REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
23.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

La ce licee au reușit să intre elevii cu medii mici la Evaluarea Națională

La ce licee au reușit să intre elevii cu medii mici la Evaluarea Națională

Replica API 15 iulie 2022 | 17:27 12506

Elevii care au susținut în acest an Evaluarea Națională, au avut ghinion. Cele mai mici note au fost 2.91 și 2.99, elevii fiind de la școli gimnaziale din Medgidia și Pantelimon. Mulți dintre ei nu au reușit să fie repartizați la liceele dorite, dar există și câțiva norocoși care și-au jucat cartea cum trebuie și au prins locuri la licee tehnologice. Profesorii spun că este vina părinților că elevii nu au fost repartizați la nici un liceu.

Chiar dacă elevii de clasa a8-a au avut medii decente la terminarea ciclului de învățământ gimnazial, la Evaluarea Națională, unii dintre ei nu au reușit să se ridice la nivelul așteptărilor. Pe lângă faptul că au obținut medii mici, nici nu au fost repartizați la nici un liceu, din cauza neatenției completării fișei de admitere.

Cele mai mici medii obținute

Cea mai mică medie din județul Constanța este a unui elev de la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” din Medgidia. Elevul a obținut media 2.91 având la română 1.65 și la matematică 2.50. Media celor patru ani de gimnaziu a elevului fiind 6.27. Elevul nu a fost repartizat la nici un liceu din județ.

Alții ca el, cu medii mici au izbutit în lupta cu Evaluarea Națională: chiar dacă mediile lor nu au fost cele mai mari, au completat fișa pentru repartizarea computerizată cum trebuie și au reușit să obțină un loc la un liceu. De exemplu, un elev de la Școala Gimnazială Nr. 1 Pantelimon a obținut media 2.99 și a fost repartizat la Liceul Tehnologic Crucea pe profilul Resurse Naturale și Protecția Mediului.

Cei mai mulți elevi au intrat la liceele tehnice, ca Liceul Tehnologic Crucea, Liceul Tehnologic “Dobrogea” din Castelu, Liceul Tehnologic “Axiopolis” Cernavodă sau Liceul Agricol Poarta Albă.

Ce se întâmplă cu elevii care nu au fost repartizați

Chiar dacă nici un elev nu-și dorește să ajungă în postura neplăcută de a nu fi repartizat la nici un liceu, aceste lucruri se întâmplă frecvent chiar și elevilor cu note mari, deoarece nu sunt atenți la completarea fișei de admitere. Deși sunt avertizați din timp, ei nu iau în considerare notarea a cât mai multe licee și așa ajung în situația de a nu fi repartizați la nici una dintre instituțiile de învățământ.

“Din neatenție nu se intră la liceu. Copiii nu înțeleg că trebuie să aibă în vedere cât mai multe licee, pentru că în cazul în care nu intră la liceul dorit, să aibă o a doua opțiune. Asta e și vina părinților pentru că îi încurajează să pună doar un liceu sau două și îi sfătuiesc să aibă încredere în ei că sigur intră unde își doresc. Sunt cazuri unde acest lucru nu se întâmplă, iar părinții în disperarea lor, ne stresează pe noi, profesorii. Ei nu conștientizează că vina este a copilului și respectiv a părintelui pentru că noi explicăm cât se poate de clar la școală.”, a declarat un cadru didactic pentru ziarul Replica.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai mare dreptate 09:22
0
0
Vezi ca esti dobitoc? Asa a fost mereu. Cei care nu intrau la liceu mergeau la profesionala. Si de la profesionala ies tot ''meseriasii'' batuti in cap! Ideea este ca si la profesionala este nevoie de oameni destepti iar profesionala nu ar trebui sa fie ultimul refugiu pentru cei care nu sunt in stare de liceu!
0
0
slabul interes al ...profesorilor si in continuare, licee de ...top! din judet!
0
0
Statul a obligat copiii sa mearga fortat la scoala. Rezultatul este ca majoritatea copiilor urasc scoala si profesorii. Daca se anuleaza obligativitatea scolii se vor rezolva toate aceste probleme.
0
0
Solutia e simpla si se numeste examen de admitere la liceu.Cine nu intra, se duce la scoala profesionala.
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513