulpini din ce in ce mai ...groase!
6
0
Lucratorii comerciali de ce nu primesc si ei ca si medicii spor de covid , ei nu sunt in prima linie ? Daca asa devastator era virusu , nu mai trebuia sa avem lucratori comerciali in tara , mai ales ca ei au contact zilnic cu mii de oameni
8
3
Masca distruge sistemul imunitar
10
7
La fel ca restaurantele trebuiesc inchise pentru ca nu fac parte din Economia Verde. Masca este doar un pretext credibil pentru naivi.
7
2
Du-te la RAEDPP ss vezi ca nu se poarta....lasa benzinariile ca nu acolo e buba
9
4
al Drq de sifon,de aia e bine ca mai ia cate unul bataie,dar oare avea boul declaratie ca sa justifice ce cauta pe strada la ora tarzie de 20,30,oricum masca e in fata covitului precum chilotii inaintea violului
13
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016