REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
11.4° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

La Brașov, samsarii vor fi dați afară din piețe, de luna viitoare! La Constanța când?

La Brașov, samsarii vor fi dați afară din piețe, de luna viitoare! La Constanța când?

Victor ROTARU 27 iunie 2024 | 00:00 4567

Există o mare problemă în piețele din toată România, acolo unde adevărații producători sunt dați la o parte și înlocuiți cu samsari, care nu fac altceva decât să cumpere produsele de la agricultori la prețuri de nimic și să le vândă oamenilor la prețuri mult mai mari. În acest sens, anul trecut, Consiliul Local din Brașov a adoptat o hotărâre prin care samsarii vor fi eliminați, fiind promovați adevărații producători agricoli. Acum, la câteva luni de la adoptarea hotărârii, începând cu luna iulie mai exact, odată cu atribuirea locurilor de vânzare în piețe, producătorii își vor da acordul pentru ca angajații Serviciului de administrare piețe să poată verifica, la fața locului, suprafețele de teren pe care cultivă legumele și fructele, cantitățile obișnuite, iar în cazul produselor lactate, numărul de animale pe care le dețin. Rămâne doar să ne întrebăm la Constanța când ar urma să se ia o astfel de decizie pentru a curăța complet piețele de astfel de samsari.

La Brasov, samsarii vor fi dati afara din piete, de luna viitoare! La Constanta cand?

Piețele din România sunt acaparate de bișnițari care nu fac altceva decât să cumpere produse de la producătorii agricoli și să le vândă, la prețuri mai mari, oamenilor. În luna iunie 2023, Consiliul Local din Brașov a adoptat o hotărâre prin care samsarii vor fi eliminați, iar adevărații producători agricoli vor fi promovați. Astfel, începând cu luna iulie, Brașovul va fi primul oraș din România unde samsarii vor fi dați afară din piețe.

La Brasov, samsarii vor fi dati afara din piete, de luna viitoare! La Constanta cand?

Cea mai importantă modificare pe care acest regulament o aduce este că, de acum, în pieţele din Braşov pot fi prioritizaţi producătorii, care să aducă cele mai bune produse pentru braşoveni. În acest sens, reprezentanţii Serviciului Pieţe se vor deplasa pe teren pentru a efectua controale la producători, pentru a vedea recoltele şi conformitatea cu ceea ce au declarat, iar o noutate este că vom efectua analize pentru a verifica nivelul pesticidelor folosite în recoltele pe care le comercializează“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

La Brasov, samsarii vor fi dati afara din piete, de luna viitoare! La Constanta cand?Flavia Boghiu

Ce se va întâmpla în piețele din Brașov începând cu luna iulie

În cazul în care se constată că produsele comercializate nu au fost recoltate de pe proprietatea celui care le vinde sau calitatea produselor nu este conformă, aceștia, pe lângă amendă, își vor pierde și dreptul de a vinde în piețele publice din Brașov. Toate produsele comercializate trebuie să fie obținute în exploatația proprie, dar pot fi comercializate și preparate din legume și fructe, cu condiția ca ingredientele/materiile prime să fie tot din producția proprie, iar manopera să aparțină tot producătorului. Conform actului normativ, au prioritate la ocupare locurilor de vânzare cei care vor pune la dispoziția administrației piețelor datele despre autenticitatea produselor, în vederea informării publicului larg. Se introduc condiții noi de etichetare a mărfurilor, care să ofere informațiile complete și perfect lizibile cu privire la calitatea mărfii și prețul de vânzare.

O altă prevedere nouă este cea referitoare la asigurarea datelor privind autenticitatea produselor comercializate. Conform actului normativ, au prioritate la ocuparea locurilor de vânzare cei care vor pune la dispoziţia administraţiei pieţelor datele despre autenticitatea produselor, în vederea informării publicului larg.

La Constanța, a fost inițiativă, nu și voință!

De precizat faptul că și la Constanța a existat, la un moment dat, o inițiativă de genul acesta, dar a rămas „în pom“.

Am încercat să aflăm, printre cei care se află la conducerea urbei, dacă au în plan revenirea asupra acestei inițiative, însă, deocamdată, nu am primit niciun răspuns. Vom reveni, însă, cu subiectul acesta. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La București,pe când? În Piata 16 Februarie nu mai găsești țărani, Sunt numai samsari de legume și fructe.
0
0
Ar trebui legiferata la nivel national pt a proteja atat producatorii, cat si consumatorii.
3
0
A-ți votat un primar care nici pe mare nu a performant! A fost contra-amiral! Pe uscat deja i s-au uscat solzi. Va meritați soarta.
6
0
Poate ca tembelii care chipurile umbla prin straini pentru schimburi de experienta,vor ajunge chiar sa faca asta. Se pot lua exemple din Spania,chiar din Ungaria,din alte tari,unde guvernele fac macar putin,dar fac, pentru agricultori ,pentru ca acestia sa-si vanda marfa in piete si sa fie avantajos si pentru clientul final. In Romania , avem mizerie mara in toate institutiile,se fac abuzuri groaznice, se fura la toate nivelurile,asa ca nu prea vad cum poate cineva sa aduca normalitatea in piete,mai ales ca nici populatia nu este reactiva,ci bleaga. Romanii se aprind numai la meciuri ,la chefuri ,la chemari ale unor dilimandrosi. Da,in rest romanii sunt adormiti si lasi,dar laudarosi . Scandalagii la betie dar ca rahatii in ploaie daca e sa iasa pentru drepturile lor reale.
8
0
Ati votat la fel. Deci terminati cu gargara.
9
2
La Constanta e pe spaga, n-o sa vedem asa ceva. 3 conturi de 650 mii lei, anul trecut, de unde ? Chitac adica.
16
2
la sfintul asteapta! pietele din constanta sint acaparate de t****i si m*******i, cu concursul jandarmilor si militienilor care isi fac veacul pe acolo, sa-si ia darul si atit.
18
1
in piata din km 4-5 miroase de cativa ani, constant a urina...mizerie peste tot... iti este scarba sa cumperi ceva... marfa nu are provenienta... trebuie tot demolat si facuta alta de la 0
15
1
Abureli,minciuni samsarii sînt bine mersi la Bv.Ei fac legea.
11
1
În r*mânia CT producătorii nu mai au piețe În zona Brik piața sa distrus pentru market lângă market E singura zonă din țară unde marketurile sânt cele mai apropiate Prostia și banul a distrus omenia Piata Grivița și Tomis trei au rămas la fel cum le-a lăsat comuniștii De atunci și până azi nu au fost date nici măcar cu vopsea nici vorbă de modernizare deși sânt fonduri UE În CT marketurile a ocupat tot producătorii nu au unde să-și vândă marfa Peste tot multă gargară banii le-a furat mintea nebunilor
12
1
le au distrus pe toate pentru bunastarea nemtilor de la lidl si kaufland, aveti impresia ca mai exte un domeniu la mare cautare? cand dispar adevaratii samsari? aia din parlamentul Romaniai, aia de ne au vandut viitorul pt afacerile lor, ROmania are peste 100miliarde de euro datorie externa, cand o sa o platim si din ce? vai de noi
20
4
In piata grivitii va spargem
11
1

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515